Jun 10, 2013

Jalan yang Ngeri...huhu

Assalamualikum....

Pagi tadi aku pi KL Sentral....bukan ada meeting apa pun...pi jadi despatch je...amek dokumen untuk Big Bos...aku memang tak familiar langsung dengan area KL Sentral tu....mekaseh pada apps Waze yang aku install dalam fon...kalau takde apps tu sampai sok pagi pun belum tentu aku jumpa KL Sentral...muahaha~  :p

Nak dijadikan cerita, aku follow je signboard yang bertulis 'P - Parking'....sebab nak cari parking lah kan....hoho~  sekali kan jalan masuk dia yang jenis berpusing², tingkat atas pulak tu haaa... aigooo~  O__o'



gini haa...masa ni nak keluar dah tu turun bawah...hehe~   :)



oke gambar ni clear sikit kot?  ^_^

Nasib baik kereta auto...kalau bawak kete dak encem, kete manual hoii menggigil lutut nak kontrol clutch - minyak - clutch...grrr~   tu kalau naik tingkat atas la...aku memang cuak sikit bawak kete manual naik bukit tinggi² ni....kahkah~   kalau turun bukit oke lagi...tak payah tukar gear pun kereta tu memang lajuuu je bergerak kan....?  :)

Tapi kalau tempat parking gini, bawak kete auto pun lembab jugak...sebab kete besar gitu kan...ngeh³  *tiada niat untuk riak*....aku lantakkan aje kete belakang terpaksa follow montot kete aku...muahaha~  pepaham lerr orang perempuan yang bawak....daripada bercalar kete ayah aku tu kang baik hati² je...'biar lambat asal selamat' gitu kan...hehehe~  :p

Kadang² aku nengok orang yang dah expert kononnya kan siap ber-drift lagi kat selekoh curam kecik gini...siap berbunyik² tayar tu...hamboihhh! riak kemain kan....bahahaha~   skill memasing gitu....aku sedar diri la guna kereta pinjam je....so tak payah la nak eksyen sangat....cuma kalau kena hon memang otomatik keluar taring, tajam terus skill drift aku....jangan memain! kahkahkah~  v(^__^)"

Korang, expert dak masuk tempat parking gini?? aku sebolehnya akan ngelak pi tempat parking yang kena naik jalan berpusing, curam, kecik cenggini...seram oiii~! hahaha~


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

17 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, sheila pun takut! kat johor ada satu mall, kat tengah2 nak naik boleh pulak ada guards. alaa nak bagi tiket parking masuk tu. ngeri babe. rasa nak ter-reverse je keta tu. hohohh

Nurzakiah Hanum said...

parking pusing2 seram

Cik Eka said...

hehehehe tunang kite pun kate camni. curam2 pastu nak mengona, kenmain tajam lagi selekohnya

Maria Firdz said...

x pnh drive sndri msuk parking gini... g mna2 dgn en.somi.. hehe.. tpi abg sy kta cara ni blh uji kecekpn kita memndu..

YaNa Yassin said...

Boleh pening sendiri kalau lalu parking yang pusing2 niee.

Cik Puan Fadli said...

parking mcm kat Maju Junction laa..yg ataih punya...bebinau bijik mata dok pusing...punya la tinggi nak sampai ke tpt parking...

eima said...

dah lama tak pi parking gitu ...haku yg dok belakang pun seram klu laki aku pi metro kajang tu ... hoh

CRV ???

diana said...

kita yang dok sebelah pemandu pun tahan nafas je..hhahah

Rozuan Ismail said...

x berani uols

imantizz_truper said...

kalau imantizz drive laluan macam nie,selalunya lepas drive,mintak air asam jawa sebotol dua..pening..hehehehe

ieda immi said...

tu sebab akak x suke kalau ke mall naik parking macam nie ..
akak mudah gayat , rela tunggu parking bawah huhuh

Aty_Fared said...

aty tak suker paking2 dalam macam ni..rase tak selamat jer..huhu

Norlidawati Jaafar said...

saya pun seram sejuk kalau dapat parking macam ni tau
Meh r jemput meriahkan blog saya
saya ni newbies blogger
umielman.blogspot.com
TQ coz sudi melawat blog saya ye

Lya Colours said...

hoi ko sempat amik gambar lagi. jangan amalkan. bahaya naa

aDisH.sHidA said...

yana..akak pun gayat jugak kalau parking bertingkat macam nie...lebih selamat rasa nya kalau parking kat bahagian bawah..biar la panas pun..hehe

Mimy Hamid said...

ye i even reti bawa manual masih cuak kalau tempat tinggi...cuba parking maju junction macam ni la...horor

mrs kayrul said...

baru minggu lepas g kl sentral...ngeri betul kawasan parking tue..dah la sempit, rasanya diorg design utk keta kecik kot lalu...sebab mencabar giler selekoh2 tue....kesan2 sagat tepi tue memang banyak giler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015