May 20, 2012

Nak Buat Apa Hadiah Banyak-banyak ni eh?? =.=

yes...seperti yang disebut-sebut dalam entry semalam, aku memang dah sewakan pun rumah yang kami beli kat orang lain...sebab?? babysitter Zafirah duduk Sungai Ramal Dalam...sangat dekat dengan rumah mak aku...aku tak yakin nak hantar Zafirah kat taska lagi...babysitter kat sg. Ramal tu orang dah kenal...and dia jaga anak aku sorang je...makcik tu pun ada anak...tapi semua dah besar-besar...so anak-anak dia pun boleh tolong jaga Zafirah sementara mak dia masak ke, sidai kain ke hape...=)


Lagipun mak aku suruh tunggu Zafirah dah setahun ke, tak pun dia dah pandai bercakap sikit baru hantar taska...at least bila dia dah pandai cakap, dia boleh la nak ngadu kut kena pukul ke, cubit ke dengan cikgu taska...kannn?? lain woo perasaan jadi mak ni...memang risau tahap dewa bila terkenang anak kita dalam jagaan orang lain  =.=


So sepanjang weekend ni memang kitorang laki bini pulun la angkut barang-barang keluar rumah...ekceli kitorang sewa kan rumah ni FULLY FURNISHED...siap UNIFI bagai...haha~



sofa, karpet segala memang tinggal....cuma ada beberapa perabot yang penyewa kitorang suruh angkut keluar sebab dorang dah ada....macam washing machine and peti ais...oh penyewa kitorang ni pun pasangan yang baru berkahwin....memang terdesak betul nak rumah sewa...lajuuuuu je dia bayar duit deposit lepas tengok-tengok rumah kitorang ni...haha Alhamdulillah...rezeki anak...and dorang pun memang nak sewa dalam setahun je...sementara cari rumah untuk dibeli  ^___^


So far peti ais and washing machine memang takde masalah...peti ais tu aku bagi kazen aku pinjam...diulangi, bagi pinjam je ye...hahaha~  dia duk bujang area Seri Kembangan jugak...so senang la nak angkut...washing machine letak je rumah mak aku...kira ada 2 washing machine lah nanti...tak payah berebut or tunggu turn nak basuh kain...hoho~  cuma masalah sekarang nak angkut hadiah-hadiah kahwin...memang belum guna pun lagi sebab banyak nau...hahaha~  sebelum ni letak hadiah-hadiah kahwin kat stor...tapi penyewa kitorang nak guna bilik tu...so kena lah angkut keluar...



haaa kaoo..banyak okeh! kena guna 2 kereta baru boleh settle angkut hadiah-hadiah ni...kitorang campak rumah mak dak encem je...well rumah mak mertua dengan rumah mak sendiri adalah sangat dekat..tak sampai 5 minit perjalanan pun *kalau naik kereta...muahaha~ =P*



 Tak sampai separuh pun hadiah-hadiah yang aku dah guna...ada yang aku bagi je penyewa aku guna sebab malas nak angkut bawak balik...hihi~  Korang rasa kan, apa aku patut buat dengan hadiah-hadiah kahwin ni eh?? (^^,)







Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

26 comments:

aDisH.sHidA said...

simpan elok2..nanti guna bila dah balik dok umah sendiri...

Eyqa Hasnan said...

simpan . haha ! bila ada wedding orang , kak yana ambil dan bungkus . lepas tu , bagi sebagai hadiah . haha

aizamia3 said...

simpan elok2, nanti dah dok umah sendiri menda2 tu semua berguna.. takpun bila ada member kahwin balut cantik2 hadiahkan je.. hikhikhik.. itulah yang ai wat dulu..

Rozuan Ismail said...

apa lagi, buat giveaway lah.huhu

Huda said...

kita punya hadiah kawin sampai dah nak 10 tahun kawin pun ada lagi, dalam kotak lagi tau,last2 bagi kat jiran jer, ehehe

iizza said...

guna la semua tu..atau bagi kat parent jer..

YanaMIB said...

rmh parents memasing dh penoh dgn brg2 mcm ni..dorg xnk trima pn hadiah2 gini...semak rmh je katanya...hahaha

Amin A. R said...

Wat contest.sape menang dpt hadiah tue..hehehe :D
~bole?~

YanaMIB said...

wat contest?? ai loike dat idea..xpenh terpk lak...wakakaka =P

azizah :) said...

kalau jijah kan sis.. jijah simpan barang2 tu bila ada kawan o sedara kawen..balut cantik2 n bagi hadiah..hehe tak payah kuar duit beli hadiah...hehee

Rina Ellisa said...

aah buat contest sis.. Ngeh Ngeh :P

Cik Asma BLuppy said...

bagi hadiah kat kwan2..=)

ieda said...

alhamdulillahhh dah ada penyewa ..
seronok kalau dpt org baru kawin nie , mereka kebanyakannya pembersih ! ..

hurmm kalau akk sedekah aje kat sedara mara yg susah dikk .. @ org susah .. x salah kan dari terbiar x guna lagilah .. nanti dipersoalkan disana lak ;)

imantizz_truper said...

simpan ja kak..kot2 boleh berguna masa depan nanti..tak pun,sedekah ja dekat org miskin ke,rumah anak yatim ke...banyak tu...

cha said...

bab nk pindah paling penat kan. eh u org kajang ke? dekatla huhu

Aien Zainal said...

hadiah2 2 bagi kat kawan2 yang kwen dlm mse t'dekat nie, jimat ckit duet...he3...(-.-)v

Liyana said...

recycle blk... bg hadiah kt kawan2 yg nk kawen...huhu

Rinna said...

Kalau rasa ada yg perlu...digunakan simpan laa.. kalau ada dpt hadiah yang sama.. bagi je laa pada kawan2 yang akan kawin ker.. :)

Lya Colours said...

bagi aku je hadiah tu, habis cerita. setuju?

Cik Puan Izan❤ said...

jom bg kita hadiah tu...hehe

Mummy GreenyHouse said...

recycle buat adiah kwn2 kawin pulak..hahah. tak baik kan..
simpan je, nnt gelas dah pecah, ganti set baru pulak..~ ;p

Puteri Iqa Izyan said...

haaa. hadiah tu pass kat sini pun takpe kak. muahahaha

diana said...

SIMPAN JE LA..
NANTI2 MESTI NAK GUNA JUGAK..

Saza Infineez said...

emm, hye..salam..
hehe, kte nk tergerak nak tanye,

tak rase ke kalo org yg bg hadiah ni bace...tak ke si polan sedih sbb terasa mcm pemberiannye tak dihargai..

kalau ye pn nak bg kat org ke ape ke, tp better tak cakap kat cni kot...kadang2 hati org kne jage jgk kan..

kte rase camni sbb kte pn baru je bg hadiah kat kawan kte kawen...hope die tak buat la mcm ni...

oh ya, sory kalau saye salah sbb saye belum pernah rasa cane dpt hadiah kawen lg..hehehehe...

jgn marah ye, just asking n sharing pendapat... =)

Myra Jay said...

Sama la kita adiah kawen berlambak sampai tak terguna, last2 terperam dalam lemari je :)

Mana tau akan datang guna ke ;)

hazman fadzil said...

UNTUNGlaa penyewa dapat umah siap ada UNIFI... blogger tegar memang sesuai...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers