Jun 8, 2012

Shopping Online yang kewl~

Pernah dengar nama website Milkadeal?? Groupon ke?? huhu  aku suka betul cuci mata kat website² tu...paling aku suka bila ada promotion spa...memang terbaekkk!! dah banyak kali jugak aku beli voucher spa kat situ...berbaloiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sangat~! ^__^


Makin lama aku tengok macam² benda yang dijual kat situ...gadget lah, beg lah, kitchen tools etc etc...rambang mata beb! dan buat pertama kalinya aku TERbeli jam tangan online...kahkahkah~







Comel kot!! jam tangan Korea katanya...Korea lah sangat...tah tah dorang beli kat China je...lalala~  dorang jual RM25...including postage fee...cuma dorang guna pos biasa je...bukan pos laju pun...macam tak secure sangat lah kan...tapi dorang balut elok² jam tu guna bubble wrap...idak la pecah...yang paling aku suka pasal jam ni ianya water resistance...kut nak basuh berak anak aku nanti tak payah la tanggal² jam...hohoho~  =P


Sekarang ni memang hari² aku duk membelek website² promo tu...ada banyak...I Love Discount lah, Bigsale.com lah...macam²...dunia di hujung jari lah katakan...duit pun hujung jari jugak...lajuuuuuuuuuuuuuuu je kuar...grrrr~


"boleh percaya ke beli voucher kat website² tu??"

so far aku beli tak pernah lagi ada masalah...especially spa lah...bila redeem tu korang jangan terpengaruh pulak dengan marketing dorang...and kalau dorang mintak pilih oil untuk massage ke apa², tanya siap², ada extra charge ke idak...sebab setengah tempat dorang akan bagitau kalau ada extra charge...setengah tempat tak bagitahu pun...dia suruh je korang pilih oil untuk massage or apa² lah service yang takde dalam voucher, bila korang nak balik tiba² je kena bayar...haaa tu pengalaman aku lah kan...so apa² hal cakap awal² kat staff kedai tu, korang taknak tambah duit satu sen pun! ok?  =)


so, korang suka dak shopping online?? shopping apa?? kat web mana?? (^^,)









p/s::  jum like gambar dak encem..klik >  http://on.fb.me/LfxC6P





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

Aku Ibu Muda said...

ingat x bowl yg utk baby tu...? akak jumpa org jual lg murah dr milkadeal ni...hehe

MAY said...

betul..penah dan byk kali beli voucher spa..yang laen blm g..
arr..sll shoping online kat al-humaira,radiusite,chentaqaeh..terbaru,familyhealth.. ;)

Oshin said...

selalu gak tengok promo kat situ tapi tak pernah beli lagi huahuahua buat kira2 dlm otak dulu kalau beli cukup tak sampai hujung bulan nanti :p

ieda said...

ok lahh jam tuu nampak rangi aje ..
hurmm akk jarang beli online .. entah lah , ada sekali dua beli tudung aje ;)

maszull said...

assalamualaikum yana...kekadang ada benda yg susah kita nak dpt kat luar ada jual dlm on-line jadi apa salahnya kita beli jer kat internetkan...:)

Nyamuk Terbang said...

kdf2 suka gak beli brg on;ine nie..cuma kdg2 tu diorg hntr lmbt...eh kak cntik la jam tu

Rina Ellisa said...

kite pon terjah i love discount,mydeal,groupon,everyday dan banyak lagi.. rambang mata.. Time duit makin surut, buat2 tak nampak je.. hihi.. Sy ada amek yg photoshoot. memang best.. :)

eima said...

aku tak brani sbb byk kengkawan yg terkena ...heheheh tp groupon ngan milkdeal tu yg pasti boleh dipercayai

POSH76 said...

me too wajib bertenggek selain dari blogging....but so far semua pembelian selamat...kalu mcm2 report jer tribunal pengguna...comella jam tu

aizamia3 said...

ooo.. tak pernah try lagi.. ;)

Nurul Akmal said...

Cantik jam tu.. Kalau nak shopping online ni kena tgk jugak produk ape..

hazman fadzil said...

Aku beli voucher main panah kat star archery nei untuk voucher online.... tapi kalau gadget orang kat kat superbuy.com.my pun murah...

Anonymous said...

Sis, nak tanya penah beli dak kat hulala.dia pun mcm groupon jgk...'khai'

YanaUjang said...

xpernah lah.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015