Jul 4, 2013

Buffet Ramadhan @Syazana Pau Shop & Cafe | Food Review

Assalamualaikum...

Last weekend sis Cik Lily Putih ajak kitorang se-family menjamu selera kat Syazana Pau Shop & Cafe, Kg. Baru, KL....kalau bab makan free memang lajuuuuuuuuuuuuuu aku terjah! rejeki...rejeki... v(^_^)

Syazana Pau Shop & Cafe terletak di Wisma Yayasan Terengganu, 77E-GF, Jalan Raja Alang, 50300, Kuala Lumpur....tak susah pun nak mencarik...kalau guna apps Waze tu korang search je Jalan Raja Alang....restoren tu betul² tepi selekoh...  :)

Kitorang sampai dalam pukul 4pm ++....sampai² terus melantak...maklum lah memasing belum lunch....prot kebuluq! aku tak ingat pulak kenapa kitorang tak lunch masa ni....hermm hermm~  O_o'

Macam² menu ado! main dish ialah nasi beriani kot....and lauk²....


Ni food yang aku amek....lauk udang and ikan sweet sour....sedappppp!!!! eh macam sikit je nasi tu kan...sebab niat di hati nak melantak benda lain lagi...banyak kot menu dorang ni....pfftt!

Untuk drinks, dorang sediakan minuman sejuk dan panas....ada teh tarik dan oren...ke mango...eh tak ingat pulak aku...maaf lah...mak mak memang gini....banyak urat putus gitu kan....kahkahkah~   bancuhan air juga sedap! secukup rasa....tidak terlalu manis dan tidak tawar....memenuhi piawaian tekak aku....  ^_^

Masakan western pun ado! ni aku amek mushroom soup...ke chicken soup....?? ya Allah parah dah masalah memory aku nih....capacity dah penuh sangat kot?? ngeeee~  :p

Cicah pulak dengan garlic bread....oh mabeles garlic bread dorang ni...rangupppp!! tak cukup oiii belasah 3 keping! 
Maccaroni cheese pun ado! dalam maccaroni ada udang...oh myyyy!! biasanya menu simple gini bebudak mesti suka....tapi yang akan melantak bak raksasa dah tentu lah mak budak....muahahaha~   :p


Next....jom cekidaut menu dessert pulak....!


ABC! as in air batu campur derr...self service gitu....ai loike!

pelbagai kuih muih....kuih melayu ada....kuih omputeh pun ado! :)

antara kuih² omputih *omputih la sangat kan*....coklat muffin, red velvet (sedap gilerr!), mini pavlova, tart buah....oh my my my!! berjoget lah lemak² dalam badan....hohoho~

aaa dish yang ni kompem bebudak suka! marshmallow! 


dicelup pulak dengan coklat fountain....yummeahh!

model tetap blog Life 101 wajib interfrem! :p


Overall aku bagi 8/10 star untuk food....tak dapat nak merasa semua dish sebab dak encem dah buat signal untuk stop makan....malu ler teww orang tengok binik prot raksasa....bahahaha~  :p



Info mengenai Shazana Pau Cafe 

1. Boleh memuatkan sehingga 70 pax pada satu-satu masa
2. Tempat parking percuma di sediakan, siapa cepat dia dapat.
3. Bersebelahan dengan tempat parker berbayar. Rebat sebanyak RM2 untuk setiap kenderaan.
4. Ada disediakan surau yang berasingan antara lelaki dan wanita dan boleh memuatkan 3-4 orang pada satu-satu masa.
5. Makan 11 orang dan bayar untuk 10 orang sahaja 6. Diskaun sebanyak 10% untuk yang membuat tempahan awal (sah sehingga 10 Julai 2013)
7. Untuk tempahan pada hari yang sama, hendaklah dibuat sebelum pukul 11.00pagi.
8. Untuk tempahan berkumpulan melebihi 20 pax, deposit sebanyak 50% diperlukan.
9. Jika pembatalan di lakukan di saat akhir, wang deposit tidak akan dikembalikan 


Next week dah puasa oiii....jom ramai² terjah Syazana Pau Shop & Cafe untuk manjamu juadah berbuka puasa....hubungi mereka di talian 03-2602 1026 untuk buat tempahan....atau boleh terjah blog mereka di http://shazanapau.blogspot.com/ untuk more info...

Selamat menjamu selera!! (^__^)



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

Hanih Borhan said...

wow...macam2 makanan ada!

Dok baca nama kedai ada pau kan, ingat pau je, rupa2nya macam2 ada...haha...

Mac & cheese tu memang nampak meleleh... ;p

eima said...

untung ko dpt free ppfffrrr

With Julia said...

Yana mekasihhhhhhhh utg ada mommy blogger jimat masa mencari makanan hahahha...zafirahhh umi Qi suka kamu serius....tomeii kot hahahha

Cik Puan Rara said...

wow masmellow coklat fountain pon hado.mmg best lah.makanan banyak banyak mmg best!

Rozuan Ismail said...

oit sedapnya

Fazleyatul Aini said...

kalau aku ni, mau 3 jam duduk situ makan tak sudah haha

Mira Adzlia said...

mmg syiokla cmni..mkn smpi pengsan..hihi

diana said...

napa ujang suruh stop??dia dah kenyang suruh bini lak.stop makan..ekekek

Aty_Fared said...

Macaroni cheese tu...aauummmm..ngh pose rini....tak pasal kang aty ngidam nih...alaaaa...macaroni habes pulak....tengok jer lah..sobsob...

mOoN said...

amboiiii...kemain update benda makan sebelum pose eaaaa... grrrr...hehehe

aizamia3 said...

tu bukan menari lagi.. gendang terus lemak2 dibuek eh.. ;)

hazman fadzil said...

rugi betul tak dapat singgah test bufet kat sini.... sebab gua sokong usahawan melayu....dengar citer PAU diorang memang sedap kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015