Feb 2, 2012

Eeeiiiii Geli lah Pegang Kaki yu!!!

Malam tadi aku duk urut² kaki aku yang bengkak ni..
rasa kebas², sebuuu je tau...
bila semakin bengkak, sampai tertarik² urat lain kat kaki
especially tapak kaki...
bila nak jalan tu pehhh sakit gila!! T__T
dak encem suruh pakai stokin...
tapi aku takde stokin..waaaaaa~!!
kena beli stokin balik kerja nih...
time pantang lagiiiii WAJIB pakai stokin!! ishhhh~  =.=


Setiap kali aku picit kaki aku kan
mesti suka nak tekan kuat² bahagian bengkak tu..
sebab rasa macam ada air dalam tu...
keras tapi lembikkkk!! hahahaha~
teruja jap tengok kaki sendiri  (-_-")


Then aku saja la hulur kaki aku kat dak encem..

aku::  ce picit kaki ai ni...*dengan nada teruja!*

dak encem::  erm  *usap² je*

aku::  bukan picit gitu...ce tekan kuat² kat tempat bengkak tu...hihi~

dak encem::  *menurut arahan...sekaliiiiii*  EEIIII..LEMBIK! ADA AIR EH??

aku::  hahaha tekan la kuat sikit...tengok la nanti dia tenggelam je..haha~

dak encem::  eeiii geli je...  *sambil tolak kaki aku jauh²*



HAHAHAHAHAHA lawak laki aku nih...
mende tu pun nak geli...ceh!



aa macam gini lah rupa kaki aku...tengok gambar kecik tu..bila dipicit dia jadi macam tu...tenggelam, tak timbul²...hihi boleh bayangkan tak??


oke try tengok gambar bawah ni pulak  (^^,)



geli ke?? hekhekhek~  =P



Dah macam kaki gajah je aku nengok kaki aku nih..hehh~
esok petang check up kat sepital...
macam nak try mintak MC sampai bersalin aa..
memang kompem kaki aku ni bengkak during weekdays je
weekend or time cuti elok je kaki ni...
maksudnya memang aku kena rehat kat rumah je lah...
tak boleh pergi kerja...ye dak?? ngeee~
korang, nak try picit kaki aku?? wakakaka   v(^___^)"







Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

30 comments:

mOoN said...

bakal merasa benda ni in a few months... geeee~

mas saari said...

memang sakit nak jalan kalau kaki bengkak ni... takpe yana, sekejap je tu, tak lama lagi oklah semula!

pinky said...

hahhaa...siot jer ujang...

Yana Libra said...

nape kaki jadi camtu eh??

takut je..

eima said...

seb baik 2 kali ngandung tak jd cam tu ... takut lah .... mmg sakit ek ...

laskar pelangi said...

sengal je ujang...hik3

Cik FaRiZaM said...

sy pon pernah bengkak mcm ni disebabkan gigitan tebuan.moga cpt smbuh

YanaMIB said...

dh keluar baby ni sok otomatik sembuh lerr kaki nih..

PUAN SUE said...

yana..kaki su baru je bengkak ni...siap lari2 tunjuk kat mak..hehehe..comel je kaki ni..belah kanan je

diana said...

geli ke??bagi akak comel..
akak dulu siap ambik gambar buat kenangan..heheh

e k i n ♥ y u s r i said...

memg akan bengkak ea?
cmnelah nntikan?
memg x larat nak jalan

farah izwani said...

jahat ujang. haha

♥ Elin ♥ said...

x pernah pulak kena mcm tuh...sakit ker klu tekan..masa preg dulu x pernah alami mcm tuh.

YanaMIB said...

tak sakit pun tekan...bila jalan je sakit..tp bkn kt tpt bengkak tu..kt urat mcm tapak kaki, betis.. =)

POSH76 said...

che abg kena rajin picitkan ni....tang kebas yg tak menahan

POSH76 said...

che abg kena rajin picitkan ni....tang kebas yg tak menahan

Rozuan Ismail said...

aiyok,ujang tolak kaki jauh2.haha

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

biasalah lah tu kalau preggy..

Liyana said...

adeh, bakal merasa la nmpk nye ni, huhu

nk try picit! ahaks

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

ujang ni...bab tu tolak jauh2...

kalau bab lain...mai ja dekat abg...

ieda said...

ekekek kalau duduk , kaki yana jgn terjuntai tau .. biar letak selari ngan lutut .. tu petua agar kaki x membengkak ! .. ;)

Lya Colours said...

gigit terus kaki ko bleh tak.haha

Mama Ema said...

akak preggy tak rasa bengkak kaki pun

Cik Azizah said...

kak yana banyak berjlan ni yer..hikhik kak yana tidoo angkat kaki k..alas dgn bantal dua2 kaki tu..

nabilah_2908 said...

dok bayangkan kaki yana yng bengkak tu...

comel kot....bulat2 mcm tu... ;)

Aida Effarina said...

sis, 1st time baca title entry ni, i thought sis pegang kaki ikan yu taw. haha. :P

moga selamat bersalin. :)

Hanis Azla said...

dah bengkak kaki ye yana.. akak tak pernah alami kaki bengkak mcm tu waktu mengandung.. jd mmg tak tahu.. take care yer..

Suhaili Sarif said...

bertuah yana da rasa penat lelah mengandung
jaga diri ya..semoga semua baik2 :)

aDisH.sHidA said...

hehehe....x nak la akak picit kaki yana...geli la....

erm takpe la yana lepas nie surut la bengkak tu...

FiQa said...

meh nak picit!


hahaha..


:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015