Dec 27, 2013

Umie Sue 1st Giveaway!!

Assalamualaikum...


Tema GA kali ni ialah:
ANAK MENGEMAS RUMAH


unik sangat temanya!
maka gambar yang dipertandingkan haruslah ada kena mengena dengan mengemas rumah!
tapi...bukan mama yang kemas...
si cilik yang bijak yang tolong kemas...weeeeeee!!  ^___^





melentur buluh biar dari rebungnya... *ecehh*
walaupun aku jarang gila pegang penyapu *kahkah*
tapi Zafirah dah faham apa fungsi penyapu dan penyodok...
masa ni dia makan biskut sagu ke apa tah nama biskut tu...
dapat door gift dari kenduri kahwin siapa tahhhh....
tiba² je ada kat rumah kan...hahahahaha
aku saja bagi Zafirah rasa...
dia suka kaoooo...
kemain bersepah dia makan...
sambil makan sambil tengok 'tibi' (sebut tv)...
atas lantai, atas sofa...merata² serbuk biskut tu....
takkan aku nak tengokkkk je kannn...
elok je dia habis makan aku amek penyapu, terus sapu bersih² biskut yang sesepah tu...
yang atas sofa aku guna vacuum je senang...
kat rumah aku ada vacuum kecik...
yang rechargeable...bukan guna direct karen...  :)


pastu elok je aku simpan penyapu kat dapur...
dia pun terkedek² pi dapur amek penyapu hangkut pi depan balik...
dia nak menyapu jugakkkkkkk....
baiklah nakk...baikkkkk....
aku pun bagi la sokongan moral kat dia...
budak baru belajar gitu kan....kena la sokong!
kang dia malas ko bengang pulak! :p


Semoga kerajinan Zafirah menolong mama mengemas berterusan sampai bila²...
sejuk hati mama tengok anak mama rajin tahu?!! ^_^


macam TERpanjang lak bebel...hampun Sue!!! 
eh korang...jom la join GA anjuran Umie Sue
kacang putih je...
tarikh tutup 1.1.2014...!


(^^,)







p/s: adik cakap kat UK sekarang ada Boxingday...dah nak abeh pun...sale gila babeng...tapi aku tak tahu nak suruh dia beli apa...last² suruh dia beli menan Zafirah je...ngee~  -.-'

 Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

fizafantagirO said...

wooo, rajinnyee zafirah . meh tolong sapu umah aunty pija meh . bersepah jugak tuh :p haha . Gud luck yana!

cik hani said...

takpe.. nanti bila besar sikit boleh di harap untuk mengemas rumah

Umi Qi said...

rajin zafirah tauuu...cayalahhh! legh menang GA sue nih....zafirah zafirahhh nak jadi menantu Umi QI x hahahha

Fazleyatul Aini said...

amboi rajinnya zafirah

aizamia3 said...

membayangkan aksi dia yang terkedek-kedek sambil pegang penyapu.. ;)

::EIDA:: said...

alololololloo ajin nye iyeeeee

tifa anvar said...

kah,kah,kah cute je zafirah menyapu. penyapu n penyodok
lg tinggi dr zafirah

UMIE SUE said...

alolooo...rajinye anak dara anty ni..
moga terus rajin mcm mama tau..good girl ni

tenkiu tau sudi join

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015