Jun 3, 2013

Dulu Blogger, Sekarang Pelakon Teater...pfftt!

Assalamualaikum...



Jumaat lepas aku duk layan teater Alahai Menantu....blogger Along Usop invite....dulu la mamat ni blogger tip top jugak la...sejak² dah jadi pelakon teater ni blog dah jadi suam² kuku...kesian blog beliau...muehehe~

Ekceli dah banyak kali jugak Along duk invite² aku tengok teater kat UKM tu....tak ingat dah berapa banyak invitation yang dia send....satu pun aku tak pernah pi...walaupun jiwa aku ni sebenarnya minat sangat dengan teater² ni tau...huhu~  

Cuma last week Along siap PM aku bagai....aku ni bukan boleh orang duk ngajak beria ni....dah la takde entrance fee...FOC je! UKM tu pulak bukan jauh sangat dari rumah aku....takat 5km apa lah sangat hehh! tu yang lagi membuak² perasaan eksaited nak nengok teater si Along ni.....balik rumah, aku pulak duk pujuk rayu, berpantun, bersyair bagai dengan dak encem....muahaha~  mujurlah ku punyai suami yang sudi melayan permintaan isteri yang kalah permintaan orang mengandung...kehkeh~  :p




Dorang buat kat Panggung Seni....masa ni siap hujan renyai²....eh gigih jugak aku datang....walaupun tersesat bagai sebab tak familiar langsung area UKM ni....belasah! janji dapat tengok teater...yeyy! kali terakhir aku layan teater masa study kat kolej....tengok kat Istana Budaya...teater pasal Pak Lah tak silap...sebab masa tu dia PM kita...dapat tiket free sebab tu aku pi....kihkih~   :p  



Along bawak watak Pak Usop...teater ni teater komedi...Along cakap negori, binik dia, Mak Bibah orang Melaka....pelakon² tambahan pun mainkan peranan jugak....memang menjadik lawak dorang!! sumpah kelakar...! ^__^


Along @ Pak Usop yang pakai singlet putih tu...

Eh aku tak sangka lah student² UKM pandai berlakon...dorang cakap rehearsal 3 hari je...tapi hasilnya macam rehearsal 3 bulan! pfftt! syabas lah semua pelakon dan krew²....sesungguhnya daku sangat enjoy dengan persembahan korang....Zafirah lagi enjoy...siap nak join berlakon lagi....grrr~   letih aku melayan dak kecik tu melasak....nasib baik tak reti jalan lagi...kalau tak, lama dah dia jadi pelakon tambahan dalam tu....hehh~  (-_-")

Aku pun pernah berlakon teater  *nak jugak cerita*....kali terakhir masa sekolah rendah....ada pertandingan masa tu....group aku JOHAN okeh!! hinsff hinssff! tapi nak bersaing dengan dorang ni tak dapek kot....ni otai dah haa...huhu~  :)


penulis blog Life IOI, suami beliau, Zafirah dan Along @ Pak Usop...artis kau nyah! lupa mintak otograf...kahkah~  :p


Aku dengar ramai mintak re-stage...kalau ada roger² kami ye...boleh ajak kaum kerabat lain tengok jugak....best! best!


Korang, minat tengok teater??  (^__^)




 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak yana. bestnya tengok teater! terbaikk lah blogger otai :)

ieda immi said...

aloor bestnyaa

dah bertahun x melayan teater ..
dulu akak joint teater kelab KL .. dah tutup dahh lama dahhh
masa study di KL ..
seronok pengalaman nie ;)

eima said...

untung la dpt pi tgk ... wayang pun tak dpt pi inikan pulak teater ...huahua

Lya Colours said...

tak minat. hihi

Nurzakiah Hanum said...

best layan teater

With Julia said...

Bila nk hajok mommy gojes turun padang nih...hehhe

Rozuan Ismail said...

sentap hokay. masa I study ukm dulu u kak yana tak pernah dtg k.haha

hazman fadzil said...

Sempoi kalau layan teater nei...kena pulak kalau yang kelakar...eh kalau ada roger aku sama yekk

diana said...

suka jugak..sebab berbeza rasanya bila tengok filem kat tv..

aizamia3 said...

tak pergi tengok teater.. :(

Along Usop said...

mihmihmih...

pueh den tunggu update kat fb..
lupo pulak dio ni kaki tulih entry..

hahaha..
tengkiu bobanyak sobab sudi datang bawak laki..
kalau ado restage nanti den ajak laie!!..

Aty_Fared said...

seumur hidup aty..tak pernah gi tengok teater..sobsob..sadis...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015