May 22, 2014

Cable Car, Langkawi | 6D Cinema

Assalamualaikum..


 Kitorang pi sini hari yang sama dengan Island Hopping...sebab island hopping makan masa dalam 3 jam gitu (kurang lebih)....so dalam 12.30pm gitu dah habis...sempat la mentido sejam dua kat bilik...  :)


Lepas Island Hopping kitorang tak lunch terus...sebab Zafirah pun dah ngantuk sangat...tu yang balik hotel mandi manda bagi dia tidur dulu...dia dah bangun baru kitorang keluar cari makan....sebab tu aku cakap time breakfast eat like a king! :p


Zafirah mencelik je mata dalam pukul 3pm gitu kot....tu pun sebab kena kacau...kang lama sangat dia tidur tak dapat la nak pi cable car...sebab cable car tutup pukul 6pm...ke 7pm tah...tak ingat pulak aku....haha~   sian Zafirah tak puas tidur...malam karang je lah sambung tidur ye nak! siang² ni moh la kita berjalan puas² kat tempat orang...  :)


 untuk naik cable car ada few pakej yang disediakan...kitorang amek pakej skycab + cinemotion...mungkin next time kut try naik duck bus tu...ye kot nama dia duck bus...bahaha~  (^_^)"


Tak ramai orang masa ni...al maklumlah bukan cuti sekolah...selagi takde anak yang bersekolah memang aku elakkan bercuti musim cuti sekolah....tak kose nak bersesak²....orang nak holiday, nak enjoy², releks²...bukan nak stress stress...hewhew~


Rasanya aku first time naik cable car...tak ingat pulak...kena tanya mak aku dulu dia bawak aku naik cable car ke idak....kehkeh~   dak encem je dah banyak kali naik....huii boring naik banyak kali....tapi dah dia jadi tour guide, memang kena paksa naik lagi ler...ate takkan nak bior je kitorang tergapai² sendirian kat atas tu?? bahahahaha~   manja sangat ni!! :p


PANAS oiii dalam cable car!! T_T   ingatkan ada air cond dalam tu...rupanya dorang guna natural ventilators je...adehhh~   tu aku ikatkan rambut Zafirah...kang berlengas budak tu mesti merengek²....aku jugak stress... hahaha~


ouh pi Langkawi ni pakai lah baju nipis² je...janji menutup aurat ye...untuk anak² pun sama....lantok lah cekci ke hape...bebudak cekci comel...sian deme kepanasan....huhu~ 


 Zafirah ketakutan ya hamat sepanjang dalam cable car!!! sejak dia dah besar ni aku perasan makin menebal perasaan gayat dia....dulu masa baby aku duk tepi balkoni tinggi dia relek je tengok bawah...sekarang ni naik eskalator yang tinggi pun dia seram! sejibik perangai papa! hehh~   >_<


tinggi wooo! ada 2 level (2 stop)...kitorang tak berhenti pun kat 1st stop...macam boring je...kahkah~


 enjoy the scenery...700 meter above sea level..pfftt! sepatutnya atas ni sejukkkk...angin bertiup pun sejuk, aman, damai....tapi sebab aku mendukung Zafirah, tak terasa sejuk langsung! tak pun sebab lemak² yang meriah, tu tak rasa sejuk?? T_T


setiap tempat ada je orang snap gambar kita...pastu dorang jual lah gambar kita tu....tak beli pung! mahallll...amek gambar sendiri je dah cukup puas hati...huhu~


mem-provoke Zafirah...kehkeh~  duhai anakku, bila awak dah besar, ketahuilah bahawa mama papa sakit perut ketawa tengok awak gayat naik cable car...MUAHAHAHA~  :p


ekceli papa pun gayat jugak! time nak turun tu kemain dia tunduk bawah...mengekek adik ipar aku gelakkan abang dia...hahahaha~  :p


 tinggi dan curam!! kalau dari 1st stop ke 2nd stop tak curam macam ni....tapi dari 1st stop ke ground level curam ya hamat...dak encem cakap cable car ni tercuram di dunia...really?? ke dia kelentong aku je?? hahaha~


ouh jambatan gantung tutup masa ni....dak encem cakap dari tahun lepas tutup...renovation kata deme...tapi tak nampak apa benda yang di renovate kan...hermm~  mengidam lah nak naik jambatan gantung...  :(


Habis je naik cable car terus tengok 6D cinemotion...harga asal RM18 (adult) tak silap...tapi kalau amek pakej cable car jadi RM10 je per person...dah alang² sampai kan....lagipun tak pernah experience tengok 6D cinema...bayar je lerr RM10 pung! mihmih~   ^_^


10 minit wayang je pung...but worth it! :)


boleh bawak masuk budak..don't worry...spek mata 3D khas untuk budak pun ada disediakan....tapi jangan la ko bagi anak ko duk sendiri dalam ni...means duk seat lain....peluk lah dorang...kerusi tu bergoyang² siap pelbagai effect yang ko tak jangka... nightmare anak ko kang...kesian oii....hahaha~


Apa pun memang pengalaman yang berbaloi....merasa jugak lah Zafirah tengok wayang 6D...alaa kisah naik roller coaster je....tapi suspen la jugak...Zafirah kemain kuat peluk papa...keluar je wayang aku tengok menitik² peluh papa! kahkahkahhhhh!!  >_<


oke tu je nak cerita....ada soklan?? kot la ada benda yang aku lupa nak cerita....haha~


kbye!


 Terima kasih sudi membaca!

6 comments:

Allene said...

yana.. bestnya.. ku mengidam nak g langkawi ni...

Makcik Anak 3 said...

memang best g LANGKAWI nie...nie belum masuk bab g Idaman Suri ek,,, heheeee

My Aisy said...

bestnya....mahal jugak harga tiket cable car tu kan...gambo kat atas tu cantik la...

Diana Rashid said...

gambar yang kat tangga tu ketara sangt nampak kulit yana cantik..:)

Mohd Azfar said...

dah ada la 6D ..cuma tak masuk

Daisy Dahlia said...

Awk...sy keliru la...6D cinema ni sama ker dgn Skydome?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015