Mar 18, 2013

Mangga Dua, Jakarta

Next shopping mall untuk perabih duit ialah Mangga Dua...ekceli ada banyak building nama Mangga Dua...ada Mangga Dua Square, ICT, WWC...apa tah lagi...korang gugel je la eh...

Kitorang pi ICT dan Mangga Dua Square je...ni hari ke-3 ke 4 tah...tak ingat dah aku...hahaha~



Kitorang bekpes mekdi...tekak dak encem tak boleh terima masakan sana...kat sana femes nasi padang lah kan...tekak aku fleksibel...ko bagi apa pun aku telan je janji halal tolak batu, kayu je...kahkah~

Ekceli kalau dari Tune, teksi akan drop kat ICT mall...kat sini jual gajet² je...aku tak minat la kan...kalau nak shopping baju²an, sandals, kasut, handbags, korang kena seberang jalan....aa kat situ baru lah syurga barangan murah...pfftt! tapi tak boleh lawan la Pasar Baru, Bandung and Tanah Abang....cuma untuk first timer macam kitorang ni rasa rugi la kalau tak pi shopping kat Mangga Dua...giteww~  dapat lah aku rembat handbag dengan selipar crocs ciplak kaler merah...kekeke~   ^_^

Masa jalan² tu ada orang promosi untuk mengurut...Rp. 5,000 je untuk 20 minit...kat uptown pun tak dapat harga gitu wehh...so aku suruh dak encem je lah yang pi massage²...aku jaga Zafirah...hihi~



Dorang nak promosi alat² ngurut ni haa ghopenya...padan la murah semacam servis mengurut tuh...tapi kitorang dengar je lah salesgirl ni duk membebel pung pang pung pang pasal alat ngurut dorang ni....memang syok kalau dapat beli...tapi masalahnya bila dah beli KOMPEM tak pakai!! bersawang je dalam stor...membazir!!


 Zafirah geram je tengok papa kena urut...dia ingat alat² tu toys agaknya...hehh~


 ni vibrator untuk kuruskan perut dan peha katanya...Zafirah kemain seronok letak tangan atas tu...rasa gegarrrrrrr gitu...hahaha~


 herm kalau aku TERbeli hari tu, memang jadi menan Zafirah je lahhh...hahahaha~


 yang ni massage kepala...BUKAN buang lemak ye aliff oitt.. hehh~ ko ni kan...bior lerr logik sikit....huhu~

Bila dah penat berjalan dalam ICT sebab takde benda pun nak beli...serius kat Tanah Abang lagi murah shopping! kitorang pi Mangga Dua Square pulak...kawan aku cakap kat sana factory outlet murah...


Sebelum shopping alas perut dulu dengan Siomay...dia macam dim sum....aku beli perisa ikan...sedap! ^_^


tak cukup melantak Siomay, order pulak roti bakar cheese...sedap la pulak kan...kat Malaysia tak jumpa lagi restoren yang sediakan menu gini...nak buat sendiri kat rumah al-pemalas...hahahaha~


Lepas tu jalan² dalam Carrefour...macam lah kat Malaysia takde Carrefour...haha~  sebab bila kat negara orang feel dia lain sikit...ekceli kitorang nak cari air mineral je kat sini...plus nak compare harga barang kat sana...ofkos la sana lebih murah kan...hihi~


taraa! ni lah dia factory outlet yang aku maksudkan...macam F.O.S...tapi lebih murah la...


dah macam watak Hermione Granger ghomannya...haha~

Kat sini kitorang tak shopping sangat...just beli boxer, kemeja untuk dak encem and 2 helai baju untuk Zafirah...untuk aku?? takde yang berkenan...hehh~  -.-


mentang² takde orang dalam ni sukahati dia je merayap atas lantai...dah bosan duk dalam stroller memang gitu la gaya Zafirah...janji dapat bebas! 


Tu je lah pun yang aku dapat share untuk Mangga Dua mall...tak best sangat la nak menyopping compared to Tanah Abang...gitu~

kbai~!



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

Lya Colours said...

lasak zafirah. memanjat je kojenya

eima said...

hmmm tu br merangkak nanti dah boleh berlari ...hhhaaaaaa pengsan mama die

iietamalek said...

tak pernah samapi lagi mangga dua ni..

aizamia3 said...

tunggu dia pandai berjalan.. confirm akan lagik kurus maknya.. ;)

adzairdawati makdara said...

mmg bestttkan shopping kat sanaaaaaaaaa

Why Farouk said...

steady je muka kene urut.

Rozuan Ismail said...

haha.. eyh, mcD kat sana halal ke?

SweetLikeWhat said...

comel zafirah nak main dengan mesin urut tuh..haha

QA's ~ mamapapa said...

salam kenal...trjumpa blog ni waktu gugel2 pasal shopping di bandung :) jmputla follow kmbali :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015