Jun 24, 2012

Wadihana Islamic Steakhouse, Bandar Baru Bangi

22 June lepas (Jumaat) ialah birthday ayah aku...birthday yang ke 51 tahun...wahh muda lagi tau...ngeh ngeh ngeh~  kalau birthday parents, aku tak tahu la nak beli hadiah apa...so kita belanja makan aje lah ye...^__^



Lokasi pilihan mak aku ialah Islamic Steakhouse...deret Pappa Rich kat Bangi tuh...=)


Kebetulan birthday ayah aku sama tarikh dengan adik dia (pakcik aku) and one of my cousin... tapi masa ni pakcik aku nan ado...yang ado cousin aku tu je sebab dia study kat matrik UIA....dekat nak pi amek dia...famili dia semua duk Teluk Intan...jauh...siannnnn cousin aku tuh tak dapat celebrate birthday dengan famili kikiki~  =P


First time aku datang sini...penuh jugak la orang makan kat sini....kalau ramai orang dah tentu lah sedap kan...hihi  so meh aku cerita apa yang kitorang order ye  *wink wink*



Lemonade untuk kazenku, cik Sarah


Shirley Lemonade untuk aku...rasa dia macam sirap + soda...sedap!


Monin Lemonade untuk mak and adik aku...rasa macam sirap bandung + soda...huhu~  sedap!


Birthday boy (ayah aku ler tew) order teh o panas je...jarang nak tengok ayah aku order air sejuk tau...jaga tulang kot...huhuhu~


Untuk makanan pulak kitorang order:::



Seafood Soup...dalam roti ada sup...gitewww...mabelessss! ^__^


Mushroom Soup...comes with the bread...tapi roti tu agak keras daaaa...salah bakar kot...mushroom tu dorang blend sekali dengan soup...rasa dia exactly sama dengan mushroom soup kat IKEA...sedap! =)


err apa tah nama food ni...Nachos with cheese kot...sedap! tapi a bit muak lah~


Sizzling Chicken Chop...biasa-biasa je rasa dia


Grilled Chicken Chop...


Spaghetti Carbonara...korang tengok kat atas tu dorang letak telur...at the end kan korang akan rasa muak tahap dewa....nak belasah food lain pun tak larat sebab tekak dah rasa sebuuuuu je...  =.=


dessert..ice cream..yeyy!! (^^,)


Service kat sini pun oke...puas hati...walaupun ramai orang tapi staff takde pulak buat muka tension, muka penat...senyummmmm je...baguih baguih...ai loike! huhu  aku tak ingat harga setiap food yang kitorang order...yang aku tahu total kena bayar je...RM149.50...aku bayar yang 50sen tu jek...lain-lain mak aku bayarkan...muahaha  terima kasih mak!! u r ze bezz!  v(^__^)"


Happy Birthday to my beloved beloved daddy...and also to my uncle and my cousin yang celebrate birthday pada tarikh yang sama...love all of you ketat-ketat...hug and kisses from the cutest girl in the world *mmuuaaahhhhh!!*  eh lupa nak snap gambar besday boy and besday girl...haha v(^___^)












p/s:  jum vote kitorang nak pi London! klik ini > http://on.fb.me/LfxC6P dan ini > http://on.fb.me/M5hUw6





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

10 comments:

Cheyan said...

sedapnyaaaa...nak ajak husband makan situ gak la..dah lama dgr pasal wadihana ni, tapi tak pernah try..

Cik Asma BLuppy said...

happy besday to besday boys... ;)

Rozuan Ismail said...

ini yg satu deret ice room tu ke?

hazman fadzil said...

Hurmm.... aku pergi sekali aritu pun makan kuetiow goreng je pun.... tapi seafood soup tu menarik laaa....Anyway gambar ko kali memang mabelesss la BESOR , TERANG DAN CANTIK

mrs kayrul said...

hari tue lalu gak depan kedai tue tapi tak berani nak try last2 g makan kat mohd chan jer

aizamia3 said...

best2 menunya.. ;)

Yana Libra said...

bestnye makan free..hehe~

Pokok Manggis Depan Rumah said...

sedap ker mkn kat sini..
nak pegi buka puasa..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tgok dlm roti ada sup teringat plak penh mkn kt korea.. sedap

Papa-NtiQ said...

Hi ...saya pun baru jer upload pics masa makan kat wadihana steakhouse tapi branch Johor Bahru di www.blogmakanbest.blogspot.com
Senang2 tu singgah le yer....blog saya nih cakap pasal makan jerrr 100% takde topik lain hehe dan kalau bolih follow la yer TQ bebanyak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015