Jun 6, 2013

Susu Kambing Adalah Susu Terbaik Selepas Susu Ibu....!

Assalamualaikum....

Sejak dapat anak, aku perasan kalsium dalam badan aku makin berkurang....dulu time peknen doktor ada bagi pil kalsium....agak besar pil tu....

Bila dah bersalin, segala vitamin masa peknen dulu aku buang....muahaha~  tak lalu nak tengok...terbayang² rasa perit tekak ni menelan pil....dasar orang tak suka makan ubat memang cenggitu....tsk tsk~   -.-'

Then akhir tahun lepas aku kena cabut gigi geraham bongsu...sebab dah rosak teruk sangat....nak kata jarang gosok gigi, tak jugak....nak kata ubat gigi tak sesuai, dari dulu aku pakai ubat gigi yang sama....so maksudnya memang kalsium lah puncanya...!

Sejak dari kejadian cabot gigi tu la aku gigih minum susu kambing....

'Susu Kambing Adalah susu Terbaik Selepas Susu Ibu...'

bukan aku yang cakap...ada kitab mana tah cakap...aku copy je...hewhew~  :)
oh Aty ada buat entry pasal kebaikan Susu Kambing...boleh la baca entry dia...kang aku copy kang jadi berjela² lak entry aku...kihkih~  :)

Aku rasa orang non-muslim pun tahu kebaikan susu kambing....sebab ada officemate aku ni, chinese lah...dia kata masa wife dia baru lepas bersalin susu tak keluar sangat....so dia bagi susu formula susu kambing...macam ni:



Dia beli kat Carrefour Sri Petaling...dia kata masa dia pi tu memang ada se-tin je lagi yang tinggal...pfft! and sekarang wife dia fully BF anak dia...wow! jarang aa jumpa orang cina nak fully bf anak...hehe~  :)

Ekceli aku bukan nak cerita susu kambing untuk baby or bebudak! hehh~  suka tau meleret² bila bercerita  (-_-")

Sebenarnya aku nak cerita, since kalsium dalam badan aku dah berkurang sampai kena cabot gigi bagai and sekarang gigi geraham bongsu yang lain pulak mula berlobang dan bakal dicabot *grrrr*  dan sebab aku pun dah jarang nak minum susu lembu ke hape so aku amalkan la minum susu kambing....haaa ce baca ayat aku tadi dalam satu napas je...mampu??! kahkahkah~  :p   Dan setahu aku, susu kambing lebih tinggi kandungan kalsium berbanding susu lembu...aku taknak elaborate pasal tu....korang pi la buat kajian sendiri....




hah! ni la susu kambing yang aku minum...jenama Hi Goat....Ekceli kat rumah aku tu ada berkotak² susu Hi Goat...ayah aku lerr beli....dia beli banyak² tapi dia tak minum pon! nasib la expired date lambat lagi....alang² aku amat² memerlukan kalsium sekarang, so aku belasah je la apa yang ada kat rumah...jangan membazir gitu kan....huhu~

Aku ghase ramai dah tau aku ni pengguna tegar CNi....kat CNi pun ada jual susu kambing...aku bajet lepas dah habis semua stok Hi Goat kat rumah aku nak lerr beli yang CNi punya pulak....

Sekali hari tu aku perasan ayah bawak balik lagi 2 kotak susu Hi Goat! omakaihhhhh!!! O__o'




Aku pun ngadu kat mak aku...

"mak, ni ayah ke beli Hi Goat ni mak..."

"haa ayah awak lerr...siapa lagi...ada banyak kat rumah ni dia pi beli lagi...dia bukan minum pun....hehh~"

"tapi yang lain tu dah habis...tinggal sekotak je lagi..."

"oo awak minum kan?? haa oke la tu....ayah awak memang takkan minum ni...."


Gitu la pe'el ayah aku....dia jenis mudah kesian tengok kengkawan duk promote² bisnes dorang...dah memacam jenis product ayah aku bawak balik....'kawan jual' katanya....kalau dapat kat aku mesti laju je cakap, "takmo! tak berminat!" 

no wonder la kawan² aku takde yang approach aku untuk menjual product² dorang...senang nau me-reject aku nih....kehkehkeh~  dak encem yang ngajo...sebab dulu, sebelum kahwin, aku pun jenis mudah terpengaruh bila tengok orang jual² especially kengkawan sendiri....lalalala~   :p

eh aunty or uncle yang jual Hi Goat kat ayah jangan lah sentap ye...saya minum je susu ni cuma kalau boleh takyah la jual dah kat ayah saya....saya boleh beli sendiri....

aci tak kasi mesej cenggitu kat kengkawan ayah???   v(^__^)"




Saja tayang harga kot ada yang mencarik Hi Goat....eh kalau tanya aku, dah tentu la aku suruh korang beli CNi punya susu kambing! dah kata pengguna tegar product² CNi kan...muehehe~



Harga lebih murah dari Hi Goat...RM36....aaa jimat 60 sen la kalau beli CNi punya....wakaka~  ada 15 peket...yang tu sama sebijik macam Hi Goat...cuma jimat 60 sen....hikss~  untuk Sabah & Sarawak RM37...beza singgit je yeop! ^_^


Sebarang tempahan/pembelian sila hubungi daku - 012 3109897

atau hantarkan emel ke ctliyanadmib@gmail.com


Harga tak termasuk kos penghantaran...sekian terima kasih!


**********************************************************


Korang minum susu kambing dak??? aku ni bukan takat susu, daging kambing pun aku suka! especially kambing bakar...woohooaaa!! feveret ai tell yu!! yummeahh! ^___^










p/s: biasa la orang meniaga, asal ada peluang haruslah promosi.... v(^^,)


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

cha said...

youuuuu i ni jenis tak minum susu tau sebab memang tak bole telan. cheese pun i tak suka senang kata tenusu la.

pastu bila i lenguh kaki ke apa husband i bising ckp tulah suruh minum susu taknak huhu kalsium xde dalam badan :(

macam nak je benda ni. nanti i contact u eh?

hazman fadzil said...

Kalau kopi SURE UP ada stok tak ? Member aku kata itu killer product skang....hehehehe

Nurzakiah Hanum said...

jom cuba

Mimy Hamid said...

minum hi goat je..tp rasa nak muntah la huhu

CikNaa said...

mmg terbaik.. ciknaa minum higoat ni alhamdulillah xde kuning afiq mse lahir. utk diri sndiri plak lg2 time ngandung, jgn cramp.. tp bl xminum siap ler.. adoiiii...

With Julia said...

Wahhhh mmg betul yana...susu kambing mmg terbaik...umi Qi minum susu kambing masa preggy je...jenama produk dari Stevia...less sugar hi contain kalsium...besttt...tp lepas preggy x amalkan...tu yg rasa gak sakit2 tulang wpun x menyusu bdn anak...pelikkk kna buat balik rasa yer

Rozuan Ismail said...

pernah minum susu kambing,tawar.huhu

diana said...

akak minum je klu ada..tapi sebab tak de tak beli,tak minum la..hehe...

aizamia3 said...

lepas pantang dah jarang minum susu.. tak sedap tekak cakap.. hahaha..
tapi lepas ni bolehler ai try susu kambing tu.. cuma part daging kambing memang ai tak makan.. hehehe..

Cik Puan Rara said...

hmmm rara dulu masa preggy,sempat minum 2 pack je.banyak ag susu hi goat kat umah.tp minum badan jd panas.agak x tahan lah.

Aty_Fared said...

suka suka suka....!! eeaah..karihome tu ade kat carefour eh..?? ngah mencarik sekarang ni..okeh..tu lain cerite...:)

Kenari Putih said...

Wah saya pon minum susu higoat ni. Masa mengandung ada minum n dlm pantang now dah tak minum pasal lost contact dgn dealer yg selalu sy beli tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015