Feb 28, 2012

Gunting Kuku Baby =)


Untuk baby baru lahir, kita guna gunting khas untuk potong kuku dia...
tak silap ada jugak jual ketip kuku biasa tapi khas untuk baby tu...
cuma aku lebih prefer gunting...
lebih senang nak tengok kuku halus yang kita nak potong tu   =)




ngilu jugak la nak memotong kuku baby nih...
jarinya halus bangattttt!!!
tapi nak taknak memang kena potong jugak...
sebab kadang-kadang sarung tangan dia tercabut...
takut tercakar muka sendiri...
tak cantik la anak dara muka bercalar...ye dak?? huuu  =P
time aku potong kuku baby Zafirah, dia belum tidur lagi...
tapi dah nak tidur...tengah mamai-mamai...
so aku belai-belai je la tangan dia...




elok je aku selesai potong kuku Zafirah terus lena dia tidur...
memang dia suka kot aku duk belai-belai tangan dia tu...haha~
comel oke! ^___^

















p/s::  musim baby bertukar kulit  (^^,)






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

22 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

alaa,comelnye diee

Rtp Farra Arisha said...

she's so very beautiful. like mother, like daughter aite :) kulit baby zafirah pun masih halus mulus. isk, feel like wanna kiss her cheek hehehe.

Munnafendy said...

tembamnyeeeeeeee

nabilah_2908 said...

ala...la..... :)

sekali tgk iras macam papa dia...dua kali tgk..mcm mama dia..hehe... :)

POSH76 said...

alala cikit jer dia buka mata...cam muka daddylaa..sejuk kalau anak perempuan ikut muka daddy!!

Liyana said...

cantiknye anak dara sorg ni :)

Lya Colours said...

ish aku macam terbau baby plak baca entry ko ni
hahahaa
bau baby sedap. hurmmmmmmm nyam!!!
hihihi

rul♥rah said...

kenapa baby comel sangat? :D tahniah~~

Cik Cammy Lia said...

eh baby kamu sgt comel hokey!!

mas saari said...

comel sangat dia!

duniaku said...

comelnyee baby:)

saya tak tipu.... said...

comelnye baby u.................

Finaz Jaafar said...

AKAK !!!
tolong la tolong la..nak sangat dukung baby zafirah !!!

Rozuan Ismail said...

amboi,teruslena ye potong kuku.huhu

Cik Eka said...

adoi comelnya..rasa nak cium baby zafirah ni..

eka suka bau baby..wangi sangat....hehehe

Eera Shera said...

alahai zafirah nape la comel sgt..geram tau x haha

Huda said...

comel, sekali imbas cam ayah dia..

kayrul-shah said...

ala nyenyaknya zafirah tidur..selalu ketip kuku anak time dia tidur je..senang

Nenek Sayha said...

ya Allah :)
indah ciptaan Allah yang satu nih :D
cicit Nenek super duper cumel sesangat :D

pinky said...

comelnya Zafirah....

aDisH.sHidA said...

comey nya dia..geram tengok....

alahai risau nya akak kalau nak potong kuku baby..huhu

Cik Puan Izan❤ said...

bertuahnya yana...anak kulit halus jer...xmcm akak... masa baby kecik2 semua kena eczema.. sedih jer tgk muka baby kasar2..huhu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers