Jun 16, 2012

Family Gathering | Waris Manang & Pulasan


Family gathering kat Jelebu...family belah ayah aku...tuan rumah ni dah lama bertungkus lumus cari salasilah keluarga kami...Manang dan Pulasan are my great great grandmother..dorang ni adik beradik...dari Indonesia kot...hehh aku tak ingat sangat la sejarah dorang ni...hahaha~  =P



tentatif program



barisan ahli panel waris Manang dan Pulasan *wink wink*...



kaum ibu yang ada anak kecik duk diam² dalam rumah...termasuk lah haku!! mak aku tumpang sekaki sebab duk luar rumah panas! muahaha~ dah macam nursery rumah orang ni riuh dengan kanak² ribena dan baby-baby  ^__^


Aku harap akan ada lagi gathering macam ni...sebab masa ni dak encem takde...so tak dapat nak berkenalan sangat dengan sedara-sedara jauh ni...nenek aku bagi idea baekkk punya...dia cakap,

"alaaa kita mintak je keluarga belah sana (Manang) kahwin dengan keluarga belah sini (Pulasan)..nanti otomatik jadi rapat dua-dua keluarga...aa adek kan ada...suruh je adek kahwin dengan anak tuan rumah ni...senangggggg!"
*adek = adik aku ler tuh..ngeh³*


Adek aku tau statement nenek aku ni mau meroyan dia...walaupun ada logiknya idea nenek aku...ngehehehe~  *kannnnnnnnnnnnnnnnnnn~*  =P


eh...awak nak ke kahwin dengan adek akak?? *waaaa tiba² bahasakan diri 'akak'..kahkahkah~*


Ada tak readers aku tersesat tergolong dalam waris moyang aku nih?? heee~








p/s::  jum tolong kitorang nak pi London..klik >  http://on.fb.me/LfxC6P





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

10 comments:

kakchik@ella said...

best la Yana gather ramai2 camni. kalau tau Yana balik NS, KC kirim daging salai. masak lemak cili api + belimbing buluh .. Uihhh .. sedaps!

Lya Colours said...

kat melaka ni ada 1 family. dorang tiap2 tahun buat gathering. if buat gathering, mmg keluar paper melaka la. sbb serius ramaiiiiiiiiiiiii family dia. tp aku x kenal sape. hakhakhak

Deq's Qienz said...

bagus la program begini, dapat megeratkan lagik tali silaturrahim..kdg2 kita bkn nk kenal semua pon kan kalo tak berkumpul..hehee, maklumlah tak rapat..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

bestnyer...family kami x pernah buat lg camni

Nyamuk Terbang said...

bestnya dpt berkumpul

qasehraihan said...

wah bestnyer ada kuarga besar gini

Lydia Amanda said...

iza xpg pun...

Rozuan Ismail said...

memang seronok bergathering kan.huhu

Eera Shera said...

bestnye..x penah buat gathering mcm ni lg

AzNuRuL AzMaN said...

org n9 mmg suka kumpul salasilah keturunan agaknya..sbb family laki saya pun camtu..dah la belah mak ada persatuan keluarga..belah ayah pun ada persatuan keluarga..dan laki saya setiausaha..saya tolong taip nama keturunan2 dia..ada la 8 generasi dah..sepupu sepapat pun ramai tak kenal agaknya..

bagus gak buat camni..nak lawat satu2 rumah sedara mmg la takde masa..raya pun mana sempat nak gi semua rumah..kalo kenduri pun sibuk urus majlis tak sempat nak mesra sangat..bila buat family gathering baru la dapat kumpul semua kerabat..=)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers