Dec 5, 2013

Ada Apa di MaTic Fest 2013??

Assalamualaikum...


Sabtu lepas, aku menyibukkan diri join event di Matic, KL....Matic stands for Malaysia Tourism Centre...operasi dia adalah untuk kemudahan pelancong yang datang ke Malaysia dan bertanya apa yang menarik di Malaysia... haa nampak tak bagusnya pusat pelancongan negara kita..hehe~   lokasi dia sebelah saloma bisto, berhampiran KLCC ..


Dalam pukul 10.30am kitorang tiba di lokasi kejadian...parking penuh!! kena park seberang jalan depan Saloma Bistro....parking berbayar lak tu...adeyy~  takpe takpe...terkenang betapa meriahnya event ni dengan pelbagai aktiviti menarik....kita boo layan je lah parking berbayar tu...hekhek~


Jom cekidaut aktiviti apa lah yang ada di Matic Fest 2013 ni...  ^_^



PAINTBALL!!! seumur hidup aku tak pernah main paintball...kesian kan?? teringin...tapi....tah la...


pertandingan mewarna batik untuk kanak²....tak boleh dibantu orang lain kalau tak dikira disqualified...! aku tak masuk pun...cuma jadi penonton yang setia...  :)


race Tamiya!! ramai gila yang masuk race ni....dulu bebudak yang jadi pencinta Tamiya...sekarang ni orang besar, even bapak budak yang layan Tamiya...hahaha~  khusyuk jugak la tengok kehebatan Tamiya orang lain....Zafirah pun seronok tengok racing Tamiya....  :)


mama panggil suruh posing pun dia boo layan je...tengok race lagi best la mama! -.-'


kepada pencinta kucing! ^_^


banyak gila stok kucing untuk dijual....tengok harga...pheww pitam! baik aku beli perabot untuk bilik anak aku dengan harga gitu...hahaha    :p


segala makanan, aksesori untuk kucing juga ada dijual....! and baru ku tahu, kucing makan rumput?? errr~  O_o'


yang ni memang FREE!! pilih je mana ko berkenan....ada sorang hamba Allah ni sebat terus satu sangkar ni....pfftt!


Arm wrestler pun ado beb!! ada kategori lelaki dan wanita...tapi aku tak nampak wakil wanita...lelaki je yang join....hihi~


peraduan teka kacang....aku lupa nak join contest ni sebenarnya....  -.-'



Pertandingan karoke pun ada!! woww!! err jangan la ko tanya dak encem masuk ke idak karoke ni...sore deme ni sedap gila wehhh....merdu, syahdu...ewahh...tu laki aku jadi segan nak masuk tu.....hahaha~  u nyanyi untuk ai je lahhh...  :p


Kitorang tak stay lama pun....pukul 12pm gitu nak balik dah....sebab cuaca panas membahang!!! lagipun waktu tengah hari kan waktu tidur bebudak...hehe~  Zafirah dah mula berpeluh (walaupun duk bawah khemah, depan kipas besar!) and dah mula mengantuk...kesian dia...


Apa pun aku memang enjoy datang Matic Fest 2013....banyak benda yang aku tak sempat nak buat sebenarnya....takpe lah...next time aku cuba join lagi....serius happening! 


kbai~  (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

best2

missayu said...

kalau tau yana g..ayu pun pergi...pukul 9am dh sampai..member2 husband ayu main paintball...pttnye dia pun main,tapi tak sihat that weekend

Liyana said...

bestnye.. teringin gak nk join event2 cenggini

kucing mmg makan rumput bila dia rasa x sehat.. hehe.. nanti dorang akan muntahkan balik rumput itew :D

eima said...

satu cage tu amik .. huhu mesti nk buat gulai ni kan ... hahaha

kucen mmg suka mkn rumput la..pastu muntah ..berbuih ngan rumput tu keluar ... hahhaha

UMIE SUE said...

meriah! KALAU AQILAH SUKA LAH KALAU ADA KUCING TU

aizamia3 said...

fuh.. comel2 anak kucing tu.. moga murah rezeki hamba Allah tu yang amik semua sekali tu.. ;)

Chekgu Azrine said...

Seronok jgk sesekali join event cmni..

Fazleyatul Aini said...

bestnya kalau dekat mesti aku p teka kacang tu haha

hazman fadzil said...

whoaaa....best la siap dapat T SHIRT FREE tu.... muat pulak ngan ujang...hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015