Jul 31, 2013

Zafirah Belajar Menulis....

Assalamualaikum....


Sekarang Zafirah dalam proses belajar pegang pen, menulis, melukis...ecehh~  jangan ko kata dia kidal pulak tengok gambar atas ni pegang pen tangan kiri....Zafirah ni kalau suruh pegang pen guna kaki pun dia mampu! bahahahaha~  :p



buat add math ke tu cik kak??!! 


Kat rumah aku berlambak buku² nota kosong....daripada membazir dibuang² baik aku bagi anak aku guna....kadang² aku penat nak layan dia main aku suruh dia menconteng...kahkahkah~  keji sungguh bunyiknya...pfftt! ehhh bukan ke 'prektis makes perfect??!'...kalau dah selalu dia pegang pen mesti lama² dia akan pandai...kannnnn?? hehe~




Kat kedai makan, instead of suruh dia layan lagu² or cerita kartun kat henpon, aku bagi dia menconteng segala mak nenek kertas/buku menu yang ada kat restoren tu...muahahaha~  khusyuk oii dak bertuah tu dapat pegang pen....tapi idak lerr aku biarkan anak aku menconteng tak tentu pasal sampai jadi mural/graffiti lak kerusi meja orang....nak mengajar pun biar lah berpada and kena caranya....giteww~  :)




Pensel gergasi pun bolehhhh! janji dia dapat asah skill menulis/menconteng....LOL~


Ada jugak dia menconteng kaki, tangan dia....cadar tilam dia pun ado berconteng!! pfftt! standard la kan bebudak...tak payah la expect tinggi sangat...kita kekecik dulu pun duk menconteng sana sini....dinding rumah lama mak aku tu penuh dengan hasil kreativiti kitorang adik beradik...mak aku tak marah ponnnnnnn....dia tengok je....bahahaha~  :p


Tapi aku takkan bagi Zafirah conteng dinding....aku ajar dia awal² conteng atas kertas atau buku....Alhamdulillah dia paham....bila aku bagi dia pen, dia akan pandang aku and tanya tempat untuk menconteng....so aku hulurkan buku...at least dia takde la terus menconteng tempat lain....takat conteng badan sendiri aku tak heran pun....boleh dicuci time mandi....kalau conteng lantai ke, dinding or tempat² lain memang laaaa al-femalas aku nak mencuci....hehh~


Anak korang camne?? dah penuh ke mural kat dinding rumah tu?? mihmihmih~  (^^,)



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

rajin dia

Cik Eka said...

eka dulu jenuh nyonteng kak. dinding, almari. hahahahahaha

menulis aje kejenyer

eima said...

anak aku mmg aku tak penah benarkan die conteng kat dinding tidak sama sekali ..klu lantai ai biarkan je sbb bila mop ilang la...

GREENJADE said...

anak saye kecit tinut lg..xtau le dah besor nnti camne skill menyonteng dia hihihi

diana said...

Betul yana..klu kita sediakan buku tiap kali dia pegang pen atau pensil memang dia tak berminat sangat nk conteng dinding.ank akak dulu mcm tu..

Dia akan lukis kat kertas,lepas tu kertas tu dia akan lekat kat dinding.hehe...,

Fazleyatul Aini said...

aku takde anak lagi so no komen hahaha

CikNaa said...

hahaha.. kemain zafirah dgn pen.. hebat!

hazman fadzil said...

Whoaaa... Zafirah ada bakat nak lukis plan bangunan dah nie...

UMIE SUE said...

semalam aqlah conteng buku note kerja walid dia ..hahhaa...cian walid

Mimy Hamid said...

tak kekok pun pegang pen..good girl

aizamia3 said...

setakat ni belum nampak lagi kepakaran dak Nuha nak buat mural kat dinding umah.. tapi lantai umah penah kena sekali.. memang tak perasan dia buat.. patutlah khusyuk semacam.. hahaha..

Mimy Hamid said...

nampak tak kekok tulis dengan pen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015