Mar 28, 2013

Service Kereta dan Secret Recipe for Lunch!

Dah lama tak pi service kereta sendiri...
sebab aku memang takde kereta sendiri pun...
semua kereta² yang aku guna pinjaman semata!
kalau bukan somi sendiri punya kereta, pinjam bapak punya..
tak pun mak punya kereta...sobsob~

Malam ni nak gerak pi Melaka...
kazen aku nak mengahwinkan diri dia...wakaka~
ayah aku suruh service kereta before jalan jauh...
nebes la pulak kan nak pi workshop sorang²...kahkah~



Mula² beli minyak hitam kat CNi...
well aku kan pengguna TEGAR product² CNi...
haruslah minyak hitam pun aku beli kat sana! muehehe~
Botol besar gini, 4 Liter = RM119...
well harga ahli dah tentu lah lebih murah kan...hikss~  :)

Aku pi workshop area opis je...
tak kose nak amek cuti semata² untuk service kete...rugi hoii~


 ololo nak kena sebis yee...huhu~

Biasanya before pi workshop memang berguru habis²an dengan dak encem apa yang kena tukar..
dak encem cakap tukar minyak hitam and oil filter sahaja!
mahal woo upah service kat Puchong ni...RM20...
kat Serdang RM8 je upah service...ermm~
mungkin dorang tengok saiz kereta kot...hehh~



Ni oil filter...
toke tu cakap original punya...RM30..
aku tanya dak encem dia tak tahu harga oil filter untuk Harrier...
pasrah je lah kan...  (-_-")

Dalam sejam jugak melanguk kat workshop...
aku nak balik opis toke tu tak bagi...
dia kata tengah banyak kereta...
takut aku lambat amek kereta kang payah nak parking kereta aku tuh...
nasib la toke tu ramahhhh orangnya...
banyak pulak benda nak diborakkan...haha~

Dorang bukan takat tukar oil filter and minyak hitam je...
siap tolong cucikan air filter pastu check angin kat tayar...
tak tahu la kan kalau RM20 tu sebenarnya dah include sekali service² lain tuh...hoho~
layankan aje lah...
orang nak tolong check...
takkan nak jual mahal pulak kan...  :)
Sekali kan salah sorang pekerja tu cakap tak cukup pulak minyak hitam sebotol...
dia cakap len kali beli la 2 botol terus...
ehhh mahal kot!
selama ni pi service kereta sedan tak pernah habis pun sebotol tu...
berlebih² lagi ado!
mana la nak tahu kereta besar gabak ni guna minyak hitam sampai 2 botol...hehh~
so aku cakap nanti la balik rumah aku isi sendirik! muahaha~
macam reti je nak isi sendirik!
dah tentu la aku tunggu ayah aku balik baru isi...lalalala~  :p

Elok je habis service kereta, jam dah pukul 1pm...
makan time!!
ajak member opis aku pi IOI Mall terus!
pantang kereta keluar dari parking lot, panjanggggg je langkah...
pi lunch je pung! hehh~

Kitorang sepakat nak melantak kat Secret Recipe...
selera kemainnnn kan! bahaha~
cekidaut our food! nyum nyum~


 English Breakfast tea...tengah batuk yang agak kronik, tak boleh minum air sejuk.! sobsob~


 ni member aku punya...prawn pasta and cheese...lebih kurang gitu lah nama dia...


this is mine!! chicken cordon bleu!!

Selesai melantak, round² jap dalam mall...
member aku duk beli novel kat Popular...
dasar pembawakan sungguh!
novel manjang dia tu...hahaha~
then terus balik opis dan update blog...
EH!!
tak tak...
buat kerja jugak...ngeh³~  :p


kbai~!  (^^,)



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

7 comments:

maria firdz said...

biasa mmg gtu workshop.. kdg2 kna hati2 gak... sbb dlm dok service2 dia wat service yg lain.. alih2 dia msuk dlm bill.. prnh gak terkena dulu... saja je.. kna byr,, uhu

YaNa Yassin said...

Cuak kan kalau nak pi service kete,.. YY paling risau bab harga sebab takut kena ketuk :) . Kita dah ler tak tahu bab kete, x pasal yg ok pun kena tipu kata rosak. Yerr daak.

diana said...

Klu akak lg la tak tahu pasal keta nih..hehe...

aizamia3 said...

part ni yang tak best..
biasa en. suami yang uruskan.. sekali tu ai yang kena uruskan.. punyalah berdebar2 (sebab tak pernah buat).. tapi bila dah selesai.. 'alah.. senang je.. ingatkan susah mana' wakakaka.. berlagak pulak tu..

hazman fadzil said...

kalau ayam tu .... aku kena cicah ngan sos cili gak baru rasa sedap....hehehehe

Lya Colours said...

aku tak p servis kete lagi. dah lebih 800++ hahaha. nak tunggu gaji punya pasal. pprrrrrr

Cik Puan Fadli said...

den pon baru serbis keto last week...rabak RM100 jo...pakai shell helix 5000...tp klu abah den yg poie serbis, RM80 jo...hampeh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015