Mar 21, 2013

Hormon Makan


Sejak dari aku peknen kan si Zafirah lagi selera makan aku memang luar biasa besar! kalau orang peknen makan banyak macam boleh dimaafkan lagi...selalu kita dengar alasan orang, "biasa la makan untuk dua orang...kena la lebih sikit portionnya..."  giteww~  aku cukup seronok guna alasan gitu time peknen...sebab takde orang nak pertikaikan selera raksasa aku nih...kekekeke~

Aku sangat suka makan roti canai for bekpes...kalau order roti canai mesti 2 keping! biasanya menu wajib ialah roti telur...2nd round roti kosong je...sebab bila makan sekeping macam tak kenyang...hehh~

Tapi tu time Zafirah duk dalam prot la...aku order 2 keping sebab sekeping untuk aku, sekeping lagi untuk Zafirah...wakakaka~  eh bukan aku sorang je selera raksasa gitu...dak encem pun join sekali!! dia tengok binik dia sedap belasah sampai 2 keping roti canai, dia pun order 2 keping jugak (1 roti tampal, 1 roti kosong)...padan la sama² memboyot dulu...hehh!     (-_-")

Sekarang pun sama...cuma kurang sikit portionnya....bila bekpes, kitorang akan order 1 roti telur (aku punya), 1 roti tampal (dak encem punya)...tu menu wajib lah....dan mesti ada tambahan 1 lagi roti kosong....yang roti kosong tu kitorang share...half-half...rasa tak cukup weh belasah roti canai sekeping je...bak kata dak encem, roti canai sekarang saiznya kocik! sebab tu tak kenyang...tapi aku ghase prot kitorang ni yang semakin membesar...bahahaha~  :p

Tu kalau makan berdua...kalau makan ramai², lagi besar selera kitorang...mampu belasah sampai 3 keping roti canai! tak pun 2 keping roti + nasi lemak or kuih muih or apa² makanan yang dihidangkan...kalau nasi lemak yang bungkus kecik² tu memang aku belasah 2 bungkus terus! pffttt~



Korang camne?? biasa makan berapa keping roti canai or berapa bungkus nasi lemak untuk bekpes??  :)



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

17 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya makan2

Lya Colours said...

makan sekeping je la. makan lelebih memang mak aku jeling jawabnya haha

Ayu azmir said...

makan time... roti canai kurang sikit... nasi lemak ok...

Nurulhuda Abdul Latip said...

Akak kalau makan nasi lemak memang sebungkus jelah tu pun kadang tak abis tapi kalau roti canai akak memang makan 2 keping, 2 roti kosong..roti telur akak kurang sikit. Roti canai kalau sekeping memang tak cukup. Tapi roti canai akak hadkan seminggu sekali je lah, tak pun dua minggu sekali.

eima said...

hahahha aku ingat aku sorg yg boleh mkn 3 keping roti canai tanpa masalah ..ko pun sama muhahahha boleh geng aku ni ...jom pi mkn ...

Pearl Kaz said...

hahahahaha.. huisyoo.. hebat..
saya ikut mood nk mkn. tp mmg slalu gak mkn byk.. cuma ada sekali tu je la..mmg lapar sgt.. order roti telur 2 keping. brother amik order tu nampak sgt muka terkejut.. first and last mkn roti telur 2 keping.. hahaha, lpas tu order roti telur sekeping je ckup..

UMIE SUE said...

su pun suke makan.klu mkn je badan naik..camnooo tuu??

diana said...

roti canai biasanya akak makan setengah je..cepat kenyang makan roti canai..cepat pulak lapar..sebab tu akak kurang gemar roti canai.beza dengan suami dan maisara..malam minggu mesti nak pekena roti canai..

MimahAjil said...

Yana mkn banyak pun menten kecik ok la....:)

YanaUjang said...

woo ramai rupanya mkn roti canai 2 keping sekaligus..ai loike! so normal la sbnrnya tu kan? kan?? tehehe~ ^_^

Mrs.Farhana said...

haha..sama la!kena mkn 2keping roti canai..1 roti telur pastu 1roti kosong..baru layan! pastu bising sebb perut membuncit..^_^

hazman fadzil said...

standard tiga keping roti canai....nasik lemak mesti lauk ayam jee....hehehehehe

mOoN said...

hehehe.. oleh kerana nasi lemak tu pebret maka harus 2 bungkus.. skang ni dah jarang makan canai.. tem ngidam jep cari.. hehe

yAnOt said...

samerlah kite...
sekeping roti canai tk ckup...
hehehhe...

p/s:- rasenyer dak enchem awak ngan adik akak kawan kowt...kite dok surada kan???

Rozuan Ismail said...

jangan perot moncet macam ujang sudah

SweetLikeWhat said...

karipap 3 ketul..nasik lemak 2 bungkus coz kecik..bekpes haruslah macam orang kaya giteww..HAHA

aizamia3 said...

roti canai biasa sekeping kecik manalah sekarang.. tak macam dulu.. sekeping dah kenyang.. ke aku tak baca doa makan ek.. hehehe.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015