Dec 31, 2013

Entry Penutup Tahun 2013!

Assalamualaikum...


Alhamdulillah....masih lagi diberi peluang oleh Allah untuk menikmati tahun baru....rasa sekejap sangat masa berlalu kan?? umur anak makin meningkat...umur aku?? toksah cakap la...dah tentu makin tua...ngeh²~  :p


Macam biasa setiap akhir tahun akan ada entry penutup...aku akan summarize kan semua entry² aku sepanjang tahun....dulu zaman sekolah ada belajar buat karangan rumusan kan?? haa ni lah masanya nak apply apa yang cikgu dah ajar dulu...pfftt! :p


Aku perasan tahun ni merata jugak aku berjalan....pi mana??


awal tahun dulu aku pi family vacation kat Pulau Chekas, Pahang...aku berpeluang saksikan sendiri rupa bunga Rafflesia!! bak kata kazen aku, 

"dalam buku Geografi sekolah ada gambar bunga ni..."

sekarang korang tengok LIVE okeh!! lagi ohsem! hahaha~  merasa jugak jungle tracking walaupun dah jadi mak! entry penuh boleh klik >SINI<  :)



dalam bulan 4/5 gitu kitorang pi Jakarta-Bandung...kemain ciput rambut anak aku time ni....hehh~  Zafirah masih tak reti berjalan lagi time ni...walaupun umur dia dah 1 tahun 2 bulan! dalam tak reti berjalan tu merata dah aku hangkut dia...tak rasa beban pun...seronok lagi ado!! ^_^



tu belum campur lagi aku pi Kelantan time raya haji...kazen belah suami kahwin....kental jugak la meredah jem...dengan perjalanan selama 14 jam!!! pheww~  pengalaman yang agak serik...muahaha~  :p


Then bulan 11 hari tu, bos belanja pi Phuket...weeeee!! bos kata tiap tahun dia akan buat company trip...tahun depan...kita pi Hong Kong, Disneyland?? ke Gold Coast, Australia?? muahahaha~  perancangan awal itu perlu ye...tak sabar tunggu matta fair...bulan 3 kan??  ^_^


oke tu bab jalan², holiday....



tahun ni aku perasan aku macam agak rajin memasak....kahkahkahhhh!! macam² resipi aku share dengan korang....dari resipi for babies and toddlers to desserts! nyummm! terima kasih kepada mereka² yang menjadi pendorong untuk aku rajin masuk dapur....semoga entry² aku juga dapat jadi inspirasi kat korang untuk terus aktif bersilat di dapur...  ^__^


aku juga banyak belajar pasal susun atur....sejak pindah rumah baru, kemain aktif aktiviti menyusun atur dalam rumah....seronok gila amalkan sistem 5s!! terima kasih kepada mereka yang menjadi pendorong...dan mereka yang sudi berkongsi kisah susun atur di blog masing²~   ^__^



Aku juga diberi peluang untuk mengenal dengan blogger mak²...tenkiu admin gojes supermom sebab tubuhkan group ni...kebetulan, sejak jadi mama aku lebih berminat membaca blog mak² yang lebih bercerita perihal anak² dan keluarga... :)


Ramai jugak blogger baru yang aku kenal....bukan dari kalangan mak mak je...yang bujang, bapak²....kawan² busuk pun ada jugak...yang jenis cakap belakang....ngumpat kat wassap....eh! tapi takpe...itu hak mereka untuk berkata²....mungkin aku yang salah....tapi mereka lebih selesa mengumpat instead of menegur aku directly...hurm~  so much about friendship kan??  dan aku yakin, Allah telah berikan yang terbaik untuk aku....terima kasih Allah kerana menghadirkan mereka yang baik dan indah dalam hidup aku....priceless!  :')


err apesal macam tacing je kan dah hujung² ni?? simptom penuaan ke hape?? grrr~


Happy New Year korang!! enjoy your holiday...semoga tahun 2014 yang dikatakan tahun azab sebab kenaikan harga segala benda ni dapat dilalui dengan tenang dan aman....


korang pi jalan mana sok??  (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

macam2 kenangan kan

NinaAz said...

hehee. nina pernah balik kg sendiri, jam 8pagi-12pagi baru sampai. dekat2 16jam, huihhhh! raya punya pasal! kelantan oh kelantan!

Fazleyatul Aini said...

happy new year nok !!
esok nak p pantai kat pulau konet cari remis hahaha
eh jgn gelak. mmg nama pulau tu macam tu hihi

Dkna Abza said...

rasa nak join la group bloger mak-mak tu hahaha *tiba2 rasa tua lak i tauu :p

Umi Qi said...

Happy new year mama zafirah.....gambar lastttt tuh bestttttttttttttttt :D

Sumijelly Sumi said...

selamat tahun baru 2014!!

Sumijelly.com

hazman fadzil said...

whoaaa.... siap buat artikel sorotan 2013 pulak yea... cool...

Afidah Azmi said...

Terbak la Yana.....
dengan mengimbas kembali entry2 sepanjang 2013 dapat membuatkan Fida buka and baca balik Entry tu....Mungkin da yang Fida tak sempat baca

Umi Nazrah said...

salam singgah. teringin nya yg blogger mom tu. tak sabar jugak lah nak join. saya twins mom ^_^

tifa anvar said...

smga thn mndtng mmberikn lebih kebaikn
http://iamtifa.blogspot.com/

aizamia3 said...

Bila tengok balik entry tahun lepas.. pahit manis kenangan tercipta. Moga tahun ni lebih ceria berbanding tahun lepas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015