Mar 27, 2013

Dan Apa yang Zafirah Faham tentang Fungsi Berus Gigi~~

Lokasi: bilik mandi rumah uwo 
Masa: pagi



"Zafirah!! mana gigi???"




"heeeee!!"

menyengih sambil tunjukkan 6 batang gigi...




"nah Zafirah cuba gosok gigi sendiri oke?"






dan....












hehh~










"Zafirah ingat ni gula² ke hape??haihh~  gosok cara gini lerr..."




tapi~






"macam ni pun boleh bersih kan gigi jugak la mama!!"


oke fine! (-_-")



eh cane korang ajar anak korang gosok gigi haaa??
ce turunkan ilmu kat mak yang baru belajar ni sket!! (^__^)



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

13 comments:

Aty_Fared said...

Qaleef pon mcm tu..!! Die isap ubat gigi..gggrrrr..biler tak letak ubt gigi die gigit2..haaiihhh

Aty_Fared said...

Qaleef pon mcm tu..!! Die isap ubat gigi..gggrrrr..biler tak letak ubt gigi die gigit2..haaiihhh

careno said...

budak2 kan sng sgt meniru gaya org dewasa... so, gosok la gigi depan die... mule2 mmg die buat suke hati die jer... tp lame2 kite guide die dgn pegang berus tu... so, die bleh faham... hehehe...

eima said...

utk fahim dulu hari aku ajak die nengok aku gosok gigi ..pastu die tiru dan terus pandai ....

alisha plak aku suruh fahim beregu ngan aku gosok gigi ... dah ade perkembangan baik dah ..... cer try

Nurulhuda Abdul Latip said...

zafirah kecik lagi, memula ajak dia nengok kita gosok gigi, nanti besar sikit dia akan faham dan akan tiru cara kita.

Hidayah said...

Kak dyh dulu suruh Hakim sebut eeeeee lepas tu gosok kan gigi dia. Tak letak ubat gigi tapi suruh dia kumur jugak lepas gosok.. Kak dayah ambik berus gigi Kak dayah letak ubat gigi dpn dia then explain ibu ada ubat gigi , kalau Hakim nak gosok gigi ada ubat gigi mcm ibu Hakim mesti belajar gosok gigi bebetul Dan kumur lepas gosok gigi. Berbulan jugak Kak dayah buat mcm tu. Bila tgk dia dah phm gosok gigi Dan kumur Nye konsep, kak dyh Bawak dia beli ubat gigi pilih sendiri. Masa tu Colgate ada katun upin upin tu dia pilih Colgate.. lepas tu gosok gigi mula letak ubat gigi perasa Oren... Sbb dia dah paham konsep gosok gigi kumur, Alhamdulillah tak pnh berlaku kes tertelan.. :)

diana said...

masa maisara kecik dulu akak yang gosok kan gigi dia..suruh nganga lepas tu gosok..dah besar ni gosok sendiri ..tapitengok macam tak gosok je..hehehe

Ecah Mashuri said...

alaaa omeyyy dia gosok gigiiii...dia bleh isap macam lolipopp plakk.haihh zafirah zafirah..hehee

CikNaa said...

haiyaa.. afiq lom ade gigi.. takpe, bleh belajar nih..

YanaUjang said...

wohooa mekaseh atas tips² kalian! akan ku prektikkan nanti..tenkiu tenkiu! ^__^

Effa Eddy said...

Kak, actually budak2 memang macam ni. Walaupun belom ada anak, tapi time jaga anak buah dulu, kita kena buat kat kita n kasi dia tengok. Nanti dia faham dengan sendirinya

aizamia3 said...

comel je dak Zafirah.. dah macam makan lolipop pulak.. ;)

SweetLikeWhat said...

haha comel la zafirah nih..
hannah pulak anis gosok-gosok giginye dengan napkin basah..die g gigit lak jari mama die..adoiii...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015