Jun 20, 2013

Breakfast Tart

Assalamualaikum....

Dah dua hari berturut² bekpes kuih tart...bukan tart nenas....tapi coklat and cheese tart...yummeahh! ^_^




First time makan coklat tart....rupa macam menarik...tapi rasa kurang enak...muak lagi ada...makan satu, terus tekak sebu, tak lalu nak sumbat benda lain dah....mungkin sesuai untuk mereka² yang mahu kontrol nafsu makan....muahahaha~  :p




Yang ni semua orang kenal...blueberry cheese tart...feveret daku sepanjang zaman...nasib baik harganya mahal...sebijik saiz besar biasa orang jual RM2.70 gitu....ce kalau sebijik ni harga RM1...hari² aku bedal cheese tart sampai muntah cheese tart baru berhenti memborong...bahahaha~  :p

Dua² tart ni aku beli kat PKNS Bangi...kat restoren sebelah kepci tu....lama dah aku aim nak beli tart² ni especially coklat tart....aku ni kalau dah mengidam kalah orang mengandung....tapi time peknen idak pulak aku mengidam macam²....aihh pelik nafsu aku nih....hahaha~  :p

Ada jugak orang jual cheese tart saiz comel², yang boleh makan sekali ngap je....memang tak muak makan tart kecik² tu....cuma tak perasan berapa banyak lemak cheese yang dah masuk dalam perut....ngeee~


Korang....minat dak makan cheese tart?  :)









p/s:  tart nenas pun favvy aku jugak...biasa musim hari raya baru nafsu melantak tart nenas tu datang...kalau hari biasa macam tak feel nak makan tart nenas...haha  pelik kan selera aku nih? ada musim bagai   :p


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

15 comments:

Nurzakiah Hanum said...

diet nie

Lya Colours said...

aku terpaling suka bluerberry cheese tart dan portuguese egg tart !

Lydia Miza said...

Erk.. Terliur tgk cistat tu

Rozuan Ismail said...

kalau wan, segala mak nenek tart wan telan

UMIE SUE said...

su peminat tart telur..wahhhhhh sedappnyeee

aizamia3 said...

blueberry cheese tart memang jadi rebutan dengan anak2.. nak buat malas belajar.. kihkihkih..
tart nenas makan time raya je sedap.. kalau hari lain feelnye kureng sikit.. ;)

eima said...

tak brape suka tp klu ade mkn je ... nk beli sbb mahai idak la beli ..hihi

diana said...

tak minat...hehe..tak tahu la apasl..tapi tart memang bagi akak tak sedap bubuh la inti apa pun..

Cik Honney said...

Uihhh sapa xsuka tu rugiiiii....cheese tart sy buat bln lps..pehh mkn puas la kak yana...mkn sampai muak...pasty buat tart nenas bekal balik U...kononnya nk hlgkn rindu thdp kuih raya bla puasa t...hihi..puas mkn bila buat sendri..

www.wadahberbicara.my

J.M.R said...

pergh dah start cakap psl tart nenas ni, maknanya dah dkt nk raya nih..

D Yatie said...

Kte suka sgt ngn cheese tart itu. Hew Hew Hew. N kita serupa Yana. Kita klo teringin kalah org ngidam. Nsib baik ms ngandung tak gitu..

syamimihaziqah said...

Suka! Tart nenas memang wajib makan time raya. Cheese tart, blueberry tart, mak aihhhhh sedap gilaaaa! ♥

hazman fadzil said...

Kalau egg tart kat KFC pun menarik jugak tau....cubalah yea

aDisH.sHidA said...

akak xmakan cheese tart huhu...

Myra Jay said...

Samala suka Blueberry cheese tu.. alahai tetiba teringin plak.. dah le susah nak cari..huhuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015