Dec 18, 2013

Dah Pandai Shopping Tupperware :p

Assalamualaikum...


 Gara² terpengaruh dengan kawan aku...Kuna...hahaha~   hari tu aku pi visit dia....kat rumah dia lah....saja datang ziarah sebab dia baru kehilangan ayah (Al-Fatihah)...plus dia baru balik dari Aussie...baru habis study....and kitorang pun memang dah lama gila tak jumpa....maka terjadilah satu sesi reunion kecil²an kat rumah dia....


Dipendekkan cerita...masa melepak kat rumah dia, aku perasan ada botol² air Tupperware pelbagai kaler....pastu anak aku kemain seronok minum air dalam tu...air mineral je pon!! pastu anak aku siap main tumpah²kan air bagai...grrr~  pastu mak dia kemain promote betapa bagusnya kualiti Tupperware disokong pulak kawan aku tu...oke fine! terus aku nekad nak beli botol air gitu nanti....bahahaha! *motif?*  :p


Kebetulan opismet aku memang ahli Tupperware...stokis Tupperware pun dekat je dengan opis...hehh sudah terang lagi nak bersuluh....apa lagi nak ditunggu kan??? bahahah~  *aku pun tak paham apa kena mengena peribahasa tu dengan situasi aku...LOL*


Terasa makcik² sangat bila masuk kedai ni....dulu mak mak kita mesti selalu beli Tupperware...kat rumah mak aku bersepah barangan Tupperware...MIL aku pun sama! hahaha~  aku datang memang nak beli botol air je...! barang lain aku tak pandang pun...sebab memang dah ada kat rumah...  :)


dapat beg meri krismas...memang tengah promo krismas...beli satu set (4 botol) dapat free sebotol...so total aku dapat 5 botol air brand Tupperware yaw!! weeeee~


colourful sangat!! ada lagi satu kaler purple...yang tu aku letak kat opis....ecehh...kelasssss sangat guna botol air Tupperware kat opis..  :p


yang botol putih ni lah free botol tu....includes sekali tali merah comel...auww!


pasang macam ni....kelasssssssssssss!! :)


nampak ohsem sangat susun botol Tupperware dalam peti ais...nampak kalerful sangat fridge aku...hihi~  dak encem aku suka minum air sejuk....selama ni kena guna ais batu untuk bancuh air dia...sekarang tak perlu buat ais batu....bancuh guna air sejuk je...harapnya bila dah lama tak minum ais batu kurang lah kebuncitan perut beliau...eh! InsyaAllah~  ^_^


yang kaler pepel aku letak kat opis....sebelum ni aku guna botol air Daiso...takde BPA free segala bagai tu...almost a year aku guna botol air Daiso...sekarang dah ganti dengan yang lebih berkualiti....botol air lama ku humban dalam tong sampah...terima kasih atas khidmat anda! muehehe~  :')


harga??


erm dalam katalog tulis set botol air (4 botol) ni RM90 and dapat free botol air kaler putih tu....tapi harga ahli is RM60+ gitu je....manyak murah wooo!!! kalau korang bukan ahli boleh la guna nombor ahli member aku ni > 506729 - Mardiana bt Kassim....semangat aku promote nombor ahli kawan aku....bahahaha~  :p


oh lupa nak bagitau....yang aku beli ni botol bersaiz 750ml....aku tengah cuba untuk perbanyakkan minum air mineral....at least 2 liter per day!! doakan usaha aku berjaya ye kengkawan! ^__^


Korang...minat beli barangan Tupperware?? :)






p/s: anak beranak mendemam kecuali papa :'(

 Terima kasih sudi membaca!

15 comments:

Cik Puan Tqah said...

dah ade botol ni//tp nafsu ni..nak juugak belii

Mrs Najib said...

Jangan dah sekali membeli pasti terjebak..huhu sebab comel sgt

Nurzakiah Hanum said...

murah nie

Mimy Hamid said...

kakmi sejak perubahan mak mak ni pun suka tupperware...faktor usia..budak opis jual dpt 25% je

eima said...

aku rembat SIL punya je .. hahahha

Nurul Aziz said...

dah ada botol ni, mak mertua bagi.. :)

UMIE SUE said...

su xpernah beli lgi..tak mampu..hehehe..tunggu kakak ipar bg free je..sbb dia ahli..hahhaa..aci tak

~MommyAqilMedina~ said...

wah nak beli jugak..memang teringin nak ber tupper ware..kalau kita ter guna id no kwn Yana ni nanti,kita bgtau ye.. thanks!

Chekgu Azrine said...

Brg tupperware akk suka sgt..cikgu2 ni rajin beniaga..hehe..akk bli satu botol tu xsilap 11 hinggit lbh je kot..akk bli 2 satu hijau satu oren..mmg best sbb ringan n xpch kan

Kenari Putih said...

Tupperware memang best. Kak pon borong byk bekas air tupperware. Hihi. .

mOoN said...

minat..minat...tgk tupperware adik kat umah ramabng mata tau.. :)

mrs kayrul said...

kalerful betul...eh tiba2 terbekenan plak

hazman fadzil said...

Lepas nie rajin la minum ngan bekas tuppperware yang cantik tu... btw kat opis aku ade je bebudak buat kutu beli tupperware siot... yang untung staf yang jadi dealer tu la...

risa said...

best2...sebab giler tuppeware sampai kena beli almari khas untuk dia...ekekeke

aiezzaSue said...

eh eh..dh terbekenan kat botol yg dpt free tu sbb kaler putih sebab clear...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015