Mar 13, 2013

Untungnya Bila Saiz Kaki Lebih Kurang Dengan Suami...hikhik~



Semalam aku pi site visit kat KL Sentral...client dah send emel dari minggu lepas...kalau ikut pengalaman² yang lepas, bila sebut 'site' je dalam otak patut dah aware kena bawak safety shoe...tapi pepaham je lah bila dah jadi mak mak ni urat banyak putus....penyakit LUPA macam dah bermaharajalela dalam kepala otak ni...hehh~  -.-

Kalau sebelum ni aku sanggup beli je safety shoe sebab aku memang tak pernah ada safety shoe...tapi takkan kali ni nak pi beli lagi??? kalau lapan kali lupa camni, mau lapan bijik safety shoe aku ada...dah boleh buat muzium safety shoe kat rumah tu nanti~  (-__-")

Ekceli site visit kali ni idak la kritikal nau...sebab belum ada construction apa² lagi...drawing pun belum finalize lagi...saja client nak bawak consultant² terlibat round² tapak...nak bagi gambaran awal untuk memudahkan kami membuat kerja...katanya...so ikutkan, nak pakai kasut biasa pun boleh....masalahnya aku pi kerja pakai sandals...bukan kasut bertutup pung!grrr~

Memula nak pinjam kasut adik aku...dia kerja kat UM....on the way tu boleh la singgah UM, tukar kasut then pi KL Sentral...sekali aku call adik aku dia tak angkat fon puloppp!! haihh~  bikin wa bertambah fenin tahu??! ligat la otak ni berfikir...nasib la semalam aku drive kereta dak encem...and ternampak lah kasut² dia bersepah² dalam tuh...and tinggg!! idea...idea...muahahaha~  v(^_^)"



aku rembat la salah satu kasut yang ado...nasib baik jugak stokin pun dia tinggal sekali dalam kasut tu...idak la melecet kaki aku...muahaha~  darurat beb! aku sengaja pilih kaler biru sebab nampak lebih ohsem! eh idak la ketara sangat aku pakai kasut jantan kan?? kekekeke~  yang penting, bila berjalan di khalayak ramai, konfiden level kena tinggiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!

Well kat KL takde siapa nak pandang dressing ko...sebab KL is like the place of fashion...memacam jenis dressing ko boleh tengok kat KL nun...ye dak?? hihi~  syukur lah punyai kaki yang panjang bak sampan...mak aku lerr cakap kaki aku macam sampan....kahkah~  kasut jantan pun muat aku pakai...ke kaki dak encem yang kocik?? eh! entahlah! hahaha~  :p









p/s:  kaki aku saiz 7 je...standard saiz untuk wanita dan gadis...kaki korang saiz apa??   (^^,)


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

19 comments:

Cik Puan Fadli said...

mak aihhh!!..pjg bonar kaki ekau yoo Yana...boto laa kato omak ekau, kaki mcm sampan...muahaha...

Nurzakiah Hanum said...

untungnya

UMIE SUE said...

pestime dgr kaki sampan ni..hhi...comel je

SweetLikeWhat said...

anis saiz 4/5..hihi..untung r..boleh kongsi2 jer..

~mrs azmi~ said...

I mmg sejak kawen share sport shoes ngan hasben... hahaha

hazman fadzil said...

ahahahahha.....aku dah perasan kasut nie masa main lasertag ngan ujang dulu....sama siot ngan kasut aku...

iietamalek said...

samela kite 7

Mooniqueen said...

Bestnya.. emergency mcm ni la untungnya.. mcm MQ kaki kalahkan budak sekolah.. kecik sgt size 4 kdg2 5..

Dira said...

Aku saiz 8.. Klu kasut pmpn kdg2 kena.saiz 9.. Memang kaki itik.. :)

Ujang9897 said...

dah mcm pekerja zoo je...hahahaa


yezza kasut kita sama hazman..

Cik Eka said...

eka panjang..

saiz 9

ikut kasut gak la..
tapi mmg 9.. hehe

mmg sama saiz ngan tunang.. hehehehe

eima said...

hahaha size kaki jatan .. gadis normal 5-6 je tau ... hahaha

tak la aku gurau je tau ... SIL aku size 8 ... hahaha

nabilah_2908 said...

tidak la panjang mana kalau nak compare dengan kaki saya..huhu..

payah nak cari kasut..kena cari kedai2 yg jual kasut beso2 baru boleh beli..kalau kat tempat biasa..paling besar saiz 8..betul tak..? :)

Aty_Fared said...

Eerr..besar gak..kaki ai saiz 4-5 jer...

mrs kayrul said...

panjangnya tapak kaki...kita pun standard baru saiz 5 jer..huhuhu

imantizz_truper said...

imantizz punya saiz 5 ja..kalau pakai kasut sukan,saiz 4..tapi,kdg2 tu tak ada saiz jugak time nak beli kasut..=_="

cha said...

haha nasib baik size lebih kurang kalau tak naya je haha

diana said...

panjang nye kaki...memang orang kurus kaki panjang2 la..akak saiz 6.//padan la dengan badan yang bulat tergolek nih..hahahh

aizamia3 said...

tu yang untungnya kalau size hampir sama.. ;) jadi lepas ni standby je kasut kat dalam kete.. habislah kasut dak ujang pasni.. wakakaka..

psstt: badan kecik size kaki besau.. hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015