Feb 21, 2014

Travel Iron yang Comel~

Assalamualaikum...


Mak aku beli kat mana tah....kahkah~   dia kata mana² supermarket atau kedai letrik ada jual...tapi aku cari tak pernah jumpa...grrr~   harga?? dia tak ingat pulakss...sowie  :p


Bagus ada travel iron ni...since aku pun suka travel...ecehh....mak aku lagi lerr...kursus/outstation merata....memang lerr kebiasaan hotel² ada sediakan iron and ironing board...tapi kalau bawak sendiri kan lebih convenience...tak payah nak call² room service bagai...nak tunggu dorang hantar ke bilik lagi...buatnya phone dalam bilik rosak macam pengalaman aku pi Morib hari tu....haruuuu...  -.-'


Travel iron ni leper je...nak sumbat dalam handbag pun muat...huhu~


bila dibuka pemegangnya  :)


Aku compare kan dengan S3 mini untuk ko agak saiz sebenar travel iron ni...kalau ko tak tahu saiz S3 mini, pi tengok kat kedai² telefon...then bayangkan je lah travel iron aku ni....ngee~   :)


Nak bawak iron ni travel ke luar negara pun boleh....just make sure bawak sekali universal adapter...lain negara, lain plug nya...kalau London sama je dengan malaysia...plug 3 pin tu...tapi kalau pi Indonesia, Thailand....haa memang kena bawak universal adapter ye...setengah hotel ada sewakan universal adapter...macam kat Baan Laimai, Phuket...kena letak deposit 500 baht...pheww~  tapi better bawak sendiri la...  :)


Korang ada travel iron? beli kat mana?  (^^,)






p/s: kepada pemenang saguhati, maaf aku tak dapat nak inform korang personally one by one....tengah banyak kerja kat opis...yang mana belum emel tu harap boleh hantar details korang ASAP k...ada lagi 7 orang yang belum hantar details...thanks sayang² semua! ♥ ♥  :)

 Terima kasih sudi membaca!

18 comments:

Haslinda Hassan Ali said...

alahai comeynya

aizamia3 said...

nak tanya Yana pun tak tahu.. tanya en. google jelah.. ;)
setakat ni akak bawak iron yang ada kat rumah tu..
lepas ni nak kena carilah, senang nak travel..

Petak Bunga said...

ada certain hotel provide iron.
biasanya bwk baju yg x yah di iron. kat rumah pn mlas nk iron..hu

Allene said...

ada yek.. br th... =)

juls julie said...

assalam...

saya pun ade travel iron nih...hadiah cabutan bertuah masa family day opis lame dulu..rasanya thn 2003-2005 gitu kot kalo x silap..

dulu2 pernah terjumpa kat jusco mane ntah..harga dia kalau x silap RM50 cam tu..kalau ade pun skrg..maybe rega dia dah murah kot..

utk iron tudung @ baju biasa2, ok ler kot...cuma jenuh ler skit sbb kecik..dah iron jenis x berapa sesuai utk kain cotton yg jenis agak degil nak licin kalau kita iron tu.. mmg berpeluh2 laa iron tp x berapa nak licin cam iron besar tu..

hehehe

::EIDA:: said...

alaa ingtkan jual ke.. hihi baru nak beli.. ida mmg sokmo masalah iron kalau pegi travel. hukhukuk

TeacherAzimah said...

Akak ada travel iron ni. Sebijik. Dr segi saiz mmg bagus..comel jer. Tp tak panas lar...x hilang kedut tudung.

~YUN~ said...

Travel iron ni mmg sgt helpful,masa g umrah bwk ni je,blhla nk goso, baju,tudung,seluar pn ok je... :)

hazman fadzil said...

Hurmm....kalau orang laki bujang cam aku letak bawah bantal or tilam je... hehehehe mcm citer p ramlee

Chekgu Azrine said...

Blm ada lg travel iron ni

Nadt said...

Wow menarik nih. Nk cariknjugak la. Selalu bawak iron biasa yg berat tu sumbat dlm beg.hehe..

Umi Qi said...

Comel yer travel iron tuh....so sweet hihihi...mudah kan nak bawak travel :D

Mila Ahmad said...

senang nak bawak travel kan?

eima said...

mmg terbaik la ... mak hang ni rajin beli brg yg pelik2 tp menarik la....

HusnaYusof said...

wahhh menarik ni boleh la cari nanti.. :)

mrs kayrul said...

kita pun ada travel iron beli kat internet jer tapi kita sekali jer...stress oiii guna travel iron nie...gosok2 x hilang kedut tue...huhuhu

Izalhan said...

Beli la kt jusco bhgian elektrik..harge rm135 je.. phillip stewardess

Ibu Lala said...

semalam Nampak iron ni kat kedai letrik. after diskaun dapat harga rm130. tapi tak beli pun. nasib jugak tak beli sbb x hilang kedut pun kalau gosok baju kan. sy sll bw iron yg biasa tu je. harga pun murah je. rm40 kut. tapi x boleh masuk dlm henbeg la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015