Jun 11, 2013

Sayur ni Untuk Dimakan ke Perhiasan Semata???

Assalamualaikum....

Semalam kan, aku pi lunch kat Secret Recipe...tiba² tekak ngidam Secret Recipe gitu kan...dak encem tau ni kompem beliau dan konco² beliau cakap 'BAZIR'! grrrr~  pendengki sungguh! hehh~  -.-'

Niat asal nak makan Chicken Cordon Bleu...pehh betapa feveret menu daku tu....pastu nampak pulak menu Secret Recipe Fried Rice with Chicken Satay...tak silap gitu lah nama menu tu...panjang sangat tak daya nak menghafal....hahahaha~  so ku pikir² , baik makan nasi since aku pun tak bekpes lagi....kira 'brunch' la nih....tambah pulak kat buku menu tu ada tulis "Recommended" maksudnya menu tu mesti sedap....makanya, bila keputusan muktamad dicapai...nasi lah yang aku order untuk lunch! ^_^



 mabelesss! perhiasan yang sebijik macam dalam gambar...syabas²! ^_^

Rasa??

sedap! cuma agak tawar...

satay tu sangat sedap! tak sangka tekak aku berselera sungguh menelan satay² tu...huhuhu~

Semua yang dihidang dalam pinggan aku makan....licin! takmo membazir gitu kan....cuma satu jenis ni je la yang aku tak lalu nak telan...hehh~



SAYUR!! (-_-")


Meriah betul sayuran dalam tu....dalam nasi goreng tu ada jugak dorang campur kacang panjang....yang perhiasan ni macam salad gitu....dah la takde sambal belacan, *hagak² restoren western gini ada hidang sambal belacan tak??huhu~*  tak pun sos salad ke...ada ke dorang suruh aku telan gitu je sayur² tu....tak pun dorang suruh makan dengan nasi agaknya...aku dah cuba gigit sikit salad yang kaler purple tu....pahit kot! sobsob~   so aku biarkan aje salad² tu....mungkin ke tong sampah destinasi terakhir mereka...iskisk~   kesian salad²....

errrr  korang biasa makan dak sayur/salad gini??   :)




 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

salam
singgah pagi selasa
sory sangat2 hari ini anum bz skit

Cik Eka said...

hihihihi eka penah makan nasi goreng seafood kat SR,. Lebih kurang ginila hiasan dia. tapi ada sambal tau! mcm sambal belacan tak silap.

sayur pun ada. Eka suka, dapat salad ngan timun gini, eka makan sekali ngan nasik. licin. hehehehe

Baiduri said...

eh, sedap la salad tu... mkn ngn nasi sedap la, klu mkn sesaje gitu xpenah kot...hehe.... tp ye la mkn ngn 1000 island lg marbeles kan ^_^

Lya Colours said...

aku pernah makan sekali fried rice with satey ni. nasi dia out tapi satey dia memang sedap

achiek anis said...

saya pun suka je dia bagi salad cenggitu...baru feel nak gigit...hehe

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

hehe tengok mood jugalah.. kadang2 jadi hiasan kadang2 ngap juga.. hehe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, kalau takda mayonis, susah sikit nak telan sayur purple tu. hehehheeee

zeera lily said...

best la.. kite suke makan sayur.. =)

diana said...

lain kali mintak je sambal belacan,...muahahha

JunAina said...

Salam...sedap ke tak ke sayur tu kena makan jugaklah. Mentah2 cam gitu kena ada gu baru laju.

Rozuan Ismail said...

kalau wan, yg perhiasan tu clear habis wan makan.x de yg membazir

imantizz_truper said...

imantizz anti-sayur...sekali telan,kompem muntah balik...huhuhuhu

hazman fadzil said...

Adess....sedap je sayur cenggini kalau aku at least makan tomato -baik untuk kulit....

aizamia3 said...

kalau akak.. akak bedal je selagi ada selera.. hehehe.. ;)

Lydia Miza said...

Salam yana. Ni je nasik goreng yg akak suka mkn kat SR. Lain akak x blh ngam. Tp selalunya mmg ada sambal belacan bila akak order. X pernah lg xde. So boleh colek2 ngan timun tu. dan.. Ada kuah kacang tuk satay tu kan?

Aty_Fared said...

laki ai makan semua tuh...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015