Jun 21, 2013

Mentang² Uncle tu Macho...kemainnnnn!

Assalamualaikum....

Malam tadi ikut dak encem tengok pra-tonton filem MIG...dak encem dapat tiket under media...media lah sangat kan....blog pun dah bersawang...puiii....hahaha~  ikutkan setiap kali MIG buat pra-tonton, dak encem mesti akan di-invite sekali....tapi aku jarang lah nak ngikut....sebab dorang buat hari bekerja....kalau buat kat Alamanda oke lagi....tapi selalunya dorang buat kat Sunway Pyramid....bagi aku jauh la....baik aku berguling² atas katil kat rumah dengan Zafirah....lagi syiokkk! muahaha~

Tapi kadang² aku join je dak encem pi pra-tonton....sebab risokan laki....ramai nau awek cun kat situ especially retis² ni....dah la cun, seksi lagi....kahkahkah~  *motip??*  :p

Filem terbaru MIG ni tajuknya 1 Lawan 1...cerita action...menarik gak cite dia....biasanya aku memang tak suka sangat filem² MIG ni....cliche dan bosan...tak kena dengan jiwa aku agaknya...nasib baik filem 1 lawan 1 arahan Piere Andre ni best! :)

Nak dijadikan cerita, before masuk panggung, kitorang yang dapat invitation under media ni, bukan blogger ye, media *eksyen sangat!*  dapat masuk satu bilik khas di mana retis² semua ditemuramah dan berfotografi....part jumpa retis tu aku tak heran sangat....part paling best ialah dalam bilik tu disediakan makanan!! yahooo! jimat duit makan malam...kahkahkah~  :p

Since dak encem dah selalu sangat join event MIG, ramai lah staff² MIG yang kenal dia....salah seorang nya uncle Azhar....Zafirah la panggil dia uncle...aku panggil dia adik je....mihmihmih~  *padahal aku tak sure pun umur dia berapa...tah tah sebaya...perasan tua pulak kannn :p*




Mula² Zafirah takmo pun kat Azhar ni....pastu si Azhar men rembat je anak aku, pastu bawak lari....tapi idak pulak Zafirah menjerit ke hape kan....agak kehairanan di situ....  O_o



Lama jugak dia menepek kat uncle Azhar....sampai aku hulur tangan dia buat dekkk je...hamboihhhhhhhhh! nampak laki dahi licin terus behave, sopan santun....ikut perangai sape tahhhh....bahahahaha~  kalau aku yang mendukung kompem terlonjak², terjerit², mintak turun nak berjalan....memacam! -.-'

oh FYI, si Azhar ni dah berumahtangga....tapi belum ada cahaya mata lagi...insyaAllah ye dik...amek aura Zafirah dulu...kekekeke~   aku ghase kalau binik dia baca entry aku ni kompem vangga tahap dewa...haruslah kan....aku pun vangga jugak kalau orang cakap dak encem tu macho....tapi sambil letak tangan di dada, mata ke atas....lalalalala~  :p

Tapi aku perasan pe'el budak perempuan memang lebih sukakan laki and vice versa....kan?? standard la Allah memang ciptakan manusia sebegitu rupa...so normal lah sikap anak aku ni kalau dia lebih sukakan orang laki mendukung dia berbanding orang perempuan....

Tak percaya??


nah!


buktinya!




KAHKAHKAH~



tu je nak cerita...


BYE! \(^_^)/











p/s:  Esok Sabtu....cuti...yey! yey!

p/s:  Kat Puchong dah mula nampak jerebu....Bangi takde lagi....riso bawak Zafirah keluar....hehh~



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

21 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak yana! hahaha lawaknya.

AsyieqiN Rkey said...

minggu lepas nampak akak kat depan surau alamanda..hari yang alamanda tetiba blackout tu tapiiii segan nak tegur..hikhik

diana said...

BETUL LA YANA..MAISARA DULU MACAM TU LA..TAPI MIKHAIL TAK PULAK..ASAL LARAT DUKUNG DIA,DIA OK JE TAK KIRA LAKI KE POMPUAN..HAHA

mama maman aka yana said...

pandai yer.. biasa dia.. kiki.. ensem pun yer.. hahaha

UMIE SUE said...

yana pun artis jugak.hihih

Aisha Zaid said...

betul tu kak. normally memang baby perempuan suka lelaki n baby lelaki suka perempuan. vice versa gitu. macam saya, baby2 perempuan memang tak suke sgt saya tp baby lelaki suke. hihihi

masnayli said...

join my first GA :)

http://masnayli.blogspot.com/2013/06/giveaway-pertama-bulan-jun.html

cik hani said...

baby girl memang suka kat laki..tambahan pulak yang hensem gitu. bagi kat laki muka garang baru dia nngs

D Yatie said...

Hahaha. Kelakar lah bonda zafirah nih. Mih mih mih.

Rozuan Ismail said...

bestnya kalau retis wanita dukong saya. boleh? haha

cha said...

haha mmg btul pun klau bdk lelaki suka kt pemmpuan camtu la sebaliknya haha

Fazleyatul Aini said...

amboi zafirahhhh

Duniakuabstrak said...

meh bagi aku dukung.kompom xnak balik rmh da...

akmal said...

hehe..comel je zafirah.

aDisH.sHidA said...

ambooi bukan main ye zafirah nie...

Norliza Nordin said...

aah rtu nampak gak zafirah kat pratonton

Myra Jay said...

Zafirah bekenan dengan Uncle Azhar ye sayang :)

Takpe bg Uncle amik aura dari zafirah ye :)

mrs kayrul said...

lawak betul la gambar last tue

hazman fadzil said...

Zafirah tu fikir nak jadi pelakon macam WAWA tu....

aizamia3 said...

hahaha.. boleh geng dengan dak Nuha.. ;)

Ujang9897 said...

azhar sebaya kita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015