Jun 29, 2012

Dodoi Diri Sendiri (^^,)

 hisap ibu jari kiri...sambil tangan kanan nak pegang tangan kiri dia  (-__-")



"cakk mama!!!"



oke malas nak layan...sambung main² dengan tangan sendiri...huhu~



orang kata budak hisap jari ni senang nak jaga...Alhamdulillah so far memang senang nak jaga Zafirah...suka tengok dia hisap jari...sangat asyik dan tenangggggg hidup dia...kalau tak dapat jari tu haaaa melalak sampai jiran nombor 8 pun dengar suara dia...ngeee~  =P


Kajian juga menunjukkan bahawa bayi memang suka menghisap dan ia tidak dipengaruhi oleh penyusuan. Bayi yang suka menghisap jari atau tangan didapati lebih mudah tidur malam kerana ia dapat membuatkannya selesa.
Sesetengah bayi akan menghisap jari apabila mereka berasa penat, bosan atau perlukan belaian. Bayi 
anda bukannya lapar selepas menyusu. Kelakuannya itu adalah NORMAL.

Boleh baca lagi info pasal bayi hisap jari di SINI~


Mak aku cakap aku pun hisap jari jugak masa kecik² dulu...patut la aku rasa aku ni baikkkkk sangat...dengar kata, tak melawan cakap orang tua, sopan santun...lalalala~ *TERover lak puji diri sendiri..kah³*


korang...hisap jari dak masa baby²??  (^^,)












p/s:  jum vote kitorang nak pi London! klik ini > http://on.fb.me/LfxC6P dan ini > http://on.fb.me/M5hUw6





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

20 comments:

Nyamuk Terbang said...

nmpk cerdik bdk zafirah nie..gram tgk

noridaramli said...

tgok zafirah tingat anak ida si dhia, dhia pn mcm zafirah suka isap ibu jari tgn, kekadang smp terlelap mata die punya le asyik die mengisap jari

rayearth2601 said...

Salam kenal :)

nyariduitreceh

aimie amalina said...

weeee
comeiiinyee!


mest sy isap jari gak sbb nama sy aimie!

hhaahahah :p

Cheyan said...

Isap jariiii..hehe..anak i tak pandai lagi isap jari..hehe

hazman fadzil said...

Hurmmm... sebenarnya itu tanda ZAFIRAH nak request adik laki baru... ngeh3x

aTy _faRed~ said...

laki ai kalau anak masuk tangan ker jari ker dalam mulut die kate anak tu lapar..sedang baru jer nyusu selame sejam...adeeyyhh...malas ar tu sebenarnyer..huhu

YanaMIB said...

@aty:: laki ai pn gitu jugak pe'elnya..ngee~

Lya Colours said...

yana dah bape kg anak ko ni. geram aku tgk

ieda said...

aloor yana ..
geram nyee tgk zafirah ..
comel ! ...
aah kalau suke hisap jari tuu tanda nak mebesar lah tuu dik kekeke ;)

princessrayha said...

cantiklah baju baby girl zafirah nie.sukew3

Eera Shera said...

baby hisap jari mmg sgt kiut..adik sy dulu hisap jari sungguh2. kelakar lak tgk haha

imantizz_truper said...

comelnya....

♥fatenn meera♥ said...

hoho..saya pon penghisap jari jugak time kecik2..hehe tapi skrg saya ade pengikut, my lil brother..tak kira mane-2 tempat, situasi, jari sentiasa dalam mulut..ibu jari tngn kiri letak dalam mulut, tangan kanan satu lagi buat tongkat siku..ahaha.. lepas tu tak layan dah orang lain..

Fakhruddin said...

heh...comel bila hisap jari..knapa tak kasi puting?

aizamia3 said...

wah.. suka tengok Zafirah..
macam dak Nuha.. sekarang dia sedang berusaha untuk memasukkan jari ke dalam mulut.. siap dengan sound effect lagi.. ;)

Elysa Sofia said...

comelnya ^_^ hehe anak sedara lisa pun cmni jugak..tak boleh lepas tabiat dia :)

Myra Jay said...

Comel tul.. :)

eyjalukman said...

eheheh kak yana , comelnye baby zafirah hisap jari . tak perasan lah pulak time kecik dlu hisap jari ke tk. heheheh

nabilah_2908 said...

good girl.... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015