May 7, 2014

Visit Onyang at Hospital Tentera

Assalamualaikum


Ahad baru ni kitorang pi visit nyang Zafirah....sebab dia ada appointment operate mata (katarak) keesokan harinya...so atok kena warded lah sehari sebelum operate....nak datang visit lepas balik kerja memang tak sempat....tu yang pi visit malam ahad tu jugak...


Sampai sepital pukul 7.30pm gitu....selamba datang after visiting hours....nasib boleh masuk....mak guard lengkap beruniform tentera siap senapang sangkut kat bahu...pffttt!


Zafirah pun boleh naik...takde masalah....mungkin patient tak ramai, so tak strict sangat....first time aku masuk Hospital Tentera...kat Wangsa Maju rupanya....kalau tak tengok Waze jangan harap jumpa sepital tu...sebab kedudukan dia kat tengah rumah² flat...dah la datang malam....huhu~


Sunyi sepi oiiii sepital tu!!! jalan sensorang memang seremm!! T_T    


mungkin la tentera memang jarang sakit....sebab tu sepital tu sunyi....   :)


Tempat sunyi, lapang, takde orang, Zafirah lah paling heaven....dia boleh buat acara lari pecut dengan papa....mama mampu tengok je....tok, uwo dia lagi lerr...mampu tengok dari jauh....tak larat nak join main kejar²....bukan takat lari pecut je, dia siap karoke dalam tu!! kejap kang lagu a,b,c...kejap kang burung kakak tua...kejap kang alif ba ta....  (-_-")


Sampai je wad onyang dia blur....sebab jarang jumpa....tetibe datang sifat pemalu...kahkah~


Tapi kejap je malu² kucing tu....dah habis sesi 'ice breaking' keluar terus perangai sebenar!! bahaha~   seronok onyang tengok keletah cucu! eh silap....CICIT lah!!! *malas nak tekan backspace* first cicit Anjang Aki tu oiii....hahaha~  ^_^



 dapat upah anggur...ceh!





ouh Zafirah sekarang dah pandai mendengar arahan untuk posing ala tengkuk patah sambil tangan letak kat pipi....auwww!!! syabas to mama! wakakakaka~


Kejap je atok operate...by tengah hari Isnin tu nenek dah upload gambar atok kat fb...eh nenek iols aktif facebook okeh! jangan memain! bahaha~


Alhamdulillah, urusan atok dipermudahkan....cuma lepas operate tu banyak pantang sikit....tapi takpe...my nenek sangat² caring and loving and cekap...takde masalah lah dia nak jaga pantang² atok tu....hehe~  ^_^


Duk wad dalam sehari lagi....semalam atok dah discharge...memang dia mintak discharge secepat mungkin sebab nak visit arwah Azis Sattar...


nenek upload kat fb dia....dorang sampai² je surau, orang baru nak start solat jenazah....


Get well soon ye atok! ♥ ♥



 Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

semoga atok cepat baik

eima said...

SEMOGA ANJANG AKI CEPAT SEMBUH .....
AI IS PEMINAT NI TAU ... HEHEHE

wlupun dah pencen still leh masuk spital tentera lagi ek ... oo0o0

Fazleyatul Aini said...

speed recovery anjang aki !

JunAina said...

Walau umur dah macam tu tetap hensem...ehehehe...

Moga atok cepat sembuh...

Rizziela said...

Semoga cepat sembuh...

cik hani said...

Semoga ANJANG AKI cepat sembuh
Tetap hensemmmm..

Suka kat lakonan dia tau.
Nasib baik dia boleh keluar hospital nak g melawat arwah Aziz Satar..kalau tak, kempunan dia

MissNadia said...

comelnya tengkuk patah dia.. semoga cepat sembuh untuk Aki

juls julie said...

wahhh...seorang tua di kaki gunung nihhhhhhhhh... hehehe

ape2pun semoga anjang aki sihat walafiat & panjang umur..amin..

mama ila said...

ehhh...atok awak pelakon tu yer..hehehe...baru tahu =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015