Dec 12, 2013

Dinner @Flora Terrace Restaurant

Assalamualaikum...


Jumaat lepas...aku memenuhi undangan mommy-to-be Nadia Syafiq (yaya) untuk dinner kat Flora Terrace....aku ni kalau bab makan memang susah nak menolak! tenkiu for the invitation laling!! ni kali kedua aku pi dinner kat sini....kali pertama dulu masa event Ephyra... ^_^


ada dalam 10 orang bloggers yang Yaya invite...termasuk spouse, total yang hadir dalam 20 orang gitu...meriah uols...paling meriah dengan adanya suara kanak² riang! pasal anak²kita story lain entry haa...kihkih~


oke tak tau nak bebel apa sebenarnya...muahaha~  jom cekidaut apa yang dihidangkan hari tu...


ni senarai menu...macam mana ghope menu² ni?? sila teruskan membaca! ^___^


Air ni namanya Blue Lagoon....terdiri daripada Sprite, pineapple and apa tah lagi ingredients dia...tak ingat...sedap! a bit masam...tapi sedap! ^_^


Luvly Kiss...bagi aku...air ni lagi sedap dari Blue Lagoon....  ^_^


Next is Appetizer...


Flora Spring Roll...macam popiah....inti sayur bayam, spinach, ayam pastu apa lagi tah...sedappppp!!! tak puas makan 2 ketul...hahaha~  :p


Chef salad....sedap! aku makan salmon je...iols kan tak suka sayur...ngee~  :p


Lepas dah settle makan appetizer, dorang hidang main dishes pulak...nyumm!


daging masak hitam! sedap!!


Chicken Masala...tak sempat nak rasa sebab anak aku tiba² meragam time ni...mengantuk punya pasal...sobsob~  T_T


udang sambal...ohsem!!! feveret iols! ^_^


Spaghetti ikan masin...pfftt! eh mintak halal gambar ni ye Aty...aku tak sempat nak snap gambar ni...anak aku tengah meragam kena bawak dia round² amek fresh air...wuwuwu   nasib baik sempat jugak rasa...sedap! cuma tekak aku rasa kurang 'in' western food bercampur dengan eastern...hihi~


Flora fried rice...atau nasi goreng udang...ngeh ngeh...nice!!


Ada lagi satu menu Serai fried rice....tu pun aku tak sempat rasa....dorang dah mula nak hidang dessert lak  T_T


Nasib baik dessert mengancam...! :p



chocolate cake with vanilla ice cream yaw!!! yummeahhh!! mabelesssss!!!! aku suka gila dessert² gini...muak sebab too sweet...tapi aku suka!!!!! kalau bukan sebab Zafirah merengek² kemengantukan, memang aku boleh hadap sensorang kek ni tahu??!! ^_^


menjadi pilihan TV 3 juga! ^_^


FLORA TERRACE juga menghidangkan hidangan buffet yang menarik!!
Breakfast Special Hi tea buffet [isnin Jumaat-3pm sampai 6pm]
FRIDAY buffet @ RM 28


 LOKASI FLORA TERRACE:  
157 Hampshire Place A-LG-1,
Lower Ground Floor No 1,
Jalan Mayang Sari off Jalan Tun Razak Kuala Lumpur


Untuk reservation boleh call 03-2181 0872
atau
 klik FB FLORA TERRACE


 Waktu Operasi: 
11.00 am - 11.00 pm (Isnin - Jumaat)
11.00 am - 1.00 am (Sabtu)
Ahad TUTUP!



antara blogger yang hadir...  :)


Thank you Yaya and pihak Flora Terrace sudi invite kami dinner dengan sajian menu yang ohsem!! staff pun ramah kemain...mungkin akan ada kali ke-3 aku dinner kat sini....insyaAllah    :)




 Terima kasih sudi membaca!

10 comments:

hazman fadzil said...

Dapat gak invitation aritu...tapi bertembung ngan company dinner lak ... btw itulah AIR BIRU LAUT yang diorang dok kata tu yea

Nurzakiah Hanum said...

wow sedapnya

Umi Qi said...

Cantik tau deco restaurant nih....dan lagi best dpt buat food review...sambil makan leh sembang2 gan blogger rite...weee hebat yana...hebatt!...

p/s sedap tgk makanan semua...rasa nak sambut besday sendiri kt sana weeeeeee

Chekgu Azrine said...

Terbaik..td tgok entry aty xsangka buffet dia murah..nti blhla terjah

eima said...

sponsor ke .. wahh hebat2

aizamia3 said...

komen yang sama dengan Chekgu Azrine.. ;)

Fazleyatul Aini said...

spaghetti ikan masin? ok pelik hehe

Dkna Abza said...

berkenan plk kat air color biru tu.. hehhee.. cam air nila baju sekolah.. :p

DYatie said...

Wahhhhh. Best. Mungkin blh masuk list. Hehehe.

nadia farahida said...

kak yanaaa, sorry lambat komen dekat entry niiii. ;)) laa akak tak sempat merasa dengan penuh perasaan ke makanan hari tuuu sorryyy. kalau tauu yaya tolong mintakkan plastik utk tapau. HAHAHAHAH. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015