Feb 14, 2014

Aimy Zafirah Turns 2 yaw!!!

Assalamualaikum...


14 Februari....tarikh keramat bagi aku dan hubby...tarikh kelahiran permata dari syurga...indah sungguh pengalaman tu....sakit...tapi indah...huhu~   terima kasih Allah kerana mempercayai kami untuk menjaga amanahmu di dunia yang sementara  *nangis*  T_T




Hari ni genap 2 tahun usia permata syurga ku....kejap gila masa berlalu...!!


Macam² dah pe'el/ragam Zafirah....otak makin ligat...makin bijak, makin panjang akal...makin cantik *EH!* dan segala macam 'makin' ado! biasa orang akan tanya, apa yang dia boleh pada usia 2 tahun??


MACAM² beb!!

antaranya:
- nyanyi lagu burung kakak tua
- nyanyi lagu buai laju²
- nyanyi lagu happy birthday
- nyanyi ABC walaupun sebutan ikut sedap tekak je...
- kira 1-10 in both malay and BM
- dah kenal most of transportations (bus, lori, car etc)
- dah kenal banyak vocab
- pandai menjawab bila ditanya
- suka pot pet pot pet walaupun guna bahasa planet Pluto
- dan banyakkkkkkk lagi....!!


Nak cerita lebih² kang kata riak pulak...macam anak aku sorang pandai kan....kahkah~


terima kasih bagi mama alami semua pengalaman tu...it's a blast!! buat aku makin rindu tiap kali berpisah pi kerja setiap hari....  :')


Harapan mama dan rasanya semua mama pun akan berharap benda yang sama untuk anak²...ngeee~  semoga anak mama membesar menjadi khalifah Allah yang diberkati....menjadi anak yang solehah yang sentiasa mendoakan mama papa...



video

Walaupun umur Zafirah makin besar, you will always be my little girl...forever!!

cuma...

udah² ler tu ngempeng dengan mama...belajar lah minum susu botol kat rumah...dah besar kan?? dah boleh jadi kak long...shame shame la ngempeng lagi dengan mama....huahua~   kat taska pandai minum dalam botol...kat rumah nak cari nenen jugak...hehh~    -.-'


I love you so much!! ♥ ♥ ♥ siap la balik ni gomol pipi tu kuat²! muehehehe~





"Hai anakku, ketahuilah sesungguhnya dunia ini bagaikan lautan yang dalam,
banyak manusia yang karam dalamnya.
Bila engkau ingin selamat agar jangan karam,
layarilah lautan itu dengan sampan yang bernama TAKWA,
isinya ialah IMAN dan layarnya adalah TAWAKAL kepada Allah."
-Luqman al-Hakim-
*macam sama je ucapan dengan tahun lepas...kuikui~  :p








p/s: siapa yang belum join contest teka silang kata sila cepatan dong!! pukul 12pm last...lepas tu aku tak terima dah penyertaan...  *garang nih...mihmih*  (^^,)

 Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah
comelnya

eima said...

wahhh... hepi besday zafirah ...semoga berjaya dunia akhirat ...

Baiduri said...

Hepy bezday zafirah =)

mOoN said...

Alhamdulillah...happy bornday zafirah... :)

Fazleyatul Aini said...

hb zafirah. moga membesar jadi anak yg solehah dan berbakti untuk kedua ibu bapa mu

aizamia3 said...

Selamat Hari Lahir Zafirah..
Moga kuat dan sihat dalam melayani kerenah ibu dan daddy.. hehehe..

dak Zafirah dah boleh dapat adik dah tu.. ;)

ummie_mirahaziq said...

selamat hari lahir zafirah...semoga mjadi anak yang solehah dan berjaya

hazman fadzil said...

Selamat Hari Lahir Zafirah....

Fariehan Ibrahim said...

woaaa! Cpat nyee masa berlalu..dh 2tahun dh zafirah.
hepi bornday baby gurl! Da blh jd kak long. Kiki

Fariehan Ibrahim said...

woaaa! Cpat nyee masa berlalu..dh 2tahun dh zafirah.
hepi bornday baby gurl! Da blh jd kak long. Kiki

msredcheesecake said...

HB Zafirah... jap je dah anakdara...

umie shahidah said...

epi besday zafirah.. smoga jd anak yg solehah... :)

Rabiatul Adawiyah said...

Happy Birthday, Zafirah yang comel !! :) Semoga membesar menjadi anak yang solehah. :)

cik kiera said...

Semoga menjadi anak yang solehah kelak.. Aamiin~ . Comel zafirah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015