Jun 4, 2012

Surat Rayuan Penarikan Senarai Hitam PTPTN



untuk rujukan banyak pihak...muahaha~
sebelum ni punya la seksaaaaaaa aku cari contoh surat rayuan ni tahu??!!
hah sekarang biar aku sendiri tepek kat blog...
sekali sekala main SEO pe salahnya..ye dak??  (^___^)


selain surat rayuan, ada lagi beberapa dokumen yang korang kena bagi kat ptptn...
apa dia?? pi lah tengok kat web ptptn!! lalalala~  
lepas dah submit segala benda yang dorang mintak, rajin-rajin lah follow up dengan dorang ye...
kalau korang nak pi over-the-sea cepat, maka cepatlah dorang tarik balik blacklist tuh...
kalau korang takde nak pi mana-mana...duk dalam malaysia je...
tempoh penarikan blacklist tu dalam 3-7 hari bekerja...
dah macam agen ptptn gaya aku menulis nih...kahkahkah~



oke bai~!  (^^,)

















p/s::  jum like gambar dak encem..klik > http://on.fb.me/LfxC6P





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

11 comments:

Amin A. R said...

akan saya jadikan surat itu sebagai rujukan... :D

aizamia3 said...

boleh jadikan panduan bagi mereka yang mempunyai masalah nak bayar balik tu..

diana said...

yana kurang susu ke yana??ada kawan akak dulu dia pun kurang susu walaupun dia makan makanan2 yang boleh banyak kan susu.kesian tengok anak dia..kesian kat dia jugak sebab kejap2 alih ke kiri,kejap2 alih ke kanan..dia pi ngurut baru susu banyak.cer yana try urut2 juga.tapi tak tau la kan..lain orang lain pulak caranya..kan??..

ieda said...

aah gi urut dikk
kadang2 tuu saluran dia sumbat ...

Nyamuk Terbang said...

akk nk simpan surat nie utk lgi 2 thun ^^

hazman fadzil said...

MEMANG bagus la ko tempek contoh surat rayuan nie... mesti berguna untuk ramai orang nie

AIN said...

g mintak kat kak RM..hehehe

Eera Shera said...

bagus gak ni..mana la tau perlu satu hari nnt. maklum la nk cari keje pun ssh haha

~NSFH~ said...

assalamualaikum. saya buat surat rayuan awak untuk rujukan. terima kasih atas perkongsian.

aizu's life said...

thanx sharing..
mmg berguna info ni :)

Anonymous said...

hai, time kasih sbb upload surat nih. so dpt tak clearkan nama?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015