May 9, 2012

Senaman Kemutan | Review Vibrance Kegel Device

Sebelum ni aku ada cerita pasal otot lantai pelvik...kalau tak ingat boleh klik SINI~
Hari ni aku nak review pengalaman aku membuat senaman kemutan selama sebulan menggunakan Vibrant Kegel Device...=)





Vibrant Kegel Device mempunyai 3 level penyelarasan...mula-mula kita guna level 0 (A)...bila rasa² kemutan dah semakin kuat, kita UP pergi level 1 (B) di mana tahap anjalan getahnya sedikit tebal dan memerlukan kita mengemut dengan sedikit kuat berbanding level 0 tadi...bila dah rasa otot makin kuat, kita up lagi pergi level 2 (C) sampai lah seterusnya...



boleh baca dengan lebih lanjut cara penggunaannya di SINI~



Masa mula-mula guna memang rasa kekok sikit..biasa lah benda baru kan...hihi~  korang kena guna hari-hari, 3 kali sehari...dan amalkan senaman ni secara konsisten...baru lah dapat hasil yang dikehendaki  =)



semua sarung-sarung getah ni diperbuat dari Medical Grade Silicone Rubber spesifikasi tertinggi...jadi jika ada yang allergic dengan rubber sekali pun tak perlu risau sebab memang takkan ada effect punya! boleh baca lebih lanjut spesifikasi Vibrance Kegel Device di SINI~



Setelah sebulan menggunakan Vibrance Kegel Device aku dapati::

1)  Otot pelvis semakin kuat

2)  Kemutan vagina semakin kuat  *ehem ehem*

3)  Sentiasa cergas
-  aku selalu kena attend meeting...setiap minggu mesti ada je meeting kat luar kena pergi...Alhamdulillah badan aku boleh bertahan sampai ke malam...balik rumah boleh main² dengan baby, buat kerja² rumah, pump² susu, layan somi lagi...EH!  =P

4)  Sukar merasa letih
-  walaupun tak cukup tidur...yelah aku selalu bangun tengah² untuk susukan anak aku...kadang² sampai 2-3 kali kena bangun...biasanya kalau tak cukup tidur mesti aku rasa letih kat tempat kerja...sekarang tidak lagi! yeyy~!


Tadi masa baca blog kak Ina, dia cakap kak Yanmie pregnant lepas sebulan guna alat ni...wallaweeeyyy!! terbaekk!! *senyum gatal...rawwrrrr~*



muka eksaited nak guna Vibrance Kegel Device..kehkehkeh~


Since anak aku baru sorang, dan aku masih muda mungkin lah otot pelvik aku masih kuat...tapi jangan terlalu selesa dengan keadaan ni...

"prevention is better than cure"

So apa tunggu lagi...layari mybiofinity.com untuk membeli secara online atau dapatkannya di SHINS outlet, pusat² kecantikan terpilih atau di major hospitals pada harga RM498 sahaja! Boleh juga hubungi khidmat pelanggan di1700 -81-0321...para suami juga boleh membeli alat senaman ni untuk isteri anda...kalau sayang isteri apa lah salahnya labur sikit...hasilnya nanti korang jugak yang rasa...oppss! lalalalalalala~  v(^___^)"


~Bila dalaman kita cantik, otomatik luaran juga cantik~






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

Cik Puan Izan❤ said...

anak dah 3 baru tau ada alat mcm ni...hehe

Cik Puan Izan❤ said...

anak dah 3 baru tau ada alat mcm ni...hehe

Tasha said...

lantai pelvis perlukan bnda ni untuk apa sebenarnya? bantu mudahkan beranak ke?

YanaMIB said...

tasha:: sebenarnya kita perlukan benda ni utk exercise otot lantai pelvik..alat ni membolehkn kita mengemut dengan tepat..awak boleh baca entry saya pasal otot lantai pelvic kat link ni >> http://ctliyana86.blogspot.com/2012/04/dapatkan-keintiman-dengan-otot-lantai.html

ieda said...

mak aihhh x terfikir akk akan benda alah nie ;)

cha said...

yang, mcm geli je huhu. i mean tak sakit ke geli ke? haha alamak mcm dh terlucah je ni xpe ke :P

maszull said...

assalamualaikum yana...wah menarik betul ni...:)

hazman fadzil said...

agak2 kalau aku buat giveaway benda alah nie... ramai nak VOTE aku untuk digi awards.... ngeh3x...

Nurul Akmal said...

wah.. Macam2 sekrang yer.. Hihihi

aizamia3 said...

hikhikhik.. boleh pujuk-pujuk en. suami ni.. ;)

Fai Shaklee said...

betul tu, dari muda lah kita kena jaga betul2 otot lantai pelvik ni... nak belai en.suami minta dia belikan vibrance kegel device ni. ehehe :p

Liyana said...

oh, kena suruh suami bace entri ni.. hehehe

putribongsu said...

menarik entri ni...thanks 4 sharing,mmg tak pernah tau pon ada benda ni...bagus gak ye...nak beli la camni..rahsia rumahtangga kini dibongkar...ekekeke

kak ina kl said...

belilah adik-adik yang telah berkawin dan melahirkan alat ini dapat memperbaiki hubungan suami isteri..
tak percaya tak yana secara bertentang mata..ada beran??????

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers