Feb 26, 2014

Sekitar Majlis Hari Jadi Zafirah yang ke 2 Tahun!

Assalamualaikum...


kemain buat e-card...padahal jemputan bukan ramai pun! kahkah~   :p


 Sempena besday Zafirah yang ke 2 tahun, kitorang laki bini pulun buat satu majlis khas untuk celebrate kekdahnya...kitorang jemput sedara mara terdekat and kawan² terdekat/rapat je...yang tersentap sebab tak dijemput harap maaf ye...either aku terlupa nak invite korang atau aku memang takmo invite korang....bajet nan hado nak ajak ramai²....ngeee~


ye memang ada yang aku lupa nak jemput...kerja last minute memang gitu la kan....dah habis kenduri baru teringat....acaner??  (-_-")


oke takmo bebel panjang sebab entry ni banyak gila gambar....moh lerr tengok kejadian² pada besday party Aimy Zafirah...weeeeeeeeeeee~


saja tepek gambar ni...bukti hadiah dia paling besar gitu....wakakaka~   *my cousin*   :p


sahabat dulu, kini dan selamanya...si pembuat kek yang ohsem!


kek birthday tema candy crush...pengaruh papa! hahahaha~   sila buat tempahan anda to FyeZa CakeCorner....pasti tidak mengecewakan! hari tu aku pilih sponge cake biasa...muak la pulak...baik aku order buttercake or moist cake...sedap sikit...hikss~  next time lah! (^^,)


geng bloggers super sempoi! dari kiri: Wawa, Lan and wifey, becky and Syahir....sori wa gambar ni je aku ado...hihi~



Jamar and Nunu and baby dayyan...daku berjaya dukung Dayyan!!! yeyyy!! comel oii Dayyan...bulatttttt! eeii geram! ^_^


Sesi menyanyi lagu hepi besday and memotong kek...takde tiup² lilin sebab ada yang cakap harom...wallahu'alam...aku ikut mana yang elok je lah...


Plan asal nak buat doa selamat bagai...aku mintak ayah aku lead doa selamat...tapi dia balik lambat...boleh pulak dia pi kenduri kat Muar pagi tu...pukul 4pm baru balik...dia balik je kitorang terus nyanyi lagu epi besday...pastu tengah ramai² orang dengan kesibukan melayan tetamu bagai tak dan nak buat doa selamat...huhuhuhu~  next time je lahhh... insyaAllah


oh muka Zafirah memang monyok sepanjang majlis...muka orang mengantuk kekdahnya...patutnya waktu tidur dia tengah hari sampai pukul 2 gitu...tapi dia boleh tahan mata...nasib baik dia tak mengamuk, meragam masa majlis...monyok je la kan....huhu~


Blogger Naz and wifey....sori bro tak dan nak berborak...amacam life after kahwin?? best khennnnn..  :p


mummy Naila and Umi Qi...both dari geng gojes...thank you for coming...maaf sangat tak dapat nak borak lama...aku pun tak sangka jadi busy sampai gitu sekali...sobsobssssss~


Candy corner sponsored by kak Earna...pi la mesej beliau untuk dapatkan harga terbaik dari ladang! err ekceli meja and segala balang² and perhiasan tu je dia sponsor...biskut, gula² segala tu aku beli sendiri kat kedai borong...murah oii...coklat fountain tu pulak pinjam kawan aku punya....ngee~  ^_^


apak pengantin melayan tetamu...kahkah~  kelassssss! :p



geng Kampar!! weeee~


Achiek Anis...si pembuat kek cheese leleh super sedap!! walaupun sesat...tetap jugak sampai...boleh pulak aku tersilap tulis nombor jalan....patutnya 8/5...aku pi tulis kat FB 8/3....tu alamat rumah lama!! choi~!!  ramai gila sesat...hahahaha ampun maaf kupinta!!! harap korang kenyang makan kat rumah aku eyyy...takmo marah²...nanti cepat tua...ngeeeeeeeeeeeeeeeeee~   :p


geng gosip! kemain kak Sue siap kerut² dahi dengar Ujang membongak apa tah...wakaka~


hepi lah kononnya tu...padahal tengah mengantok sesangat...Zafirah punya peel sekarang kalau mengantuk mesti senang ketawa...asal buat lawak sikit nak gelak sakan...hahahaha~   oke la kan daripada dia merengek, cembeng...lagi stress aku nak hadap! :p


cousin yang senget! :p


geng kuat makan!! tengok la badan memasing membesar dengan jayanya! kahkah~  :p


oh akhirnya tertidur juga sang puteri kat bahu uwo (nenek)....zzzzzzzzzzzzz~


familia the mertua...Zafirah mentido masa ni sebab tu takde dalam gambar...tulang belakang paling kuat dorang ni...especially mil aku...tolong masakkan seperiuk besar mee kari...adik² ipar yang tolong mengemas segala...pfftt! *hug ketat²*  ♥ ♥ ♥


BFF gue...kami berkawan dari tadika yaw! dah beranak pinak masih mesra macam dulu...walaupun mulut aku selalu melaser tak reti jaga hati orang dia tetap sudi berkawan dengan aku...hahahaha~   thanks besan sudi datang! eh! ♥ ♥


kak Sue and Miza the future blogger artis...kahkah  *larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk*


posing dengan hadiah...Alhamdulillah...murah rezeki Zafirah...walaupun buat kenduri tengah bulan kannnnn...ngee~  semoga rezeki korang sekeluarga terus melimpah ruah...amin ya rabb~   papa cakap lepas ni takyah beli dah menan untuk Zafirah sampai umur dia 12 tahun! erk! O___o'


my familia! tenkiu moyang² Zafirah sudi datang dari jauh....


Elok je semua orang balik, malam tu kitorang laki bini pulun kemas segala makanan berlebihan....banyak gila makanan lebih sebab ramai yang kitorang ajak tak dapat datang...last minute kensel gitu...sobsob...semua makanan lebih² tu kitorang sedekah kat guard² yang ada sekitar seksyen 8, Bangi...hakhak~   seronok guard dapat stok makanan tengah malam...Alhamdulillah...tiada pembaziran berlaku...  :)


oke tu je nak cerita...papai~! (^^,)




 Terima kasih sudi membaca!

21 comments:

Cik Puan Rara said...

kak.boleh plak daku lupa buffday zafirah haritu =( huaaaaaa.kak.apesal gg besor sgt tu.hahaha

Mila Ahmad said...

Umi Qi pun ada.Happy Besday Zafirah :)

Mama Safiy Arfan said...

wah byknye adiah dia....... comel zafirah gelak tu.hehe

amal said...

hmboi seronoknyaa zafiraah byk hadiahh

Ayu azmir said...

happy besday zafirah...

Nurzakiah Hanum said...

meriahnya

Fazleyatul Aini said...

hb zafirah !!!

Allene said...

happy besday zafira.... =)

Chekgu Azrine said...

Happy birthday zafirah!!!

Rinna said...

Kejap je Zafirah dah besar.. Epy Belated Besday.. Moga besar jadi anak yang solehah yer sayang.. :)

Umi Qi said...

Yeyyyyyyy!
Sonok pi birthday zafirahhh....kami mkn cepat2 tau sbb nak nyanyi lagu hepi besday dlm ramai2 tuh kikiki...Qi teruja sgt pi party zafirah asik2 karipap je Qi mkn hahahha...thanks tau jemput kami...x serik la nak dtg lg...x sempat jemah walid Qi ada hal plak...mmuahhhh tuk zafirahhh sbb awakk sgt comelllss...hrp suka hadiah dari Qi ye... :D

diana said...

tahun depan buat hotel lak..boleh jemput ramai lagi..heheh

YanaUjang said...

erk..hotel la lagiiii tak boleh jemput ramai²...tggu saya jd toke bank aa kot baru boleh buat kat hotel.. O_o

Izzah Othman said...

Bestnya mejlis tu

Yan Ty said...

Happy Belated Birthday to Zafirah tomey! kek CC idaman!

eima said...

soory dear ai xdpt dtg that day .. byk mende dok kalut skrg ni sampai terlupa... waaaaaaaaaaaaa rugi

aizamia3 said...

gambar dak Zafirah banyak dia tengah makan gegula.. ;)

masa ni ai otw back dari Perak, nikah adik ipar.. fuh.. penat..

Aty_Fared said...

yana..sobsob.. *drama dulu
hampun tak dapat datang majlis zafirah... tapi aku doa2 banyak2 tuk die kat 'sana' ritu... :)

Siti Aminah Muhammad Imran said...

La..maksu, mak Intan yg dtg Malam xletak gumbo?? bukak2 hadiah...

Afasz said...

seronok nye dpt wat party anak. >_<

nur amni said...

Sonoknye...anak dah 3 tp blom buat pnggil org seramai ni...

jom jln2 kt blog akak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015