Dec 13, 2013

Bila Zafirah, Qaleef dan Akiff Bergabung...MELETOP!!

Assalamualaikum...


Masa pi dinner kat Flora Terrace hari tuuuuu...3 orang blogger yang datang hangkut anak...salah seorangnya aku lerrr...kehkeh~   jom cekidaut aksi kanak² cerdas dan cergas...kemain panjang akal dorang ni janji dapat mainnnnn!!! pffttt~


Zafirah dan Qaleef....anak Aty...sesi ice breaking gitu...ecehh! dorang ni sebaya...beza beberapa bulan je pon...tapi still sebaya....hihi~  sopan kan Qaleef dalam gambar ni??? kejap je dia sopan...ce ko tengok blog Aty...asyik la blur gambar anak dia...hahaha~   :p


Zafirah dan abam long Akiff...anak Lan....kemahennn posing...kecik² je boleh peluk² gitu...dah besar sok harammmm!! kehkeh~   dah 2-3 kali jugak kitorang jumpa si Akiff sebenarnya...Akiff tua setahun dari Zafirah...sebab tu jadi abam long...  :)


Ekceli masa ni dah habis makan...ni sesi bergambar beramai² sebelum balik gitu....padahal time makan Zafirah kemain merengek, meragam bagai....elok je semua orang bangun nak bergambar dan dia nampak Akiff berlari sana sini....dia pun nak joinnnnnnnnn....time makan Akiff and Qaleef duk behave sangat!! walaupun memasing ngadap gajet...still...behave! Zafirah tak suka layan gajet...tengok mood dia...puas aku tunjuk video² kegemaran dia tapi dia tolak..megamok!! dia nak jalan²....tapi berdukung!! grr  saja je tau tak bagi can mama melantak dengan lahapnya~  T_T


Bila aku tengok dia boleh ngam dengan kengkawan lain aku biarkan je la dia bebas berjalan...huhuhu~


sekali abam long Akiff buat stunt daaaaa!!! yang adik² pun apa laie....


FOLLOW!!! >_<





jadilah pertandingan mengengsot....oii orang suruh mengengsot yang Zafirah pi merangkak tu buat apa??? hehh~  :p


on your mark....


get set...


GO!!!


Qaleef tak puas hati Zafirah merangkak...mana aci kannnn...so dia pun join merangkak! kahkah~  Akiff je steady mengengsot...abam long katakannnn...kena steady...hahaha~  


menuju ke arah bapak² yang sedang sebok posing...mak mak pasrah jerit² nama anak tapi dorang buat dekkkkkk je!! T_T    tapi masa ni Aty tak perasan lagi anak dia duk lumba merangkak....dia tengah sibuk posing...kahkah~


yeyy berjaya sampai to bapak²....Qaleef pelik tengok uncle Kiddo... "eh ni bukan bapak aku niii..."  hakhakhak! tu Aty terkocoh² kejar anak sebab dia baru perasan aktiviti Qaleef...huahua~


Bebudak ni bila dah seronok main, bukan reti nak balik...puas kitorang pujuk Zafirah masuk kereta...dia suruh patah balik masuk kedai sebab nak main dengan kawan²....pastu nangis sebab mama paksa balik... T_T    tapi dah separuh jalan mentido lah dia dalam kereta....memang dia dah mengantuk sebenarnya...huhu sabo je lerr...


Nanti kita lepak lagi ehhh abam Akiff and Qaleef...buat stunt lain pulak!  v(^_^)"



 Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

tomei2

erin said...

kiddo tu kawan sy masa sy bujang dulu..lama gile x jumpa dia, masa dia kahwin pun tak gi, dulu baik ngan dia..hehehe. skang contact kat fb je, tu pun dh jarang tegur..

Fazleyatul Aini said...

zafirah macam tersipu malu gitew di peluk hehe

Mimy Hamid said...

ok pic last kelakar...mana satu bapak aku ni

Baiduri said...

Haha...cam bez je lumba2 tu....

MizzTina said...

tu dh mcm suster ngesot nape..

Farhain Azmi said...

comel2 je..

kusyi said...

comel gmbar zafirah dgn qaleef. konon macam terkejut. "eh, kawan aku ke ni?" hahaha.

Rizziela said...

tu dia..meniarap terus atas lantai

Umi Qi said...

Hehheheh lawak tau bila diorg bergabung...hehheheh kelakarrrrr

Mommy_Cha said...

memang bergabong malatopppp ni!

aizamia3 said...

sib baik anak2.. cer bapak anak yang buat.. kihkihkih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015