Jun 18, 2013

Zafirah di Houz Depot

Assalamualaikum...

Weekend lepas aku bawak MIL pi Houz Depot kat area Sogo tu...sebab rumah MIL tengah renovation sekarang....saja la kan tengok² barang rumah yang comel²....kitorang pi survey cuci² mata, amek idea je dulu....takde beli pape pung!

Standard kalau shopping dengan dak encem memang dia TAKKAN terus beli...mesti survey lapanpuluhlapan kali atau sampai dah habis terjah semua kedai seluruh lembah Klang atau sampai binik dia dah mula bersuara, "kalau nak survey lagi, u pi sendiri...ai takmo ikot...!"

muahahaha~  sekali sekala boleh la guna ayat psiko gitu....senjata rahsia....kalau guna selalu ada jugak aku yang sakit telinga dengar beliau membebel...grrrr~

Nak dijadikan cerita, Houz Depot tu kedainya amatlah luas! ko tau kan dak Zafirah tu baru dapat 'kaki'?? bila nampak kawasan luas gitu kemain dia nak merayau hulu hilir...tapi dia bukan nak jalan sendiri....sibuk nak pimpin tangan mama....grrrr~

Ada banyak tingkat Houz Depot ni ghopenye...aihh jenuh mak jemah melayan anak kecik yang melasak! terasa lemak², kalori dalam badan dibakar dengan meriahnya...pffttt~

Masa kat tingkat 1, tempat lighting, toilet-ware, pintu², kithen-ware tu, dorang ada sediakan bakul.... Zafirah dan bakul memang tak dapat dipisahkan! (-_-")





Selamba dia je pi usung bakul tu hulu hilir...bawah tu ada roda, lagi senang la dia nak usung...hehh~  panjang sungguh akal dak kecik ni....kalau kat rumah dia pi usung bakul² baju...bukan bakul kosong tapi bakul yang penuh berisi baju....nasib baik comel okeh!   :)




Lepas ngusung bakul, masuk dalam bakul  (-_-")   adik ipar aku punya keje lerr nih! seronok kemain Zafirah dapat menan baru katanya....



tak dapat menan race car, naik bakul pun jadi lahhhhh!! :p




oh gambar ni aku saja letak....ko tengok harga tu??? siap ada warning, "nice to see nice to hold, once broken consider sold!"  ewahh....sebab tu aku tak duduk atas tu....letak Zafirah je...berat Zafirah tak sampai 10 kilo pun! so mustahil la 'broken' kan....muehehe~   kalau broken jugak nampak nau takde kualiti....ngeh³~



Sofa ni boleh goyang²....sebab tu dia nak duduk situ....ce kalau sofa biasa je....kompem dia nak terjun! grrr  bikin longgar jantung aku ni hehh~

Lebih kurang 2 jam aku round² cuci mata dalam Houz Depot....keluar je kedai aku terus ajak dak encem pi makan! padahal before gerak pi KL tu memang dah makan pun...makan nasi lagi....hahaha~   tenaga dah banyak habis oiii exercise bersama anak tersayang! haruslah melantak...melantak...melantakkkkkk!! berbulu telinga dak encem dengar bini asyik mintak makannnnnn jek....kehkehkeh~  ^___^

Dah...tu je aku nak cerita...hahaha~


kbai~!  (^^,)




 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cutenya dia

careno said...

Lame tak pegi situ. Byk tgkat ke? Bkn 2 tgkat je ke?

diana said...

budak klu melask orang kata bijak..kreatip..heheh

Aty_Fared said...

Ai pernah gi houz depot ni sekali dlm 3 thn lepas kot..hew2...

ieda immi said...

ahhaha budak baru dpt kaki , mana2 gi pun memang letih lah melayan ;)

eima said...

seb baik la mkn dan mkn tak besar2 klu tak kompen azfar catu mknann ko kan

Lya Colours said...

wah zafirah dah dapat kaki ni siaplah habis dia tour semua jawabnya

aizamia3 said...

bila dah dapat kaki eksen bukan main.. takmo didukung dah..
haruslah melantak tambah lemak balik bila dah penat berjalan layan kerenah anak.. ;)

hazman fadzil said...

tapi apa je yang ko makan kat situ....hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015