May 11, 2012

Kemasukan ke Akademi Laut Malaysia



Akademi Laut Malaysia sedang menjemput pelajar seluruh negara untuk mengikuti pengajian Diploma in Nautical Studies (untuk jadi Kapten kapal dagang) dan Diploma in Marine Engineering (untuk jadi Marine Engineer di kapal dagang). Ada tambahan panggilan temuduga yang tidak dikeluarkan dalam akhbar, jadi saya perpanjangkan kepada tuan/puan/kawan-kawan semua, mana tau ada anak buah/murid/calon yang teringin dan berhajat:

Tarikh : 29 - 31 Mei 2012 (Selasa - Rabu)
Tempat : Dewan Polaris, Akademi Laut Malaysia, Masjid Tanah Melaka.

Sila semak website ini untuk maklumat lanjut : http://www.alam.edu.my

* Application is based on actual SPM Result 2011

* Single, Male or Female, not more than 25 years of age on 31 July 2012

* SPM Result with minimum ‘C’ or with strong credits in 5 subjects which include Bahasa Malaysia, English, Mathematics, Additional Mathematics and Physics. (Additional Mathematics is compulsory for Marine Engineer Officer Cadet and an advantage for Navigating Officer Cadet)

* Mentally, physically and medically fit

* Minimum height of 158cm and weight of 48kg for male applicants (BMI: 18.5 -24.9)

* Minimum height of 155cm and weight of 42kg for female applicants (BMI: 18.5-24.9)

* Not colour blind

* Good eyesight without visual aid for Navigating Officer Cadet

* Visual aid with a limitation of 200 for Marine Engineer Officer Cadet


ALAM memerlukan 100 orang calon lagi, sebaiknya lelaki. Sila daftar ke ALAM untuk temuduga. Just mention nama saya bila mereka membuat pertanyaan ke ALAM untuk memudahkan pengurusan.

Mohon tuan/puan perpanjangkan maklumat ini kepada rakan2 di JPN, kaunselor sekolah atau rakan dan jiran. TQVM.

Salam dari ALAM,

Raja Mazlan Raja Shahdan
Kaunselor Akademi Laut Malaysia
0193498011










Sumber:: emel dari mak


All the best kepada yang memohon  (^^,)


p/s::  helloowww...ai BUKAN staff ALAM ye!! sebarang pertanyaan sila lah call alam sendiri!! tanya aku buat apa?? nampak tak dalam entry tu aku tulis sumber daripada emel??grrr~
 sekian terima kasih~!!



**********************************************************************************************

IKLAN:



CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! ♥ ♥ ♥








Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

17 comments:

aizamia3 said...

masjid tanah.. dah dekat dah dengan rumah pak sedara ai.. ;)

hazman fadzil said...

Perghh... apsal la aku tak tahu pasal benda awal2x laa... kalau ikut umur aku sakang dah masuk rm25k tue...

Nurul Akmal said...

Wah peluang bagus ni..

Lya Colours said...

rumah aku dekat gak dgn alam ni. kalau dorang outing, turun pekan, wah suka usha2 adik2 kacak nok. mihmihmihmih

nurkaloi said...

kaloi takde adik badik laki laa nk suh masuk heheh

Syahirah said...

mak aih..
kak yana buat la iklan tiap2 tahun
tahun depan baru habis spm (2013)
dapat result pun 2014
haha. buat iklan lagi time tu :DD

Cik Pulau said...

abang sy dulu penah belajar kat ALAM..

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

memang berbaloi2~ ^_^
Tapi agak perit sedikit bila dah keje nanti la..gaji besar , tanggungjawabnya pon besar...:)

Atiqah Maznan said...

hi , saya penah pegi interview kat alam ni untuk dip in marine engineering . noticed that , sy perempuan :) masa hari tu pegi interview , lelaki ada lebih kurang 75 orang and perempuan 5 orang sahaja . seriously memang tak ramai . tapi tak salah kalau perempuan nak keje macam ni kalau dah minat .

but sape yang nak masuk sini , speaking english mesti kena so eloquent . interview and everything kat alam ni is in English . even pusat sumber kat sini pon dorang tulis Resource Centre .

p/s : spm leavers yang nak tahu apa-apa , boleh lah email :)

putri gunun meletup said...

Salam atiqah...anak sy baru nak ambil spm tahun ni. Tapi dia skrg jurusan accounts. Boleh apply je untuk marine engineering kat ALAM ni ya? Tolong email ke shadamin3@yahoo.com. tkasih yA. -Sharifah zuraida

Dikdea Fmif said...

Macam mana nak apply ALAM nie .

nassarudin imron said...

Sy nak apply smbg blaja kt alam ni dlm nautical mgunakan dip ukur tanah..brape klayakan pointer utk msuk ke alam..
Add: blaja hydrographic surveying.. :)

Jenny said...

boleh tolong saya masuk alam tak ?

LoNely Boy said...

best gak alam ny ...
nak kne try masuk thun depn ny ..
mntx2 spm thun ny dpt result ok ..
doakn sye .. ye semue :-)

amzany am said...

yeke
macam x best je, boring

Hendri Fauzi said...

Saya nak masuk ALAM tapi dah ada ke terima kemasukan baru

Mohd Azani said...

Assalamualaikum ,,, , sy nak tanya ,,, ada group wthatsap ke ,,,klu ada ,, sy nak masuk ,,, ,, byk soalan sy nak tnya ,,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015