Mar 19, 2013

Penutup Entry Jakarta 2013..pfftt!

Akhirnya habis jugak entry travelogue Jakarta aku nih...letih baca?? aku pun letih...kehkehkeh~

Untuk hari terakhir kitorang takde nak berjalan, bershopping sangat...just round² area Pasar Baru je...last minute shopping gitu...


 bekpes A&W area Pasar Baru jugak...time kat sana lah aku jadi minat gilerr dengan waffle with strawberry eskrim...kalau kat Malaysia tak pandang pun A&W tuh..hehh~  -.-'


 dak encem sempat la pulak merasa potong rambut kat Jakarta...memang murah harga potong rambut kat sana...dalam RM2-3 gitu je tak silap...so kalau nak merasa sedekah rambut kat tanah Jakarta, simpan la rambut pepanjang sikit...kat sana baru kasi potong...hakhak! :p


aku tak ingat la nama mall ni...area Pasar Baru jugak...walking distance je dari Tune Hotel...kat sini tempat memborong barang² mekap...peniaga² online mesti suka tempat² gini   :)


 aku beli bedak Pixy...Pixy ni memang keluaran Indon...suka sangat pakai bedak ni...sejak pi kelas make-up dengan kak Sue Hashim memang terus jatuh cinta dengan bedak Pixy...tak payah pakai BB cream ke, foundation ke hape...tepek bedak je dah cukup untuk menutup segala parut² dan cela di muka...ecehh dah macam promote bedak Pixy lak haiii...kalau kat Watson harga Pixy is around RM19.90....kat sana aku dapat RM10 gitu...rembat dua bekas teros! hihi~  


Dalam tengah hari gitu kitorang balik hotel, amek Blue Bird and terus zassssss pi airport...tak sabar nak balik Malaysia hoiii!

nahh layan lah video dak bertuah Zafirah takmo balik...sebab nak main kat playground dalam airport...grrr~




macam biasa masuk je flight Zafirah membuli papa...kalau boleh dia nak merayap dalam flight tu...hehh~  dah penat melasak baru dia tido...sampai KL, nak landing tu baru dia bangun...baguih baguih...mama papa pun boleh berehat bila si anak mentido...giteww~


"nak datang lagi tak Jakarta-Bandung??"

ofkosss nak! ada lagi beberapa tempat yang aku tak sempat pi macam taman safari (Jakarta), Tangkuban Perahu, Kawah Putih ke hape tah nama dia and segala factory outlet kat Bandung nun...haha~  cepat lah buat promosi lagi Air Asia...plan holiday tahun depan pulop! ngeh³~   ^_^

kbai~!



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

hapy :)

eima said...

wahhh nk pi lagi .... syoknye

iietamalek said...

Mmg best sgt shopping kat jakarta bandung ni..mmg rase nak g lagi jer....

aizamia3 said...

next time boleh buat list nak ke mana pulak.. ;)

diana said...

geram nya tengok zafirah..tak sabar tunggu anak akak besar nih..hahhaha..

Lya Colours said...

amboi zafirah syok na hang jalan sampai tak mau balik

Myra Jay said...

Happy zafirah kecik2 dah p obersea..hehee

SweetLikeWhat said...

memang murah lah bedak pixy tu..teringinnya nak pergi sana..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015