Dec 20, 2013

Zafirah 'sawan' Masuk Toys r Us.....

Assalamualaikum....


Aku tak ingat la masa bila aku pi Toys r Us ni...kahkah nampak nau cerita dah basi....takpe...update jugak untuk rujukan Zafirah bila dia dah pandai baca blog!! LOL~   :p


yang aku tau, kitorang pi Toys r Us kat Mid Valley....saja je masuk dalam ni nak tengok mainan apa yang best....yang murah....kot boleh beli untuk bagi hadiah kat anak orang lain....anak orang lain jugak yang dipikir...anak sendiri?? kehkeh  :p






Boleh kata setiap lorong dia berhenti sebab nak main mainan yang ada kat shelf² tu....papa stress jerit² nama anak tapi dia boolayan je...hahahaha~  bertabahlah papa! :p


Tapi syukur sangat Zafirah tak pernah lagi bertantrum bila masuk kedai menan...dia sawan je....tapi takde tantrum...ngeee~  kitorang tak beli apa pun kat sini...cuci mata je....aku jarang sangat belikan mainan untuk Zafirah...kecuali education toy....tu pun beli online....jarang nak beli mainan depan dia....lagipun aku mendengar nasihat akak² yang dah berpengalaman....dorang cakap time anak sulung memang teruja nak beli macam²....tapi percayalah bila anak dah ramai, dah besar akan ada penyesalan sebab kebanyakan mainan² anak akan dihumban ke dalam stor je...better duit tu guna untuk beli something yang lebih bermakna....macam emas ke...wahhh ada ke emas yang sama harga dengan menan anak? kalaulahhhh...hihi   tu contoh je beli emas tu....terpulang la kan benda bermakna bagi korang apa?? giteww~


Kalau aku masuk sorang² Toys r Us ni rasanya banyak jugak menan aku borong....kahkah~  nasib baikkkkk time ni aku masuk dengan papa! papa sangat strict dalam berbelanja...no wonder la saving dia banyak! simpan duit gi mekah ye papa....hihi~ InsyaAllah....perancangan tu ada....doakan ianya jadi kenyataan....tiba² aku macam tacing sebut pasal Mekah  :'(



 Terima kasih sudi membaca!

10 comments:

Petak Bunga said...

mak yg teringin nak beli mainan anak..
dulu masa kecik mak ayah tak mampu..

hu

Rizziela said...

selalu gak beli mainan anak..tapi maainan yg murah2 ajer..yg kat pasar mlm or kedai RM1.99 tu.. x ralat kaalu rosak :D

Mila Ahmad said...

kalau yang kalerfull tu memang menarik minat budak baya Zafirah ni :)

Cik Puan Rara said...

rara pun mcm tu kak.menan anak x banyak.sbb dia bukan nk main pon.rara cuma nk belikan dia buku banyak.nk bg s=dia suka dgn buku.hehehe

nisa surihani said...

cumil je zafirah tolak stroller(betul ke name die)

"mama nak nii" zafirah kate. hihi

Nurzakiah Hanum said...

x lama lagi pandai shopping

Nory Zoulkefle said...

jangan kata zafirah je sawan masuk toy r us ni...nory aritu masuk sekejap pon dah naik meroyan..tak puas hati kenapa zaman kecik2 dulu tak wujud toy r us ni...hehehehe

aizamia3 said...

kalau pergi tempat macam tu mak yang sawan lebih sebab masa kecik2 dulu takde menan cenggitu.. hehehe.. anak rileks je pun.. ;)

eima said...

betui ..menan byk dlm stor ...
bila bw kelaur depa main ... mls mama nk kemas ... hisshhh


p/s : PCMC tu aku rasa lebih murah dr azzahra kot ...tp lebih comfort....

Adilah Manaf said...

Saya plak bapak budak yang terlebih eksaited. Al maklum la masa kecik2 dulu xde peluang nak main toys yang mahal2 ni.

Tapi kadang-kadang tu kena tgk gak takut2 permukaan tajam, bahagian kecil yang mudah ditelan.

Ada sy share pasal Tips Pilih Mainan Yang Betul Untuk Anak Kena rajin klik la untuk info :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015