Mar 5, 2013

Zafirah Naik Flight Lagi~!!


 TERseksi lak baju Zafirah tu...auw auw~  :p

Untung oiii dak Zafirah ni...umur belum masuk 2 tahun dah 3 negara dia jelajah (London, Singapore, Indonesia)...pffttt! tapi dia bukan ingat pun ikut mama papa jalan²....hahaha~  sok dah besar pi sendiri ye....mama takmo bawak dah...lalalalala~  :p

Trip kali ni kitorang pi Jakarta...aku beli tiket promo Air Asia 6 bulan lepas....masa birthday Air Asia gitu...tiket 1 sen....aku beli untuk 3 orang (termasuk infant), RM330.44 (return)...harga tak termasuk luggage...  :)


Kitorang stay sana 5 hari 4 malam...pheww~  memang holiday sakan! hahaha~  


buggy yang dipinjam dari abang ipar aku...oh kalau bawak anak² kecik pi travel aku memang highly recommended korang bawak buggy/stroller...kalau naik flight, mana² flight lah...so far aku pernah naik KLM, JetStar dan now Air Asia...i mean sejak ada Zafirah laa....buggy dan stroller korang usung je sampai pintu kapal terbang....kat situ nanti ada la staff² dorang akan collect buggy² dan stroller² masuk dalam flight....bila dah landing, untuk Air Asia, korang jangan terus masuk dalam airport...dorang akan letak buggy² dan stroller² kat tepi flight je...kalau naik JetStar dan KLM, stroller² dan buggy² kena collect kat tempat luggage (conveyor belt tu)....faham ye ibu² bapak²??  :)


mama eksaited posing, Zafirah jakun tengok kapal terbang....kahkahkah~  :p



Perjalanan ke Jakarta makan masa kurang lebih 2 jam gitu...flight kitorang pagi, memang waktu tido Zafirah....bila nak fly je aku susukan dia and terus dia tido...bagussssssssssss!! mama pun join mentido sekali...letih oiii....haha~

Tapi bila nak dekat sampai, mata pun membulat dan mula lah aksi² melasak dia...grrr~


bagi dia main segala jenis buku/majalah/kertas yang ada...bila ada 'bahan mainan' baru dia duk diam....tu pun kejapppppp je...grr grrrr!


kejap nak duduk atas riba mama, kejap kang duk atas riba papa...hehh~  nasib masa ni banyak seat kosong...so seat tengah tu memang untuk Zafirah melasak...hihi~


lepas tu main 'kuda²' pulak...grrr~


 dah boring panjat², main cak cak pulak...


main cak cak dengan orang belakang...adeyy  (-_-")


Pemandangan bandar Jakarta dari atas...padat gitu...pffttt!


Sampai je airport kita kena naik bas untuk ke Terminal 3...kalau naik Air Asia kita akan berhenti di Terminal 3 ye...macam kat sini, LCCT lah....giteww~  ^_^


 lepas tu kena isi borang foreigner...dalam flight lagi stewardess dah bagi borang tu...kitorang memasing tak bawak pen so kat airport mintak pen kat kaunter...hihi~


Sementara dak encem isi segala borang, aku macam biasa lah pi nursing room nyusukan Zafirah yang mula kelaparan! selesa nursing room kat airport...well kat airport je pon aku jumpa nursing room....tempat lain nan ado! nasib lah mushola (surau) bersepah²...pi kedai makan pun ada mushola...tapi kebanyakannya campur laki dan perempuan...kalau terdesak sangat nursing in public (NIP) sajok! pastikan aurat terjaga....masa ni kerjasama dari suami amatlah diperlukan....insyaAllah segala amalan yang mulia pasti dipermudahkan olehNya~  ^_^


Selesai mukadimah trip to Jakarta...sila tunggu next episod...ngeh³...tangan dah kematu lama nau tak menaip~  :p

tata~!! (^^,)



Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

11 comments:

Cik Eka said...

menunggu entry berikutnyaaa.. kekekeke

mrs kayrul said...

alahai anak dara mentido

eima said...

untung zafirah kan ....

aizamia3 said...

akhirnya update gak episod ke Indonesia.. ;)
dok layan kat FB mana puas.. hehehe..

Fifi Nadhrah said...

waaa.. merate zafirah jalan naik flight.. fifi taku nak mengankut ufairah naik flight.. tapikan.. fifi lagi suke pakai SSC dari stroller..

mama ila said...

wahhh...zafirah..holiday lagi yer..seronok lah dia..hehe

SweetLikeWhat said...

lama tunggu entri terbaru..rupe nye pergi bercuti ye zafirah..

tunggu entri seterusnya pulak.. ;)

Aty_Fared said...

Peerrgghh..merate jalan...sonok nyer...!!!

hazman fadzil said...

muka baru bangun tido ke ujang tu ....atau kes tak cukup tido.....

diana said...

nanti dah besar zafirah bawak mama lak pi mkan angin..heheh

Cik Puan Rara said...

wahhh best nya.biila lah nk bawak princess lak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015