Jun 4, 2013

Terapi Badan Dengan Trampoline

Assalamualikum....

Weekend lepas aku pi visit makcik aku kat Ampang....masuk je rumah dia tengok ada benda baru kat ruang tamu....

TRAMPOLINE?!!!

"siapa guna trampoline??"

"kak yong dengan aman guna...excersice.."

"ohhh..."


Macam biasa la perangai bebudak asal nampak benda pelik sikit je kemain teruja nak explore...


 Muka inesen tapi penuh agenda...grrr~



Ekceli adik aku merangkap babysitter tetap Zafirah dah ajar dia main lompat² atas tu...ala takat main lompat² seronok² je....tapi keluar lah jugak peluh² dara kami...terasa jugak la segala lemak berkrim, kalori² ni terbakar...ecehh~  :p

Well, disebabkan Zafirah tak berapa stabil berdiri sendiri, adik aku pegang la tangan dia sambil lompat²....kemain enjoy dia tau! pastu bila kitorang suruh dia lompat sendiri, benda lain pulak yang dia buat! hehh~




Menonggeng pulak dia....terapi jenis apa pun tak tau lah kan....haa kang mesti ramai lagi cakap Zafirah ada cacing...wakaka~  aku suggest lah korang pi jumpa doktor, tanya doktor² apa SIMPTOM anak kena cacing....pastu baru ko komen kat sini....nanti aku print screen, share kan komen ko tu kat semua orang...kita kongsi² ilmu dengan orang yang tak tahu....aku malas nak share sebab saja nak suruh ko study sendiri...wakakaka~  *ini semua poyo!*  :p

Lepas tu kan...hehh tak habis cerita lagi ni....mak aku tengok cucu dia seronok main trampoline terus dia cakap nak belikan sebijik untuk Zafirah...hamboihhhhh!! over sangat tau! hehh~  semak rumah je nanti mak oiii.... (-_-")


Korang...minat dak main menatang trampoline ni??  :)


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

13 comments:

PinKy MoMMa said...

akak tkt lompat2 kang pecah kaun tu wakakaka...zafirah n yana x pe aaa..comel jer uhuks

Nurzakiah Hanum said...

ala cutenya dia

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak yanaa. waaa bestnyaa. kalau dapat beli, nak yang besar sikit. hehehe. baru terasa selamat nak melompat. hihi

Lya Colours said...

mau tembus trampoline tu kalau aku yg main lompat2 haha

diana said...

yana..cer yana menonggeng cam zafirah tu..selesa tau..akak selalu buat..betoi nih...hahah.sebab tu budak2 suka buat macam tu..

eima said...

zaman dedulu budak kena cacing mmg suka menonggeng la ... lubang jubur gatai ... org kampung mana la nk ade mkn ubat cacing dedulu ..pendedahan kurang ...sbb tu ade org ckp klu menonggeng ade cacing org tua2 slalu ckp, mungkin sbb tu ade org tu komen ke ko gitu ....

mama die tak meloncat sama ke atas tu ...

Capt Lalok said...

acik tak aku kata kalau menonggeng tu tandanya zafirah nak adik...hahaahahahahaahahahahaha

yana aku gurau jeh...

Silampuneon Neo said...

best gak weh main benda alah ni..kat sekolah aku ada gakk aku selalu mainn habis keluar peluhh woii best !

imantizz_truper said...

imantizz suka jugak main benda nie masa f.5 dulu..dekat tadika sekolah teknik ada dulu..cikgu tak ada,kakak2 besar macam imantizz dengan kawan2 lompat atas benda nie...best ooo...lompat dengan pakai baju sekolah,pakai kain bagai..hehehe
* bayangkan lah..^_^

hazman fadzil said...

Zaman skolah dulu okey la kot...umur skang nie mahu koyak trampoline tu....miahahahaha

aizamia3 said...

tunggulah dia pandai loncat2.. ;)

amal said...

wahaha nak kena beli satu utk shaheem ni. dia skrg suka buat perut mama abah dia jadi trampoline. senakkkk!

Cik Puan Rara said...

xpenah lompat2 atas ni.risau kang terbukak lak jahit kat perut neh.hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015