Dec 3, 2013

Eh...Sikit je Beli??

Assalamualaikum..


 Sabtu lepas kitorang serang Pureen Warehouse...korang jangan salah paham dengan jumlah manusia dalam gambar ni...sebenarnya tak sepadat yang disangkakan....kitorang datang lepas Zuhur...dalam pukul 2pm gitu...tak sesak langsung!! compare dengan yang datang waktu pagi....ni kawan aku la cerita...dia datang pagi....parking kat area masjid...jauh oiiii....dengan panasnya, orang ramai lagi...sesakkkk!! kesian deme...huhu~

so next time, kalau nak releks, takmo bersesak², sila terjah Pureen Warehouse waktu petang ye..  :)


Bahagian baju²an, towels, handkerchief, bedung, seluar bla bla bla...aku beli sehelai je baju untuk Zafirah...lupa nak snap gambar...baju t-shirt lengan panjang...kaler hitam...auww! hitam itu sexy yaw! aku kan bukan peminat warna² gurlish...kahkah~  lagipun kat sini rata² baju yang dijual saiz newborn....kalau saiz besar rata² untuk umur 3 tahun ke atas....tapi tak banyak choice...more, aku kan baru je lepas memborong baju kat Hytex warehouse...takkan nak borong baju lagi?? tak muat almari oiii....hehh~  aku banyak beli baju yang orang pesan je kat sini....  :)


Bahagian lain dalam gudang menjual segala barangan macam sabun basuh botol, shower gel, shampoo, bedak, wipes, botol air, botol susu, pam, bla bla bla....aku cuma beli 2 botol shower gel and botol air je...ada la few items lain macam sabun basuh botol aku beli jugak sebab orang pesan...untunglaaaa main pesan² je...  :p


pampers....Zafirah pernah guna pampers ni masa dia baru² lahir dulu  :')


bag pack...err kat Jusco aku tengok RM88.90...kat sini RM80....errr~   O_o


Kitorang lebih banyak mencuci mata daripada shopping...nak bayar pun tak payah tunggu lama....eh...tak payah tunggu langsung!! means tak perlu beratur...sebab tak ramai orang pun kat kaunter...


Lepas bayar baru perasan....

"ni je ek kita beli??"


2 beg plastik je?? hahahaha~  punya lah beza dengan masa pertama kali aku datang sini masa peknen kan si Zafirah dulu....boleh baca entry >SINI<  beratus² habis kat sini je....sekarang?? habis tak sampai RM100 punnn....cayalah!! syabas pada diri sendiri !! bahahahaha~


kat depan warehouse ni pulak is kilang Vitagen...tiap kali Pureen sale memang ada van jual air vitagen and peel fresh juice dengan harga yang super murah!!! Zafirah pencinta vitagen...papa pencinta air jus² yang manis² tu heii tak berkenan betul aku....aku jenis minum air masak je...manis² ni rasa tebal tekak....tak hilang dahaga pun....hikss~  and aku ghase kitorang beli air lagi banyak dari beli barang Pureen...  (-_-")


Korang....terjah dak Pureen Warehouse?? beli apa??  (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

murah2

Cik Puan Rara said...

rara x g pon kak.malas.hahahaha

eima said...

tak penah pegi pun ..mls sbb aku ni kedekut .. hahahha

Nyamuk Terbang said...

cam xcaye jek akak beli byk tu je...haha :)

Mimy Hamid said...

kakmi lagi la tak pernah jejak pureen..lagi anak dah toodler ni...tak menjejak..

Fazleyatul Aini said...

tunggu aku ada anak la baru terjah sales gini hehehe

EZAN IDMA said...

kite yg takde baby lagi ni pon geram je tengok barang baby haha

Aty_Fared said...

aku gerak balik dalam kol 12 lebih pon dah lengang dah sikit orang...kalau ku tahuuuu.....

Chekgu Azrine said...

Xgi..sbb ada wedding..huhu

DYatie said...

Tak pernah jejak langsung. Org Ipoh kekdah nyer. Haha.

mOoN said...

x penah g mna2 warehouse sale lgi..hukhuk..

Nurul Aziz said...

Pernah pergi 4x, tapi tak pernah pergi pagi-pagi tunggu gate bukak. Pergi petang dalam kol 2-3 camtu.. Tiap2 kali pergi tu takde bersesak macam yang orang lain selalu gambarkan, nak bayar pun ada yang takyah beratur, terus bayar je.. paling lama beratur dalam 2-3minit camtu je..


Bab rebut baju pun tak pernah.. main amek kat longgokan yang orang lain tinggalkan je.. hehehe..


Tapi last week tak pergi pun.. :D

Petak Bunga said...

tahun lepas masa pregnant pergi bawak perut.ramai gila orang.
tahun ni anak kecil..tak larat nak bersesak lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015