Mar 9, 2013

Pengalaman Naik Beca di Bandung...

oke sebelum cite pasal shopping ai nak cerita pasal beca...hihi~

Lepas keluar je dari stesen Selatan kat Bandung ni kan, kitorang pi la information kaunter...nak tau lokasi Pasar Baru....nak tau kat mana nak amek teksi segala...dekat je pun mall Pasar Baru dari stesen Selatan....nak jalan kaki pun boleh...dalam 15 minit perjalanan gitu....tapi iols kan bawak baby....dah la tengah panas terik time ni....hurmm hurmmm~

Memula ingat nak naik teksi...sekali tambang agak mahal...jarak sejengkal pun nak caj mahal²...gila! dorang bukan guna meter pon....sama perangai dengan teksi² area Serdang tu...especially kat KTM serdang...dari ktm pi Mines pun kena caj RM10-RM15...huh! pastu kat Bandung susah gilerr nak cari Blue Bird...kena pasrah je naik teksi apa² pun...seeloknya cari yang pakai meter tau...

Then kitorang pun pakat² la nak naik beca je...jarak sejengkal apa la salahnya merasa naik beca...bila lagi nak merasa ye dak?? huhu~

TAPI~!!




hoi abang beca ni selamba badak dia je melawan arus...ko tengok segala kenderaan yang datang dari arah bertentangan tu??!!! haiyaaaa~  O__o'


waaaaa sipi² je nak langgar van segala...oh pitam sekejap! @__@



Dah la kitorang duk belah depan...eh korang tau kan rupa beca macan mana?? penumpang di bahagian depan, pemandu di belakang...pi gugel sekarang!!haha~   dengan mendukung anak kecik lagi...whoaa tobat aku nak naik beca lagi pasni weiii!!! grrrr~

So kepada anda² yang ke Bandung...especially yang membawa anak² kecik...ELAKKAN naik beca!! dorang ni memang takde undang² punya olang! jalan raya tu macam bapak dia punya...ikut suka hati je nak lalu kut mana...janji dapat sampai ke destinasi dengan segera! hehh~  -.-

oh tambang beca untuk perjalanan selama 10 minit tu ialah Rp. 15,000...kurang lebih RM4.90...

oke next entry plisss!! (^^,)









p/s:  hari ni pi Petrosains...yeyy!



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

SweetLikeWhat said...

Adoiii seriaunyaaaaaa....murah tapi menbahayakan pulak..hihi..macam2 kat sana ekk..

adzairdawati makdara said...

mak aiii bahaya tuuuuuuu... nasib baik tak jd apa apa kan... sekeh jugak pembawa beca tu karang hahahaha

Mas Zull said...

assalamualaikum yana...wah takut juga kalau mcm ni...;)

With Julia said...

bahaya yer naik beca kt sana...pasti kena sewa kereta...x pun naik cab...

Amanina said...

Salam.. bru 1st singgah sini :)


Nampak mcm best saja

eima said...

gile .... aku aku kompom cuak dah sbb ade baby

hazman fadzil said...

whoaaaa... nampak sungguh thrill siot.... mesti muka cuak kejap kan

Cik Eka said...

adoii gayat nyer pandang

udahla melawan arussssss

tidakkkkk

Cik Puan Rara said...

oh ngeri!

aizamia3 said...

oh tidak..!!
syukur takde pape..
walau dorang hebaq terror bawak beca tapi kita yang seriau.. :(

Aty_Fared said...

Nak merase gak..ok la tu..heheh..:-)

diana said...

tu dia..kalau akak memang menjerit2 dah atas beca tu..haha..kesian zafirah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015