Feb 22, 2012

Doktor Kata Saya Sihat~!

gaya tido mem besar...tangan letak belakang kepala  (-__-")


Petang semalam pergi klinik kesihatan, Bangi...nurse suruh datang untuk check jaundice baby...untuk check jaundice kena amek darah kat bahagian tapak kaki...gila sedih kaoooo tengok baby Zafirah nangis kena cucuk..iskisk...mula-mula mak aku pegang, tiba-tiba dia suruh dak encem pegang sebab dia tak sanggup tengok...haha dak encem pun sebak jugak tengok anak nangis kena cucuk...serius weiii sedeyy! =(


doktor::  anak awak normal...bacaan darah 2.8...bukan takat normal je, memang TAKDE jaundice pun!

aku::  oo yeke? Alhamdulillah...

doktor::  erm kenapa yu datang nak check jaundice ye?? yu sendiri nak datang atau nurse yang suruh??

aku::  owh nurse yang datang rumah suruh pergi klinik amek darah...sebab sebelum ni memang nampak ada kuning sikit...macam baru nak naik...

doktor::  erm maknya ni darah jenis apa ye??

aku::  O positif

doktor::  ooo orang darah O memang risiko tinggi untuk anak kena jaundice...maybe sebab tu kot dorang tengok kuning sikit terus suruh check cepat-cepat...

aku:: ooo yeke? hihi


********************************************

Alhamdulillah sangat...berkat usaha aku bagi BF kat anak hari-hari, walaupun kena jaga malam...usaha tu terbalas juga...suka! suka! sekarang umur baby Zafirah 8 hari...pipi makin bulat, badan makin berisi...kepada ibu-ibu di luar sana...jangan putus asa BF anak anda! susu badan tu ciptaan Allah...sangat sempurna zat dan khasiatnya...kita kena yakin je...and tak yah caya sangat lah pantang yang pelik-pelik tu...hihi~  v(^__^)




















p/s: aku masih mengarang pengalaman aku bersalin...kan aku cakap entry tu panjang...so sabar ye...korang akan baca jugak pengalaman suspen aku bersalin...pehhh serius suspen beb! ^__^






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

34 comments:

mizzkechique said...

sonoknya tgk baby gurl tdr..

charmyiex said...

bgus nyer xde jaundice...mmg kne nyusu kerap..2jam sekali..charm ritu, sbb baby tdo manjang, kita pon penat,tdo sekali ngn baby..jd sbb kurang nyusu tu..kene la jaundice..

pape pon,tahniah Yana dah jd mommy..

nk tggu kesah yana nk bersalin pasni lak..

BabyIntan com said...

Masya'Allah comelnya Zafirah! Tahniah buat Yana dan Ujang dari kami :)

Just kerap berikan susu, even baby tido pon suakan juga susu kita tu, insya'Allah. Tak lama lagi makin bam-bam lah dia! Seronok kan ;)

aDisH.sHidA said...

baby skrg nie mcm2 gaya tido nyer...mcm baby sorfina jugak angkat tangan letak kat kepala or pp

aDisH.sHidA said...

alhmdlah baby zafirah xde kuning....

NUR AMINA said...

Tak sabar nak baca karangan...hehe

eima said...

comey ... sorry dik ..aku tak sempat pegi hari tu .. bajet nk pi khamis tu tp ade hal la....tringin sgt nk jumpe baby... mmg dah plan cantek dah ... nk pi tgk 2 baby sekaligus dedua blogger ..huhu

Munnafendy said...

comelllnyeeee...

karangan tu jgn la yg ngeri2...takut nak baca nnti =.=*

Masz Sidek said...

alhamdulillah baby Zafirah tak de pape...
lena jer dia tido....

amal said...

alhamdulillah baby takde jaundice.. nurse kat tpt saya ni pon dah suruh pegi klinik cpt2 lepas dah bersalin.. nak tgk baby ada kuning tak.. sebab mak yg berdarah O anak mmg berisiko tinggi nak kena..

baby sangat comel oh! :D

mEiZ SHA said...

alaaa gerammmnyer auntie tgk ye ni..comel sgt laa yana!!;)

Atiah Zainal said...

COMELNYA AIMY niiiii. :D

aTy _faRed~ said...

alhamdulillah...harap nanti baby ai pon sihat gak-semangat ni nak fully bf..[insyaallah] :)

Liyana said...

amboi tido die mcm org tua, hehe comel bangat baby zafirah :)

x sbr tgu entri pengalaman bersalin ni :)

bersama kak Es said...

cepat la nak baca pengalaman yana nihh...dok pikir tak abis2 apesal kena czer.. tp dak Ujang kata air 'kutuban' dah pecah :???

mynameismy said...

eeeeee geramnye!!!!

http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2012/02/yanamib-selamat-melahirkan-puteri.html

Raja Radiah said...

dear...akak pun darah jenis O+ dan memang masa lahirkan anak sulong...anak akak tak kena jaundice pun...alhamdulillah

BENA said...

cepatttt publish entry panjang tuuuu sis ! hehehe :)
zra BF mama zra amapai umo 2 tahun kotttt . mama yang cte . heeheh !


aunty zra buat entry comelll untk babay aimy . hi hi hi :)



http://inibena.blogspot.com/2012/02/aimy-zafirah-sweet-bangat.html

nabila azmi said...

tahniah..baby comel sgt kak=)...take care okie=)=)

Lya Colours said...

oi comelllll
eeeee gigit kang
aku suka cium kaki baby
hahahaha
sedap bauuuuuuuuuuu

Rozuan Ismail said...

kenapa dgn leher baby? nampak cam ruam je

Huda said...

semoga baby sihat yea..bagus, teruskan usaha BF.

FariehanIbrahim [LBC] said...

aloloo..nomey nye baby girl! grrrr
Alhamdulillah..moga babygirl trus sihat&kuat! ^.^

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

darah kita sama la yana O+

PUAN SUE said...

SU PUN DARAH O..AMBOI BABY TIDUR ADE GAYA TAU

Cik Eka said...

alhamdulillah baby sihat..
comel kan..

tula masa kecik mak kata,kalau nyamuk gigit pun x sanggup.....

ni kan pulak kena cucuk.....

tak sabar nak baca pengalaman bersalin akak..hehehe

Mat Gebu said...

comeyy jeeee.. ^__^

Eera Shera said...

x sbr nk baca pengalaman kak yana tu.alo baby comeynye..muka sape tu ek

pha is said...

alhamdulillah...

POSH76 said...

mmg comel la ur baby....mancung hidung dia...sama la kita darah O

nur anis said...

anak buah saya 100% BF, sekarang dah 4 bulan..montel sangat..:)

Cik Rose Cute said...

hihihi comel zafirah...cam muka papa jer..

kayrul-shah said...

comelnya baby zafirah..nama dia macam watak drama indon "Putri yg ditukar"

mas saari said...

teruskan bagi bf, pasti kuning tak akan ada punya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015