Feb 19, 2014

Kopi dan Ephyra tak Boleh Bersatu?? Kenapa??

Assalamualaikum...





Sebenarnya, kafein di dalam kopi bukan sahaja boleh merosakkan kandungan vitamin dan mineral dalam badan. Tapi boleh merosakkan semua kandungan vitamin yang lain dalam badan. Pengambilan kafein boleh menggangu penyerapan vitamin dan mineral oleh tubuh badan kita. 


Jika seseorang meminum kafein pada jumlah yang terlalu tinggi, ia akan membawa kepada masalah kekurangan nutrien. Kafein boleh menurunkan kadar penyerapan nutrien atau meningkatkan pembuangan mineral dari tubuh badan.

Antara sumber kafein yang popular adalah kopi, teh, minuman bergas, cocoa dan coklat.


Bagaimana pulak nak minum kopi tapi tak efek vitamin c dalam badan dan tak ganggu proses penyerapan EPHYRA secara maksimum dalam badan kita? 


 Haaa.. Jangan risau kepada penggemar kopi. Ada caranya. Antaranya:


  • Jarakkan pengambilan kopi dan Ephyra. Amik kopi dulu then lepas 5 jam amik Ephyra @ vitamin c. Ataupun sebaliknya. 
  • Jika susah, anda boleh juga tukar waktu pengambilan Ephyra pada waktu malam sekiranya minum kopi pada waktu pagi. 
  • Minum air masak super banyak. 3-4 litre sehari!! Jangan malas. PENTING! 
  • Kurangkan minum air manis sebab air manis memekatkan darah dan menyukarkan proses penguraian segala vitamin yang kita makan.  


Ini adalah sharing dari kami tentang tips untuk memastikan Ephyra lebih berkesan dan tidak membazirkan pelaburan anda. Ribuan pengguna kami telah pun merasai hasil bagus dengan #Ephyra dengan mengikuti cara-cara dan langkah yang betul.


Jadi, ikutlah saranan kami ya. 


Selamat minum Ephyra semua!!

Sumber: FB kak Miza




JOM dapatkan Ephyra dengan harga kasih sayang hanya di LIFE 101!!!
contact me for more enquiries:

ctliyanadmib@gmail.com
013-3618800

CANTIK > KURUS > GLOWING = Ephyra


FREE postage + shaker + recycle bag untuk premium pack (30 sachet)!!
FREE postage untuk trial pack (10 sachet)!




NOTIS: stok bagi kotak Premium pack telah habis.. stok baru dijangka akan tiba pada 20.2.2014.. Oleh itu, bagi pembelian premium pack kami akan menggantikan dengan trial pack yang mana 1 premium pack = 3 trial pack.


 Terima kasih sudi membaca!

7 comments:

mama maman aka yana said...

sy minum ephyra ngan teh pun takleh... perut jd mendidih dan cirit birit.. huhu

Nurzakiah Hanum said...

bagus kan

mOoN said...

sy dah kurangkan minum teh pas minum ephyra ni.. :)

Chekgu Azrine said...

nanti nak ambik ephyra..so kena jarakkan masa untuk minum nescafe la ek..

Ayu azmir said...

nampak sedap ni

hazman fadzil said...

Makna kata takleh la kau nak belanja ko starbucks ataupun kopi cap kapal api kan....hehehehe

eima said...

noted.... amik ape2 supp pun tak leh amik minuman berkafien .. rugi beli mahal tp tak de kesan utk kita kan .. so nk cantik kena la pantang sikit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015