Feb 20, 2014

Banyak Rupanya Kegunaan Blackboard Sticker~

Assalamualaikum...


(sumber) - mintak halal curik gambar...kehkeh


Lama dah aku beli blackboard sticker...beli secara jemaah dengan geng gojes...dapat harga murah! kengkonon nak main cikgu² dengan Zafirah...aku dulu kecik² suka main cikgu² dengan adik aku, kazen² aku...dulu takde blackboard sticker gini....conteng je lah dinding...eh!  :p


oke meh aku cerita sikit macam mana aku tampal sticker ni kat dinding rumah aku....  :)


Sebelum tepek ke dinding, mula² aku bentangkan gulungan sticker tu dulu....bagi dia tak bergulung²...so senang la kerja² menampal...paham?? tak paham tanya! :)


bila sticker dah tak bergulung² aku gunting ikut saiz yang aku suka....belah belakang sticker siap ada line² so sangat memudahkan kerja² memotong/menggunting....ikut korang la nak gunting/potong corak macam mana...so far aku gunting empat segi je....tangan tak berapa kreatif gitu...hakhak


lepas dah gunting, tarik je lapisan putih tu....pastu boleh la ditepek ke dinding dengan penuh kasih sayang...lepas tepek tu aku lap dengan towel untuk ratakan gelembung² udara....tak susah pun nak tampal....aku buat kerja ni sorang je....huhu~



dalam kotak tu include sekali kapur pelbagai warna...yeyy! aku dah plan nak ngajo Zafirah sifir...walaupun zaman sekarang dah ada calculator...takmo dia jadi macam aku, simple math pun lembab...! dah biasa kira guna mesin kekdahnya...hehh~  -.-'


Aku ada beli jugak liquid chalk marker sebab aku tak yakin Zafirah pegang kapur....takut dia masuk mulut, gosok mata segala...paham je la bebudak 2 tahun punya perangai kannn....aku beli marker ni kat Daiso je...


Tapi....


by the time aku nak guna.....boleh pulak takde ink!!! hoiii~  T_T


So aku pasrah la bagi kapur je sebab Zafirah pun dah terkinja² nak menconteng....kesian pulak kan dia dah nampak benda tu depan mata , dia dah tau dia boleh menconteng 'dinding' tetiba aku cakap tak boleh...mau meroyan budak tu kangggg...hoho~   bagi dia guna kapur sambil pantau lerr...bukan aku tinggalkan dia main sensorang...iskk~


Aku suruh dak encem jaga dia sementara aku nak pi mandi kot....tak ingat pulak...bila aku datang balik....




oiii apesal boleh terlajak sampai ke dinding tuu???? grrrr~  papa niiiiiiiiiiiiiiii~!!! T__T   mesti lah salah papa kan....takkan salah Zafirah pulak...dia mana tau apa²....ngeee~


oh aku tak guna semua pun blackboard sticker tu...aku guna sikit je untuk lekat kat dinding....nak tengok dulu respon Zafirah macam mana...kalau so-so je lagi ler malas aku tepek banyak² kat dinding...baik aku guna untuk tampal kat tempat lain....lagipun anak aku baru sorang....apa lah sangat nak diconteng....lain la anak dah 2-3...memang kena sediakan sticker besarrrrr punya takmo kasi rebut² kawasan...  :)


Tadi aku saja google pasal blackboard sticker, sangat banyak function dia sebenarnya selain dijadikan tempat anak menconteng...hahahaha~ ko boleh tepek merata²...ikut kreativiti memasing! since aku tak berapa nak kreatif, aku kena tanya pakcik gugel lah kan....muahaha~


 (sumber) - jadikan labelling...


(sumber) - Elephant sticker  :p


(sumber) - sebagai memo board


(sumber) - hiasan di bilik anak²...


(sumber) - memo di dapur


and yang paling hard core aku jumpa....


























WORLD MAP!! *ko mampu??! pffttt~* - (sumber)



kreatif kannnnn?!! semoga beri idea dan inspirasi untuk korang yang dah beli blackboard sticker tapi tak tahu nak tampal kat mana....ngee~


kbye! (^^,)






p/s:  sakit kepala~   @_@

 Terima kasih sudi membaca!

15 comments:

aizamia3 said...

betul2.. sebab tak kreatif tu yang kena tanya kat en. google.. ;)

Nurzakiah Hanum said...

salam singgah ptg
sory x leh nak komen banyak bz day

nida-razak said...

waa..bagusnya ada sticker ni. xdala budak2 conteng kat dinding lagi kan..hehe..

Liyana said...

eee nak beli la 1 nanti :)

umie shahidah said...

wahh... best jgk ye leh wat tuk deco skali...

Umi Qi said...

Kerlassssssss tau mama yana ni...alaaa napa dakwat dari daiso xd ink...grrrrrrrrr...ngada daiso nih hehehe

Petak Bunga said...

kecik2 dulu suka main cikgu2.. habis dinding rumah..tulis2.

diana said...

hahahha..
pandaI zafirah..

Fizah said...

pehhh bab map tu mmg kagum! gigih nk cut smpi jadi gitu kot!

tp yg label tu plg cun dan berbekas di hati...hihi =)

Kenari Putih said...

wah seronok juga ye. tapi dinding rumah saya ni berkerutu.. kalau saya nak buat gini, kena ratakan dulu dinding rumah saya tu. hihi

eima said...

menarik klu ade playroom utk anak2 nanti boleh la tampalkan ...

ruqaiyyah megat saidi said...

beli mana yer sticker ni....dapat harga murah tu bape...sy survey dpt rm40

Yana MIB said...

@ruqaiyyah: sy beli dgn kwn...x ingat la dapat berapa..harga kwn²..hehe

sufiyy imra'ah said...

Kat mne boleh beli ye :)

bijan said...

Akak beli kat mana ye?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015