Mar 22, 2013

Plastik Pos Laju




Dulu aku tak tahu apa function plastik ni and mana nak cari...
aku tengok ramai jugak yang menjual plastik pos laju kat internet...
tak pasti range harga dorang macam mana sebab tak pernah nak amek tahu pun...

Sejak bisnez online aku semakin banyak permintaan *Alhamdulillah*
aku kena amek tahu lah kan mana nak mencarik plastik pos laju,
macam mana nak isi borang pos, nak mencarik bubble wrapped bagai...hehh~
nasib la opismet aku memang buat online bisnes <diana2u>...
dia la banyak ngajo aku itu ini...hewhew~
mekaseh beb!  *hug ketat²*

Since aku kerja area Puchong,
aku lebih prefer untuk pi pos laju area sini sebab dekat dengan opis...
kira on the way nak pi kerja senang nak menyinggah...
kalau nak pi pos pepetang, aku akan pi area Bangi je...
sebab dekat dengan rumah aku...gitu~   :)

Kalau pos kat area Puchong ni senang nak mintak² plastik segala...
staf² dorang ramahhhhh!
orang pun tak ramai so tenang je nak berurusan...
membe aku cakap kat tempat lain susah jugak dorang nak bagi plastik pos laju ni...
setengah tempat cuma akan bagi plastik kalau kita ada akaun pos laju je...
aik?? gitu pulak...??
sebab plastik tu limited katanya...
hermm tapi aku pi Puchong ni elok je dorang bagi free plastik² pos laju...
sekali mintak, sebundle dorang bagi...
stok untuk berbulan²!
yang saiz besar ado...kecik pun ado! *weee*  \(^_^)/



Selain plastik, aku mintak jugak stok borang untuk pos...
pun sama...sebundle terus dorang bagi...ohsem! ^_^



Siap boleh share² lagi dengan membe opis...
sebab banyak sangat...hihi~


"ko jual apa yana??"







Aku jual menatang ni haaa...
Nutrimoist CNi...  ^_^

Macam motifffffff sangat entry ni kan?? bahahahaha~
sesiapa berminat untuk membeli Nutrimoist boleh PM saya di ctliyanadmib@gmail.com


Harga:
Botol besar (120mg): RM 141 

Botol kecil (50mg): RM 60


FREE POSTAGE...untuk Sabah & Sarawak cuma tambah RM5 untuk postage...


Function:
Traditionally used for symptomatic relief of joint and muscle pain, insect bites, minor burns and mild itchiness.


Sekian terima kasih!!












p/s:  asyik duk promote orang lain punya bisnes, sekali sekala apa salahnya promote sendiri punya bisnes...ye dak??  ^_^



Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

21 comments:

Nurzakiah Hanum said...

senang dan mudah

Fai CeritaCinta said...

akak, fai dulu memang ada guna nutrimoist ni. memang bestttt... dah lama carik benda alah ni.. nak order nanti fai contact akak :)

With Julia said...

sebundle diorg kasi...marvelosss u :)

Mooniqueen said...

maybe diorang dah kenal n baik dengan u kot...

Aty_Fared said...

Ai ritu mintak kat pos rawang ni kemain susah..sedang nak nganto kemain bnyk..tak kan nk buat kat sane kan..pastu mntak kat pusat courier shh alm..haaa..br dpt sebeban..huhu..:-)

ieda immi said...

aah kami di pejabat pun guna pos laju dan city link !

dik , semoga maju jaya dlm business !

Lydia Miza said...

Yana... Ada stok jus noni x? Akak mls nk ambik kat segamat.

Diana2u said...

hug ketat2?? larik!!! sesak nafas aku

diana said...

awat akak baru tau yana buat bisnes online nih???heheh

diana said...

awat akak baru tau yana buat bisnes online nih???heheh

aizamia3 said...

memang mabeleslah dapat sebundle.. ;)
senang tak payah susah2 untuk sebulan dua ni.. kan.. ;)

Dkna Abza said...

sesetengah pejabat pos memang tak kasi plastik nie.. susah nak dapat tau hihiii

YanaUjang said...

Xkn 1st time dtg trus dorg knl I kottt??? X logik I bkn artis...muahaha kt sana mmg senang nk mtk plastik...xyah tggu kenal pon!!

cha said...

eh first time i dengar benda ni kene beli. selalu i dpt free je tau berlambak plak tu dia bagi tu i pelik baca u ckp kene beli haha

Rozuan Ismail said...

promote bisnes biskut i boleh

YanaUjang said...

Klu u search kt gugel psl plastik pos laju mmg byk je org jual plastik ni kt fb and blog...tp jenis len kot..sbb xnmpk lak tulisan 'pos laju' kt plastik2 yg dorg jual tu... =)

-iLLa- said...

puchong kt poslaju blah mana liyana?

SweetLikeWhat said...

tak pernah lagi guna plastik pos laju tu..huhu

karyawarni said...

Mudah guna plastik pos laju.
Alhamdulillah rezeki dari Dia.
E-sihat.com

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak. senangnya berurusan dekat pos bangi. hehehe. mmg kat tempat lain kena bukak akaun. hahahha. good luck kak!

Irfa said...

hai awak
sesat sini masa gugel mana nak cari plastik pos laju..konon bisnes baru nak mula.hihi
so xde jual ke plastik tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015