Jun 27, 2013

Rindu Nak Ada Baby Lagi...EH! :p

Assalamualaikum...

Macam tak boleh kontroversi lagi je tajuk aku tu kan...bahahha~  :p

Petang semalam aku pi visit abang ipar aku....wife dia baru bersalin...anak nombor 2 yaw! anak yang sulung umur dah 2 tahun lebih....standard la kan jarak 2 tahun? dulu nak dapat anak first kemain lama tunggu...4 tahun katanya....tapi orang tua² kata, bila dah lekat yang pertama, yang seterusnya tu akan jadi senang gila nak lekat....wallahu'alam...semua tu rezeki dari Allah....syukur! ^_^




Biras aku ni bersalin kat Az-Zahrah, Bangi...baby girl...ya Allah comelllllllllll!!!! persis muka ibunya....yang sulung ikut muka ayah...second ni ikut muka ibu...oke lah tu...fair and square...gegege~  :p



Aku sejak dari dulu memang sukaaaaa peluk cium bau baby...wangiiiii! geram! setengah orang takut pegang baby baru lahir...lembut sangat badan dia....tapi aku belasahhhh! geram punya pasal...hahaha~  semalam, lepas dukung, cium² anak buah baru aku ni....tetibe datang perasaan rindu masa lepas bersalinkan Zafirah dulu...tapi bila pikir² balik,

"aku ni dah ready ke nak peknen lagi??"

"kalau apa² jadi kat luka czer aku ni macam mana??"

"sure ke luka czer ni dah betul² sembuh??"

ye disebabkan ai czer masa bersalinkan Zafirah dulu...macam² aku duk pikir sampai serabut otak aku....hahahaha~   walaupun ada je kawan² aku yang bersalin czer anak pertama, tapi selang setahun dah beranak lagi....elokkkk je....sihat wal'afiat...haha~  ermm tapi aku ghase biar lah Zafirah besar sikit baru bagi dia adik...lagipun aku muda lagi....relek² je dulu ye dak?? ngeee~

Standard orang kita bila tengok ada family terdekat duk tambah² anak, kompem akan ada soklan² cliche tempias kat aku...."korang bila lagi??"....aku yakin, especially hari raya sok, mesti bertubi² aku dapat soklan  gitu....

Annoying??

agak laaaaa...tapi mana mungkin aku dapat lari dari soklan² gitu....so dari sekarang sediakan benteng untuk menahan emosi annoying aku tu....muahahaha~

Sebaik² perancang adalah Allah s.w.t...doakan yang terbaik buat aku dan family...insyaAllah...  :)









p/s:  Zafirah dah pandai jeles bila aku dukung baby lain...ayakk! (-_-")


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

UMIE SUE said...

yana jom buat baby lagi nak...heheh.sebaya lagi tapi boy..huhu

Fazleyatul Aini said...

relax2 dulu. hiiiiii

diana said...

tunggu la dulu..zafirah kecik lagi la..tunggu sampai dia boleh berjalan laju2..seronok tau shopping sambil jalan pinpin tangan dengan anak perempuan..hehe..sambil jalan boleh sembang2..ekekke

MimahAjil said...

jom kite mengandung secara berjemaah....haha~~boleh???

aizamia3 said...

kalau DIA nak bagi, kite terima aje.. ;)

Mimy Hamid said...

jom jangkit....

mOoN said...

Aisya baru masuk setahun, bln 9 ni adik dia nak kuar dah.. hehehe.. x plan pun but rezeki ALLAH bagi xkan nak tolak kan.. :)

JunAina said...

Akak 9 tahun dah tak ada baby bila rezeki datang tanpa sedar tau2 keguguran pulak Jan lepas. Sekarang ni pun ada jugak rasa2 cam nak tambah lagi walaupun dah bau2 40.

Nurul Aziz said...

czer ke normal ke.. takdehal pun kot.. tengok macam mommycha dah sepasang dah.. syokknya dia.. :))


teringin gak nak tambah baby, tapi bila fikir-fikir aku ni teringin sebab tengok orang mengandung ke apa.. padahal diri sendiri tak ready lagi.. memang la orang cakap nak tunggu ready tu bila pulak, tapi takpela...... watlek dulu.. muda lagi kan? :))

Aty_Fared said...

Bende yg same dipikirkan..nak sgt..tapi...nnti lah dulu..heheheh...

Rozuan Ismail said...

buat je baby baru.hehe

Cik Eka said...

hihihi..

eka dulu, selang dua tahun, dapat adik.

jeles gila. hahahaha

eima said...

Sronok kan beranak...standard la soklan tu aku tak penah terganggu....klu aku xkp direct je..nk byr taska mahai..nk branak ramai2 tak mampu gj kecik

Rinah said...

kalau zafirah jeles belum bole beradik lah tue.. hehe

Rinah Latest Post : Kalut seorang ibu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015