Jun 7, 2012

Sekinchan Ikan Bakar...Mahal je Lebih~! -.-

Lunch tadi member aku ajak makan kat restoren Sekinchan, Bandar Seri Putri, Puchong...sebab dia nak pi bank area situ...lagipun dah lama tak pekena ikan bakar...so aku ON je lah kan...huhu~


Masa sampai kat restoren ni kitorang macam konpius, "dah bukak ke belum ni?? kosong je.."
kitorang jadi was-was pulak nak masuk...haha~  tapi tetap nak masuk jugak...semangat berkobar nak makan ikan bakar nih...bahaha~  =P


So ni lah menu yang kitorang order...makan berdua je pon...ngeee~



Ikan Jenahak bakar biasa (saiz kecik) - RM29.05



kuah² untuk ikan bakar - free  *ada ke orang charge kuah² sambal ni??haha~*



sotong goreng tepung (seekor saiz besar) - RM27.30



Kangkung goreng belacan (seikat) - RM5.00



nasi putih (sorang satu) - RM3.00 


Aku order carrot susu (RM4.50), member aku order ice lemon tea (RM1.80)...so total lunch untuk dua orang RM70.70...pehhh dah macam makan kat hotel gayanya...nak kata sedap tu...idak la sedap mana...biasa je...member aku cakap masa 1st time dia pi makan berdua dengan laki dia takda la sampai RM70 pun...siap amek ketam bagai...saiz besar pulak tu...2nd time dia pi, saiz ketam tu dah jadi kecik, harga pulak mencekik! aduiii macam tu pulakkkkk...no wonder la takda orang pun makan kat sini...ermm~  =.=


Makan...makan...borak..borak...sedar² nak pukul 3pm...hahaha sukahatimakpakkaujemasukopislambat!






"hai uols lunch apa hari ni??" *abaikan tudung yang serabot iteww~*









p/s::  nak beli Galaxy Note jugakkkk!!!! urgh! (-___-")

p/s::  jum like gambar dak encem..klik > http://on.fb.me/LfxC6P






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

34 comments:

Nyamuk Terbang said...

kalau dkt tmpt kite rm70 tue bleh mkn 5org kot

Iffah Afeefah said...

hishhh mahalnye stong itu

Mummy GreenyHouse said...

mahal..penah mkn 2 kali je..1st nak try, 2nd bwk MIL sbb xde kedai lain yg sesuai time tu..~
sy dah tgk 2 kedai sekinchan ni dah tutup..dah takde org nak pegi. masa mula2 bukak je ramai, sbb org nak try..

kak na said...

memang mahal pon...dah mkn kt Jln Reko Kajang tu rasa hampehhhh
klu nk cari ikan bakar "belakang istana" still jd pilihan No 1

THE LEKAT LEKIT STORY said...

tetiba berkenan sungguh dgn header yana.. pandai yana buat.
Sekinchan akak pernah makan skali dgn adik & mak.. rasa x minat lak nk makan utk kali kedua. kalau btl nk makan ikan bakar baik gi jauh skit kat jeram. plg dekat pn belakang istana..

D Yatie said...

betul2. tak la sedap mana tapi price mak ai! huuhuhuhu.

jemput2 la singgah ke GALERI ARISSA yer kalau ada kelapangan.

https://www.facebook.com/GaleriArissa

Aku Ibu Muda said...

mmg da lama tau yana...sbb tu tak ramai org dh kt sana tu

pena rozie said...

mak aik... murahnyer.hik3.. tp ramai ah bising ctu mahal bagai membunuh gitu. Simpan duit beli ajer. Nak lg best tunggu note 2 keluar...

Munnafendy said...

kak yana
kan skg rmai mboikot sekinchan ikan bakar tu...siap ada FB page kami boikot sekinchan ikan bakar :)

dh byk cawangan yg tutup..kena lelong..yg tgh tunggu turn utk dilelong pun ade

YanaMIB said...

ni 1st and the last lah mkn kt cni..xpernah try lg mkn kt cni sbnrnya..pasni kita boikot jugak ah..hee~

ieda said...

uhuhu mahal nyeee
kalau macam nie memang sekali jelah akk pergi huhuh

Lya Colours said...

aku x pernah p walaupon kalau p mydin mall, asek lalu depan dia je. kwn aku pon ckp mahal and x berapa sedap

mynameismy said...

haha dah pernah terkena dah sebelum ni.

tu la last makan. tanak pi dah hehe

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

akk pun dah terkono masa bulan posa tahun lopaih.. thn ni takkan ke sana lagii huhu

mak aihh 70 ringgit dah boleh makan buffet kat hotel yg sorang RM35 tu kannnn

Rozuan Ismail said...

7o ringgit? baek makan dkt kedai biasa2 je

nabilah_2908 said...

ramai dah dok komplen pasal restoran ni.. kta tak sedap & mahal..

nah...Yana pun dah kata benda yg sama...betul la tu....

kat sini pun restoran tu sepi je takde org..padahal berdepan dgn Mydin yg sentiasa la penuh dgn org...huhu...

YaNa Yassin said...

Sekinchan bukan bakar, dia guna microwave kan,.. sebab pernah g, bukan bakar pung :P

░♥si lampu neon♥░ said...

mahal sangat tu..

UniMeOw said...

tgk pic mmg tliur dah!

tgk harga,,ttbe rs xsabar nak balik msk sdri kt umah...hadeh!

MAY said...

mak aih!!!mahai bebeno!ari tu mkn kat sekinchan ikan bakar puchong tu jugak..tp org belanje..hihi...wife danny yg blnje nye...

laskar pelangi said...

mahal betol..nasi putih sikit pon dah rm3.00...ayooo~

Miss.Eya said...

restoren sekinchan mmg xsedap lh, hrp pemes je kot, cwngan kt jb lg lh xsdp. mule2 dule sume bsr2 sdp2, mken lme mken hampeh.

aizamia3 said...

nasi RM3.oo.. boleh tahan.. kangkung sampai RM5.00.. memang tercekik makan kat situ..

fuh.. ni kalau bawak family besar ntah berapa ratus kena agaknya.. tu baru 2 orang makan.. tercekik tersedak jadinya..

ummiarissa said...

tak pernah makan situ..tapi bila tengok mahal kemain regenya...memang tak nak g lah...he he he tu baru 2 orang makan...kami anak ramai ni..mau ratus2 kena..

hazman fadzil said...

Ianya adalah STIM GRILL je cara diorang masak nie....tapi memang OVERPRICE laaa.... setiap minggu aku lalu kat CAW.JALAN REKO memang SUNYI je pun... google la mana2x review MOSTLY negatif dan ramai yang cakap mesti ianya adalah 1st n last....huhuhu.... sape yg nak nak uji rasa dan kesabaran boleh la terjah... hehehehe

Mr feckry said...

aritu bukan kedai ni kena boikot ke??

deno said...

pernah dengar pasal kedai ni kat tv...

Liyana said...

homboi mahal nye... pengsan nk bayar
makin berseri2 pulak mama zafirah ni :)

Liyana said...

homboi mahal nye... pengsan nk bayar
makin berseri2 pulak mama zafirah ni :)

cha said...

u kene try mkn ana ikan bakar petai. lg sedap dr sekinchan ikan bakar ni dan paling penting murah sgt sgt huhu

shera haifa said...

nasi sepinggan 3hinggit, mak oiii mahelnyeee

mrs kayrul said...

pernah makan kat situ..tak sedap langsung...kat tempat kayrul dah tutup terus sekinchan ikan bakar nie..bila order ikan takde la pastu macam mencekik darah gak la...

JuadahMalaysia said...

Pernah makan sekali at cawangan Kota Damsara (dpn Giant). Masa pegi tu, kedai dia sunyi sepi & order pun lambat walau xde pelanggan.

Sebulan lepas pegi Giant dan tengok Restoran ni dah tutup...huhu

Sanji Ngatmi said...

gila !

lagi best muara ikan bakar kat pelabuhan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015