Jul 23, 2013

Gara-gara Shopping Raya :'(

Assalamualaikum...


Weekend lepas bermulalah misi mencari baju² raya kitorang anak beranak...style dak encem, survey dulu nak design macam mana, kedai mana...nanti dah hujung² pose sok baru beli...harga murahhhhhh! bahahaha~ daku isteri yang menurut perintah....lagipun dak encem yang jadi dreber, yang jadi bank bergerak...ikuttttt je lah apa dia cakap...banyak bunyik kang kena keluar duit sendiri baru padan muka aku! ngeee~   tapi sebenarnya aku suka jugak berjalan² merata window shopping gitu....syok wooo! hehe~


Hari Jumaat malam kitorang pi round² Dataran Senawang, Seremban....jauh?? idak lerrr....kebetulan memang pi buka pose kampung dak encem....alang² dah sampai sana terjah je la mana² bazar terdekat....kitorang suka shopping baju raya kat sana...tahun lepas pun aku beli baju raya kat sana....banyak gila choice! jangan kata rambang mata, sampai tahap ko dah tak tau nak pilih baju design macam mana....rasa nak beli semua pun ado! bahahaha~   :p


Kitorang tidur Seremban satu malam je...hari Sabtu ada buka pose rumah maklong aku pulak kat Sri Pajam....lepas buka, dalam pukul 10pm gerak balik....tapi singgah jap uptown Jalan Reko, Bangi...tahun ni gerai² baju tak semeriah tahun lepas...apehal tah MPKJ pi sekat dorang bukak gerai....aku tanya kazen aku sebab dia meniaga kat situ, dia cakap peniaga² lain tu lambat apply kelulusan MPKJ...sebab tu tak boleh bukak gerai macam tahun lepas...gitu lah kesahnya....pembeli macam aku la rasa tak best...tak banyak choice nak mencuci mata.... (-_-")


Hari Ahad pulak, kitorang pi Metro Kajang....tetiap tahun dari sejak zaman anak dara mesti terjah Metro Kajang untuk shopping raya....aku suka terjah kedai First Lady sebab dalam tu banyak baju kurung saiz aku...kain pun jenis kualiti dan selesa dan agak fashionable...lagi satu kedai tingkat atas sekali tak ingat pulak apa nama kedai tu....kat situ ada jual baju satu set...means set untuk satu family....kiranya makpak and anak akan pakai baju sedondon je...aku suka! tomeyyyy!! ^_^


Nak dijadikan cerita, masa pi Metro Kajang tu, ko pepaham je lah kan during weekend, mana² shopping mall kompem penuh dengan manusia...parking dalam bangunan memang dah FULL...so kena parking kat luar...kitorang park illegal je...tepi simpang....bahaha~  masa parking dah perhati betul², kereta² yang lalu lalang semua lepas nak masuk simpang tu....lagipun dak encem memang ada letak nombor fon in case ada kereta yang tak lepas....so kitorang pun konfiden laa park kat situ....


Tak lama pun shopping...dalam 2-3 jam gitu kot....hahaha~  time nak balik......


"eh papa...kena langgar laa..."





HAH!! amek kaooo!! terus sentap memasing! pfftt!


Time tu baru teringat, jalan tu bukan kenderaan ringan je yang lalu...lori, bas pun lalu jalan ni jugakkk! kalau bas or lori memang tak lepas laaa....tak pun dorang kena bersusah payah untuk bagi lepas....lupa pulak kan bawak kereta besau! tsk tsk~   kitorang suspect lori yang langgar...adeyyy menduga kesabaran sungguh laaaaa~  T_T


"baru lepas cuci kereta kena langgar pulak kan...."


"dugaan ni....erm kena pi repair cepat before ayah bising..."


"takpe...tunggu ayah bising baru gi repair..."


hoihh! ampeh tak ayat laki aku???cis cis cis~   masalahnya ayah aku bukan jenis cepat melenting...esok tu dia balik rumah dia tanya leklok, "kereta tu kenapa??"

"kena langgar time parking..."


"ooo...erm pi la repair...hantar kedai dorang akan mould balik bumper tu...tak payah tukar bumper baru pun..."


sungguh tenang ayah berkata²....hoho~  gitu la sikap ayah....sebab tu aku yang rasa bersalah bila tak repair² lagi bumper kereta tu....muahaha~  tunggu ada masa eh....sekarang ai is busy melampau!  (^^,)


Korang acaner?? dah shopping baju raya??  :')



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

21 comments:

Nurzakiah Hanum said...

ooo tidak

aDisH.sHidA said...

Rajin nya g survey dulu...kalau akak dah pegi berkenan ambik je...tapi sebelum posa dah shopping baju raya...bersusun jugak la kedai nak pilih baju nya..


alolo cool nya bapak mertua ujang tu...

e k i n ♥ y u s r i said...

style husband ekin plak
xde nak survey2
terus beli
aduhai

careno said...

kalau aku mmg dah maki sebakul dulu org2 yg parking ikut suke ni... hehehe... sorry

YanaUjang said...

x kaco lalu lintas ko pn nk maki jugak??? parah ko ni..kurus pahala pose..bahaha~

Cik Puan Rara said...

Ya Allah.teruk gak tu.mau beratus gak tu nk ketuk.haih dugaan

Liyana said...

Teruk gak tu...terbang melayang la bonus raya..hehe

Mimy Hamid said...

adoyai ni nama malang tak berbau nak dekat raya lak tu..money money

Phat said...

dugaan semua tu

Fazleyatul Aini said...

pergh teruk jugak tu. kalau aku, sentap+meraung terus huhuhu

Cik Eka said...

ooo tidakk tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkk..
ni kalu, melompat. hehe

Akak, eka pun suka baju first lady. tak tau nape. suka. Beli boleh buat g kenuri, pi keja opkoslah. aha.

oo butik yg ade baju mak pak anak tu selalu ada kat Gene Martino

puan.mila said...

Gigih ujang survey dulu, laki mila xdanya cmtu..lg2 kalau nk shopping hujung puasa..truk jgk iena lggar tu, laki mila xsuka parking sbarangan cmtu,hehe

mOoN said...

tak soping lagi...baru ingat nak soping cuti umum ni...

diana said...

akak dulu pun suka ke first Lady...tapi tahun ni tak dah..beli kat peace collection..dia punya cawangan banyak dah sekarang ni kan??harga pun murah2..cantik2 semuanyaa..

pena rozie said...

Dugaan3.....

hazman fadzil said...

First Lady untuk awek yang pinggang kerengga je kan....hik3x

yUmiE AzuRa said...

waaaa mmg nanges le tgk..melayang duit raya.huhu

aizamia3 said...

huhuhu.. kalau akak sentap kejap tengok kete dah cacat.. tapi nak wat camane.. nak tak nak kena repairler bagi baik balik..

Rozuan Ismail said...

Aiyok kete kena langgar.

eima said...

harrier ka ???

alolo ... seb baik keta datuk ... klu datuk jenis ganas .. takut wo0o ....

Aty_Fared said...

Perrgghh..kalau I...dah sawan mengamuk dah...heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015