Dec 6, 2013

Dekorasi Bilik Avillion Admiral Cove

Assalamualaikum...



Entry yang dah basi...kahkah~   patutnya lepas habis buat entry Phuket aku terus update entry holiday kat PD pulak...tapi asyik lupa je nak transfer gambar dari memory card....hehh~  layankan aje lah...  :)


Aku bercuti kat sini sebab ikut suami....fakulti tempat dak encem kerja buat family day ke hape tah nama event dorang ni....kalau bawak family kena bayar RM100++ gitu...tak ingat aku exact amount yang kena bayar....kalau datang bujang, tak payah bayar apa²...ko datang sini melenggang..semua UPM tanggung termasuk makan minum....aku rasa berbaloi jugak join walaupun kena topap duit sendiri...aku tak pernah sampai Avillion Admiral Cove...so agak teruja la kan...hikhik~


Kitorang dapat bilik kat tingkat 5....jom cekidaut keadaan dalam bilik..  ^_^


pandangan dari pintu masuk....belah kanan bilik air, belah kiri almari baju, tempat letak beg...iron board pun dorang sorok dalam almari baju...tapi iron kena mintak house keeper...  (-_-")


2 katil single yang memang dah dirapatkan...untuk ruangan katil ada sliding door sebagai divider kot nak privacy tahap maksima...yang kayu tu lah sliding door...tak pernah tutup pun divider katil sebab bukan ada orang lain pun datang bilik kitorang...hahaha~


1st time tengok sinki kat dalam ruang bilik...luar bilik air okeh! 


standard items yang ada di mana² hotel...siap ada extra 3 botol air mineral...wow! aku memang pencinta mineral water...lagipun PD panas oii....kena minum air putih banyak² untuk kekal sihat dan cantik...eh! :p


 mini fridge juga disediakan


hair dryer pun ado! nice! 


pandangan toilet dari pintu berdekatan pintu masuk utama


shower yang tak best...tak fleksibel...susah nak mandikan anak...  -.-'


towel ada 2 je....nasib la towel Zafirah memang aku bawak asing....aku kan tak suka campur towel anak aku dengan towel orang dewasa....sebab aku rasa towel orang dewasa ni terlalu banyak bakteria....hahaha~ 


sabun, syampu, conditioner, lotion...


berus gigi, shower cap, soap dan sanitary bag juga disediakan...aku angkut je semua ni bawak balik (kecuali bekas hitam tu...teringin nak angkut jugak tapi takut kena cas lain time nak check-out...kahkah)


pandangan dari pintu bilik air yang ke-2....ye bilik air dalam bilik ni ada 2 pintu keluar masuk!! satu sebelah pintu masuk utama, satu lagi betul² sebelah katil....


sejadah disediakan...telekung and kain pelekat kena bawak sendiri kayy...


Zafirah kemain suka lepak balkoni....rumah mak aku pun ada balkoni...tapi tak pernah bukak pintunya (kecuali untuk mencuci) and tak pernah bawak pun dia melepak kat balkoni rumah....tu dia teruja kot melepak kat balkoni hotel....papa tak sanggup nak layan atas dasar² kegayatan....wakakakaka~  


kecik je pun balkoninya...takat nak hoii hoii orang bawah and menjemah dengan jiran sebelah oke lerr...kalau nak menghayati pemandangan tak sesuai lahhh nak lepak balkoni...dah la cuaca masa ni panas membahang...tapi Zafirah nak duk balkoni lama²....dia tak suka duk dalam bilik...grrr~  


pandangan bilik dari balkoni...


ada jugak sofa sebelah balkoni...macam tak function je sofa ni...sebab kitorang bukan melepak bilik sangat...banyak habiskan masa outdoor...macam² aktiviti UPM sediakan....  :)


Kitorang stay sini 2 hari 1 malam je...bagi aku bilik kat Avillion simple...lebih menekankan mereka² yang bekerja...maybe kebanyakan tetamu dorang datang sini atas urusan kerja...sebab tu susun atur bilik macam ala² opis...ada kerusi meja kerja bagai....dekorasi dinding pun tak banyak and sangat simple...lantai pun jenis tiles...bukan karpet...


eh aku selesa je stay sini....serius selesa!! Overall aku puas hati dengan keadaan and suasana hotel...

kecuali...

food kat sini kureng sedap!
and...


swimming pool juga...eh motip sangat tayang gambar super ring...hahaha...aku tak mandi pon...tengok je Zafirah and papa mandi sambil makan super ring...nyum nyum! papa la cakap swimming pool dia kureng...tak tahu kureng dari segi apa...lupa lak nak tanya asben aku pasal tu...kehkeh~


Korang pernah stay hotel ni?? best ke??






p/s: malam ni dapat makan pree!! weeeee~  \(^_^)/

 Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

Umi Qi said...

Avilion....wahhh yana kerlas hotel yer...x pernah pi lagi...tp bila tgk zafirah mandi dlm kolam rasa cm nak terjun sama heheheh...oh makanan kureng sedap eh...ermmm tp super ring tuh sedapssss

UMIE SUE said...

xpnh smpai lg sini.ape2 pun simple je bilik die

Ann@zanyra said...

Ann pernah pergi tp stay kt blk type yg lagi 1..yg tu better lg dr yg ni..tp xde balkoni..heheh..
puas hati jugak kt sini..

pool tu sbb kecik kot..huhuh..

nadia farahida said...

avilion yaya tak pernah lagiii tapi macam bestttttt jeeeee. jap nak cop duitt mihmihmih ;)

CikNaa said...

memula taktau nak komen mende,sekali tengok gambo last, yana mmg hantu supering! jom kite rompak kilang dia :)

acikbuCUk... said...

rates dia brapa???

YanaUjang said...

waaa jgn aa ty rate...ai duk free...UPM belanja..huhu

nabila azmi said...

besnyeee...mkn free ..nak join.hehehe

Mimy Hamid said...

kalau bayar RM100++ tu kira murah la....

Roha said...

hai yana..
wahh bestnya pi bercuti-cuti malaysia..
akak tak penah pi lagi..:(

aizamia3 said...

Pernah booking utk bos tapi tak pernah try gedik santai lagi kat situ..

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin punye induksi kat sinilah
huhu

hazman fadzil said...

Saya sangat suka bilik shower yang guna pintu transparent camtu...hahahaha

Mawardi Yunus said...

ni bilik jenis apa? xlama lg nk p jugak hahaha. dpt bilik delux

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015