May 8, 2012

Nursing Room @KLCC

Since aku seorang fully breastfeed (bf) mom, so agak payah untuk menyusukan anak kat tempat awam or di khalayak ramai...tapi aku tak anggap itu satu halangan untuk aku teruskan bf anak aku...so bila nak keluar pergi shopping mall or kenduri kendara, aku akan bawa stok susu...susu yang dah dikeluarkan dari freezer akan bertahan selama 24 jam ye...tak perlu bawa banyak stok...agak² je la berapa lama korang akan stay kat tempat orang ramai tuh...kalau korang rasa selesa nak bf depan orang ramai up to you lah...aku share ni sebab aku tak selesa nak bf depan orang ramai...even depan sedara mara sendiri pun aku tak selesa apa lagi depan orang yang tak dikenali...huhu~


Macam Zafirah sekarang umur 2 bulan....sekali minum dalam 2-3oz, 2-3 jam sekali...so kita bajet la masa...time dalam kereta bagi je direct feed (df)...stok tu bila kita kat khalayak ramai...aku biasa bawa stok 2 botol (8-10oz)...tak pernah habis pun stok² yang aku bawa selama ni...kalau korang tengok betul² entry Mothercare @KLCC, korang akan nampak botol susu kat stroller anak aku...itu BUKAN susu formula ye...susah payah aku pam susu tuh...huhu~


Alhamdulillah kat KLCC ada banyak nursing room disediakan...kat Mothercare pun ada nursing room...tapi masa aku pergi tu tengah ramai orang...serabut! so staff kat situ suggest aku masuk Parkson Grand, bahagian barang² baby...teruja jap aku masuk nursing room tu...SELESA YA HAMATTTTT!!! ^__^




oh orang laki pun boleh masuk...yelah nak tolong bini tukar pampers baby kannnn...ngehehe...sebab tu bilik untuk bf tu ada tirai...privacy lah sikit kan...bukan tu je...dalam ni siap ada sinki bagai untuk membasuh...kut la anak tu terberak sampai bocor pampers senang basuh kut sinki je *aku biasa buat gitu..kekeke*  more, tempat ni sediakan air panas tau...so aku guna air panas kat sini je untuk panaskan susu dalam botol...senanggggg~! tak payah susah payah bawak warmer...hohoho~  ^__^



Memang selesa ai tell you! kalau nak pump susu kat sini pun boleh...setiap bilik bf ni disediakan satu soket...kut² la nak pasang warmer ke, pump letrik ke, charge hp ke..EH! =P




yes! aku setuju sijil ni diberi kepada Parkson Grand...erm kat mana lagi yang sediakan nursing room yang bersih dan selesa macam ni eh??   =)











p/s::  bagi aku tak salah pun nak bf depan orang ramai...janji kita jaga aurat...selubung badan dengan pashmina ke...tak pun beli je poncho *ye kot nama dia gitu*  yang khas untuk cover badan bila bf baby tu...tapi aku rasa masih ramai yang kolot...bila sebut "breastfeed" duk bayang benda² lucah! *wakluuu~*  pendapat masing²...aku hormat pendapat orang...dan aku harap orang lain juga akan hormat dengan pendapat aku...peace! v(^^,)





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

21 comments:

Anum said...

pengalaman yang indah

ieda said...

cantik dan kemas kan nursing room dia .. kalaulah semua mall ada semua nie kan bagus ;)

Cikpuan rara said...

wow mmg cantik lah.nk bf pon selesa.

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

betoi la sgt kemas n selesa ja tngk tempat tu...

Cik Puan Izan❤ said...

xfaham kalau ada lagi yg xsuka bf anak...mcm2 kemudahan di sediakan skrg...

diana said...

selesa tempat tu..
tak banyak la shopping kompleks yang sedia kan nursing room..tak tahu la pulak kalau akak yang tahu..hehhe..

Miss Sunshine said...

tengok gambar pun nampak keselesaanya..
kan bagus diperbanyakkan lagi tempat cmni kan..

Lya Colours said...

kenyang zafirah. hehe

aDisH.sHidA said...

waaaaaaaaaaaah selesa dan bersih nursing room nya kan....

Mummy GreenyHouse said...

kemas nye bilik die..mcm baru~
sy pun x berani nk nursing kat public skg ni, mesti masuk NR. sbb...bila anak sy dah 8mo ni kalau bf, mmg macam2 gaya..bahaya, semua terdedah tanpa disedari! :p

eima said...

yeay adek amik port komen aku smlm kan .. hehe skrg kan byk nursing dress... mmg tak perlu selak pepe pun .. kat kerusi tmpt rehat pun kite leh bf baby tanpa rasa malu dan aurat terdedah ...

aku masih lagi bf baby even dah cmpr FM sbb tak de sapot dari penyumbang gen xy ....

aku doakan ko berjaya bf baby sampai 2 tahun ok .... ko untung ade sapot dak dak encem ngan family cam aku tak ramai sapot kecuali dr sendri dan kawan2 je

CikPuan Azizah said...

hebat kan.. so takde alasan lagi untuk bf baby kan sis.. tu la kesian la baby yg xdpt bf sepenuhnya dr ibu.. banyak kemudahan di sediakan ni..kita lagi nak agakkan bf..

Mr feckry said...

best pula nengok lu dH jadi makcik2 ni

aizamia3 said...

memang patut diberikan sijil.. ;)
akak pernah terkial-kial mencari tempat nak susukan baby, mintak pinjam sekejap tempat salin baju pun tak dibagi.. kesian kat baby.. tapi dapat jugak walau promoter tu macam tak puas hati..

msredcheesecake said...

TAPI YG TAK BESTNYA BILA ADA ORG SALAHGUNA JADI TEMPAT TIDUR ATAU JUST NAK DUDUK JAP...

maszull said...

assalamualaikum yana....bestnya mmg patut pun dpt sijil kan terbaik...:)

Wawa said...

Kat jusco pun ade...lbey kurang camtu gk la tmpat die...:)

Myra Jay said...

Yup setuju kalau ada tempat khas camni untuk Ibu menyusu.. :)

Bestnyer ;)

Rozuan Ismail said...

betol tuh better tak bf dkt public, cam x sesuai

Nurul Akmal said...

Suka baca kisah Yana..

Kalau tgkkan tempat memang selesa..

kayrul-shah said...

suka nursing room kat jusco..selesa gak...anak dak 2 so takde la malu sangat nak open BF depan public tapi selalu pastikan bawa pashmina / sweater untuk cover jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015